Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jiří, živící se prodejem drog, slečna, jež se nedokáže rozejít s dlouholetým partnerem, protože je prostě hodnej, básník žijící ve své romantické iluzi, starostlivé matky a snaživí otcové. Jejich osudy se vzájemně proplétají, ale každý si přitom uchovává svůj vlastní svět, dokud jej nenaruší násilná pouliční vzpoura. HANY drze, s nadhledem a cynickým humorem zobrazuje společnost, které čas protéká mezi prsty. I z tohoto důvodu se tvůrci rozhodli film odvyprávět v jednom kontinuálním záběru. (CinemArt)

(více)

Diskuze

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

hippie2222

Je hezké, že máš o názoru rozhodnuto po dvaceti minutách filmu, který trvá minut devadesát. A že nepřistupuješ předpojatě k jeho prvkům, jako je například obsazení, protože je důležitý výkon herce/herečky. Jinak je roztomilé, že stejně jako k filmům přistupuješ k textům o nich - rychlý odsudek na základě předsudků. 

Btw já se třeba nestýkám s predátorem anebo vetřelcem, a přesto filmy "s nimi" považuji za velmi dobré anebo výborné, že. 

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Bluntman

Jo, jsem hrdej ignorant. Hrdě ignoruju navoněný zdechliny, který se tvářej jako velký umění. Přečetl jsem si tu "exkluzivní recenzi" a to bylo taky něco - šroubovanej text plnej takovýho toho uměnovědního ptydepe, hned jsem byl doma, pro koho asi je tenhle film natočenej. Vlastně to asi bude ten tvůrčí záměr - natočit dokonale prázdnej film vo dokonale prázdnejch lidech. No a to není můj svět, já se s takovejma lidma nestýkám, tak mě to nemohlo zasáhnout, snad mi to, kolegové vodpustíte :-D.

na příspěvěk reagoval Bluntman

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Jo a teď jsem koukal do diskuse níž. Pochopil jsem, že na tom filmu jediný podstatný je to, na kolik střihů je udělanej. Má to logiku - je to jediný možný kritérium kvality dokonale vobsahově prázdnýho opusu. ;)

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Po dvaceti minutách dávám jednu hvězdu, a sice za to, že se natáčelo ve skvélým plzeňským klubu, kam chodím hrát s kapelou, ok, tak za kameru. :-). Jinak je to film zcela vo ho*ně. Respektive je to film vo tom, proč nejsem intelektuál a už ani nikdy nebudu. :-D A teď jsem jenom zvědavej, jestli vydržím zbejvající hodinu. Panebože! Právě se vozval šílenej hlas Pavly Tomicový, aneb šílený Simony z Ulice. Kráva, která hraje ve všem tu samou krávu... tak nevím... Tak dobrá, kvůli tomu kameramanovi to dokoukám.

Ludja

Ludja (hodnocení, recenze)

Proboha, co je to za shit!? Obdivuju kazdeho, kdo u filmu vydrzel dele nez ja, tj 35 minut...

Uživatel iamek smazal svůj příspěvek.

Deever

Deever (hodnocení, recenze)

Je pravda, že ten text kolegyně ze Studentpointu je úplně strašný. Ale pořád "exkluzivní" nerovná se "první".

Uživatel Deever smazal svůj příspěvek.

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Deever

Vážně se někoho, kdo s textem nemá nic společného, ptáš (ptáte), co znamená "exkluzivní kritika"? Co na tom, že festivalová projekce byla v neděli, když film jde do kin až 8. 5. a dosud na něj vyjma textu na FilmServeru nevyšla žádná kritika (ne, to na StudentPoint není kritika, vlastně to není ani recenzi - kategorizovat ten text by znamenalo urazit nějaký žurnalistický žánr). Proto exkluzivní. 

A pokud je postování odkazů a příspěvků k tématu (předmětu diskuze) trollení, tak jsem troll. :) 

na příspěvěk reagoval Deever

Deever

Deever (hodnocení, recenze)

Hawaj

A co to znamená exkluzivní recenze? Vždyť tenhle článek vyšel ve středu, ale festivalová projekce byla už v neděli, kde to viděla užší veřejnost pozvaná na Finále Plzeň a tiskovka s projekcí byla ještě několik dnů před tím. Ten pán nás fakt trollí. 

na příspěvěk reagoval Bluntman

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Hawaj

1. FilmServer není můj. 2. Diskuze může být těžko zasraná odkazy na novinky/kritiku týkající se přímo diskutovaného filmu. Naopak je to jedna z mála věcí, která se v diskuzích objevuje a je opravdu k tématu (a to nejenom odkazy na FS, ale jakékoliv filmové weby).

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Deever

Nebo jsem mezi 24. 4. a 26. 6. film zhlédl, takže to z mé strany není trollení. Zeptal jsem se těch, kteří byli na novinářské, dočkal jsem se odpovědi. Poté se mi podařilo film vidět, napsal jsem, že tomu tak vážně je - a přidal své "hvězdičkové" hodnocení filmu.

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Deever

!

(Proč otazník? Jenom dávám hodnocení, když na ČSFD nejde zatím přidat. Co je na tom k nepochopení?)

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Jj, jeden viditelný na konci, zbytek postprodukčně maskovaných (ačkoliv si toho cvičenější oko všimne). Za mě lepších 8/10 (4*).

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

E=mc2 , jaklee

E=mc2: Nejrozumnější bude si počkat na film do kina a poté se dohadovat o tom, z kolika záběrů se sestává.

jaklee: Ruská archa otazník, protože údajně obsahuje střih, který je ale umně maskovaný. Sokurovův snímek jsem neviděl už několik let, takže to nemůžu ani potvrdit, ani vyvrátit, a proto otazník. 

 

Btw dvoudílný rozhovor s režisérem a scenáristou Michalem Samirem a producentem Matějem Chlupáčkem:
Část I.: http://filmserver.cz/clanek/7331/rozhovor-michal-samir-matej-chlupacek-hany-rizeny-chaos/

Část II.: http://filmserver.cz/clanek/7333/rozhovor-samir-chlupacek-kritici-jsou-dementi-2-2/

na příspěvěk reagoval jaklee, Deever

Deever

Deever (hodnocení, recenze)

Režisér Michal Samir na tiskové konferenci Finále Plzeň potvrdil, že jde o tři cca půlhodinové záběry (natáčené během tří nocí) spojené "neviditelným střihem". "Ještě nikdo to nepoznal," tvrdí Samir. :)

Uživatel Deever smazal svůj příspěvek.

jaklee

jaklee (hodnocení, recenze)

Bluntman

Prečo ruská archa otáznik. Tá bola asi skutočne (možno jediná) natočená na jeden záber, ak som správne pochopil aj s dokumentu z natáčania "In one breath". Kľudne ma oprav ak vieš niečo viac.

na příspěvěk reagoval Bluntman

Uživatel jaklee smazal svůj příspěvek.

E=mc2

E=mc2 (hodnocení, recenze)

Bluntman

ono to má určite viac strihov než 3 :) len sú šikovne skryté. ale čo som sa s Mikeom o tom bavil, tak naozaj sú tam scény kedy sa to išlo všetko na jeden záber bez strihu a keď sa to nepovedlo, išlo sa to celé od znova :)

na příspěvěk reagoval Bluntman

Související novinky

Finále Plzeň nově udělí Zlaté ledňáčky

Finále Plzeň nově udělí Zlaté ledňáčky

21.04.2014

Světové "neformanovské" filmy kameramana Miroslava Ondříčka, téměř kompletní domácí hraná i dokumentární tvorba za poslední rok za účasti tvůrců a poprvé i výběr nových slovenských filmů, to… (více)

Reklama

Reklama