Reklama

Reklama

Alenka v říši divů

  • USA Alice in Wonderland (více)
Ukázka z filmu 1

Obsahy(1)

Nesmrtelná literární klasika Lewise Carrolla, Alenka v říši divů, oživili animátoři studia Disney do nádherné magické podoby. Osudy Alenky se začnou ubírat zvláštním směrem ve chvíli, kdy se objeví věčně spěchající Bílý králík. Při honbě za ním Alenka prolétne dírou a dopadne do říše divů. Tam potkává panoptikum oživlých předmětů a postaviček, jako třeba Tweedledee a Tweedledum, Bláznivého kohouta a Srdcovou královnu. Alenka v říši divů je plná fantazie a legračních okamžiků. Právem patří mezi to nejlepší, co kdy studio Disney vytvořilo. Mezi speciálními bonusy DVD - speciální edice, naleznete například Virtuální večírek Bláznivého kohouta, nově nalezenou píseň kočky Škliby "Jsem zvláštní", zpěvník a mnohé další. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Ukázka z filmu 1

Recenze (137)

Bonniesgun 

všechny recenze uživatele

Alenka není má nejoblíbenější disneyovka, ale určitě si zaslouží nejvyšší hodnocení. Proč? Zaprvé - je to klasika, ať už od Carrolla, nebo u Disneyho. Zadruhé - určila, jak si budou všichni lidé představovat Alenčinu říši. Tak a už nikdy jinak. (jak v nedávné době potvrdila i 3D Alenka) Zatřetí - ukázala, co OPRAVDU znamená "mít fantazii". Protože - napadlo by vás hrát kriket s plameňáky, sebrat ptákům křídla a dát jim místo toho deštník nebo namazat motýly medem? Alenka je prostě klasika nejklasičtější! A plameňáci už mi budou navždy připomínat hole na ten divný sport... ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Moc hezké spracování příběhu a pokus, aby byl také co nejvíce stravtitelný těmi nejmenšími (i když si říkám, že to je stejně skoro nemožné). Některé vyzobrazení velice vystihující a podmaňující. Myslím, že povdeného je více než toho zkaženého. Hezky bláznivá podívaná ačkoliv to někdy může možná skřípat a haprovat (sladký Disney s fantasy utopicky absurdními scény pro větší čtenáře/diváky). 7,5/10 ()

Reklama

werus 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je krásná pohádka s disneyovskou, velmi vysokou kvalitou s velkým množstvím naprosto skvělých postaviček a nádherně (myslím že líp to ani nešlo) převedená z knižní podoby na filmové plátno. Tak si říkám, kolik bezvadných pohádek by nám bez Walta Disneyho uteklo a to by byla veliká škoda. A "Dnes je čas nenarozenin, těch mých? Těch tvých! Tak sfoukni svíčky na dortu..." je hit, který jsem si díky hodnocení připoměla a dneska si ho zpívám celý den a nejde mi z hlavy :). Díky tomuhle animáku taky už hodně let vím, co je to kriket :). Jooo, kde jsou ty doby těhle krásnejch pohádek.. Pro mě je Alenka v říši divů daleko lepší a hezčí pohádkou než třeba Ratatouille. Jak už napsal fantoci - tohle je prostě klasika. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě že to na Alenku s Johnnym Deppem nemá. Ale určitě to bylo mnohem lepší než Alenka od Švankmajera. A to že je v našich snech svět plný zázraků je pravda. Zdálo už se mi tolik věcí ze života, které mě někdy až dojímají. Přítomnost a moudrá slova zesnulé babičky Knápkové, usmíření s kamarádem, setkání s mým bývalým spolužákem jehož vzhled mě na základce hodně poznamenal.. Některé věci jsou přítomnost a stále trvají. Ale některé již odešly a zůstávají pouze v našich snech. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

V rámci možností ako ponechať bláznivosť predlohy a prispôsobiť ju dobovému detskému publiku to dopadlo asi najlepšie, ako mohlo. Celý film je v podstate nepretržitá halucinogénna akcia a na Disney pomery je Alica nevídane drzá a aktívna (klasické disneyovské princezné sú v príbehu pasívne, majú byť len krásne, robotné a "nemindžovať"). Len tá animácia bola priveľké sústo. Je tu kopec kreativity, ale zároveň niektoré postavy (napr. pasáž o ustricách), či pozadia (napr. záver s kráľovnou) sú pomerne nevábne. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (12)

  • Projekt byl ve vývoji po dobu 10 let. Samotná produkce pak zabrala let 5. (Dlee)
  • Pre film bolo napísaných 14 piesní. (Hystory)
  • Ve své době měl tento Disneyho film problémy s cenzurou. Té se nelíbila scéna s housenkou kouřící z vodní dýmky hašiš. (wosho)

Reklama

Reklama