Reklama

Reklama

Alenka v říši divů

  • USA Alice in Wonderland (více)
Ukázka z filmu 4

Obsahy(1)

Nesmrtelná literární klasika Lewise Carrolla, Alenka v říši divů, oživili animátoři studia Disney do nádherné magické podoby. Osudy Alenky se začnou ubírat zvláštním směrem ve chvíli, kdy se objeví věčně spěchající Bílý králík. Při honbě za ním Alenka prolétne dírou a dopadne do říše divů. Tam potkává panoptikum oživlých předmětů a postaviček, jako třeba Tweedledee a Tweedledum, Bláznivého kohouta a Srdcovou královnu. Alenka v říši divů je plná fantazie a legračních okamžiků. Právem patří mezi to nejlepší, co kdy studio Disney vytvořilo. Mezi speciálními bonusy DVD - speciální edice, naleznete například Virtuální večírek Bláznivého kohouta, nově nalezenou píseň kočky Škliby "Jsem zvláštní", zpěvník a mnohé další. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Ukázka z filmu 4

Recenze (137)

melloun 

všechny recenze uživatele

Neskutečně ujetá pohádka, která je i po tolika letech perfektní. Vyhýbá se standartním klišé a pohrává si s divákovou fantazií. Zvířátka poskládaná z různých předmětů jsou opravdu výjimečná, ani ostatní postavičky se nenechávají zahanbit a jsou hodna zapamatování (třeba král a královna). Díky Alence jsem také získal nový důvod ke každodenním oslavám, protože jsem zjistil, že existuje den nenarozenin! :-D ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Jedna z animovaných Disneyovek na kterých jsem vyrostl a pokaždé když ji vidím, tak mě polije pot nostalgie. Scénář prošpikován nevšedními zážitky hlavní hrdinky Alenky s originálními kreaturami kolem dokola, nepřestanou udivovat ani dnes. Scéna kdy mrož sežere malé mořské děťátka mi byla ve výchově dostatečným příkladem, abych se nikdy nebavil s cizími lidmi. Mezi nejzábavnější momenty které ocením i na stará kolena je rozhodně scéna s kouřící housenkou a čajové dýchánky pana Kloboučníka s jeho potrhlími kamarády. Pohádku jsem viděl vždy jen s českým dabingem a Lucka Vondráčková v titulní roli se mi vždy velmi příjemně hezky poslouchala. Jelikož své nejoblíbenější Disneyovce jsem už v minulosti napařil 4 hvězdičky, tady musím dát o jednu malou méně. ()

Reklama

enyama 

všechny recenze uživatele

4 hvězdičky jsou za zpracování.... Jinak bych dala mnohem, mnohem, mnohem méně a to proto, že Alenka je pro mě děsivá už od dětství. Nejvíc mi naháněly/nahání hrůzu karty jak se tam honí a vůbec. Když jsem to jen četla, tak mi to přišlo strašidelné. Když jsem to viděla "živé" na plátně.....už nikdy více, Disney, Burton...to je fuk, na tohle se prostě už znovu koukat nebudu a dětem to asi taky číst nedám (až nějaké budu mít:-) ). ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Tak disneyovská Alenka pro mě byla čistým hodinovým utrpením. Všichni byli snad zkouření, soud mi přišel zdlouhavý a celé je to takové barevné, veselé, jásavé... ale takovým tím odporným způsobem. I Šklíba mi tu přišla odporná. Takže jako jediné koukatelné postavy hodnotím tu tetu, co Alence předčíala na začátku z neobrázkové (!) knížky a to roztomilé koťátko, kterému Alenka upletla věneček. Zbytek je velmi rozpačitý, jak už jsem napsala výše. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nepřetržitých 70 minut šíleností a surreálných scén (kam se hrabe Burton)! Film nemá vlastně žádný děj, bezstarostná Alenka putuje od jednoho extrémního blázna ke druhému, společně si zazpívají a jde se dál. Bez motivace, je jenom zvědavá. Trochu mě postava zaujala snad až ke konci, kdy už má sama po krk neustálých potrhlostí a chce se konečně dostat pryč. Kvalita animace a fantazie výtvarníků ale nemá konkurenci ani dnes. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (12)

  • Jedná se o první Disneyho pohádku, ve které tvůrci u závěrečných titulků jmenovali také dabéry, kteří postavy dabovali. (Dlee)
  • Ve své době měl tento Disneyho film problémy s cenzurou. Té se nelíbila scéna s housenkou kouřící z vodní dýmky hašiš. (wosho)
  • Pre film bolo napísaných 14 piesní. (Hystory)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno