Reklama

Reklama

Alenka v říši divů

  • USA Alice in Wonderland (více)
Ukázka z filmu 3

Obsahy(1)

Nesmrtelná literární klasika Lewise Carrolla, Alenka v říši divů, oživili animátoři studia Disney do nádherné magické podoby. Osudy Alenky se začnou ubírat zvláštním směrem ve chvíli, kdy se objeví věčně spěchající Bílý králík. Při honbě za ním Alenka prolétne dírou a dopadne do říše divů. Tam potkává panoptikum oživlých předmětů a postaviček, jako třeba Tweedledee a Tweedledum, Bláznivého kohouta a Srdcovou královnu. Alenka v říši divů je plná fantazie a legračních okamžiků. Právem patří mezi to nejlepší, co kdy studio Disney vytvořilo. Mezi speciálními bonusy DVD - speciální edice, naleznete například Virtuální večírek Bláznivého kohouta, nově nalezenou píseň kočky Škliby "Jsem zvláštní", zpěvník a mnohé další. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Ukázka z filmu 3

Recenze (137)

chrispe 

všechny recenze uživatele

Ač jsem fanda klasických disneyovek, Alenka mě vůbec nebavila. Na mě je tam asi až moc fantazie. :D Starší dcera vydržela celou dobu, i když - popravdě - kdybych ji nabídla jinou zábavu, tak by nejspíš bez mrknutí oka příběh opustila. Na mě tam bylo MOC všeho, neskutečný mišmaš. Carollovu předlohu jsem nečetla. ()

tempus 

všechny recenze uživatele

Až uvidíte tento film, tak nemusíte ani číst předlohu. Z obojího mám stejné pocity (je to tak trochu zmatek,ale tak nějak správňácky příjemný). Úprava: před Burtonovskou Alenku jsem si oživil vzpomínky na tuhle Alenku v této říši divů. Protože si myslím, že vystihuje myšlenku a atmosféru (Alenka je v krajině, kterou si vysnila, ale když se tam pohybuje a poznává jeho obyvatele, které nejdříve jí přijdou zajímavý, a pak, jak je poznává, jí přijdou protivný - výjimkou je kočka Šklíba). Po delším promýšlení, jestli nezvednout hodnocení (není to můj oblíbený film, ale přijde mi to dostatečně svůj) jsem se přiklonil k zvýšení *. I když před dospělejší, smutnější (bloudění v lese) části se zpěvnějšími písničkami, je části dětská, slabší s blbounem a mrožem. PS: bylo by přehnané tvrdit, že domluvit se se zajícem Doupňákem a Kloboučníkem, je kafkovské? ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nepřetržitých 70 minut šíleností a surreálných scén (kam se hrabe Burton)! Film nemá vlastně žádný děj, bezstarostná Alenka putuje od jednoho extrémního blázna ke druhému, společně si zazpívají a jde se dál. Bez motivace, je jenom zvědavá. Trochu mě postava zaujala snad až ke konci, kdy už má sama po krk neustálých potrhlostí a chce se konečně dostat pryč. Kvalita animace a fantazie výtvarníků ale nemá konkurenci ani dnes. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Tak disneyovská Alenka pro mě byla čistým hodinovým utrpením. Všichni byli snad zkouření, soud mi přišel zdlouhavý a celé je to takové barevné, veselé, jásavé... ale takovým tím odporným způsobem. I Šklíba mi tu přišla odporná. Takže jako jediné koukatelné postavy hodnotím tu tetu, co Alence předčíala na začátku z neobrázkové (!) knížky a to roztomilé koťátko, kterému Alenka upletla věneček. Zbytek je velmi rozpačitý, jak už jsem napsala výše. ()

Bonniesgun 

všechny recenze uživatele

Alenka není má nejoblíbenější disneyovka, ale určitě si zaslouží nejvyšší hodnocení. Proč? Zaprvé - je to klasika, ať už od Carrolla, nebo u Disneyho. Zadruhé - určila, jak si budou všichni lidé představovat Alenčinu říši. Tak a už nikdy jinak. (jak v nedávné době potvrdila i 3D Alenka) Zatřetí - ukázala, co OPRAVDU znamená "mít fantazii". Protože - napadlo by vás hrát kriket s plameňáky, sebrat ptákům křídla a dát jim místo toho deštník nebo namazat motýly medem? Alenka je prostě klasika nejklasičtější! A plameňáci už mi budou navždy připomínat hole na ten divný sport... ()

Galerie (145)

Zajímavosti (12)

  • Jedná se o první Disneyho pohádku, ve které tvůrci u závěrečných titulků jmenovali také dabéry, kteří postavy dabovali. (Dlee)
  • Alici prepožičala hlas vtedy trinásťročná Kathryn Beaumontová, ktorá dabovala aj Wendy z Petra Pana. (Hystory)
  • Projekt byl ve vývoji po dobu 10 let. Samotná produkce pak zabrala let 5. (Dlee)

Reklama

Reklama