Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do pražských ulic se vrací vyřizování účtů mezi ruskojazyčnou mafií. Bohužel v rámci jejich boje přijde o život i zcela nevinný člověk. Mocní ve vedení mafiánských skupin jsou neúprosní a kdo nehraje podle jejich pravidel, musí z kola ven. Proniknout do těchto struktur vyžaduje vynikající úsudek, a ještě lepší kontakty. (Česká televize)

(více)

Recenze (62)

Mulosz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vím, že je to jen naprostá shoda okolností, ale režisér Michal Blaško (samozřejmě se svými spolutvůrci) mě dnes emociálně i formálně rozšvihal hned dvakrát. Nejprve v kině jeho filmový debut Oběť, následně doháním tuto včerejší televizní epizodu. Sám o sobě silný díl, kdo navíc ještě viděl a prožil si (aspoň na obrazovce) Devadesátky, musel řvát nadšením, dojetím nebo obojím. Strašně mě těší, že stále jsou u nás mladí tvůrci (kromě něj hlavně např. Adam), kteří opakovaně dokazují, že mají nakoukáno, myslí jim to a kombinaci obojího dokážou přetavit v zážitek po všech stránkách. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No teda to byla lavina emocí, tu ani tak nespustil případ, který tentokrát řešilo první oddělení, ale interní vývoj v samotném první oddělení, to mě dává zabrat, taková míra arogance se opravdu nevidí příliš často. Jsem zvědav kdo Kozákovi meje schody i když to vypadá jasně, radši si to nechám vyložit od tvůrců. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co říct. Snad jedině to, že co vidím i ve světě, tak úkolem policie přestává být boj se zločinem, zato na významu nabývají "vztahy s veřejností", a to včetně správné elektronické komunikace vně i uvnitř sboru. Proto taky v Anglii vidíte policajty tancovat na pochodu buzerantů, zatímco zločin si žije svým životem. Co vím, tak počet evidovaných trestných činů tam za posledních cca 20 let klesl cca 11 milionů ročně na asi 3,5 milionu, ale to je to, evidovaných. Prostě lidi na to už v v případech, kdy to není vysloveně existenciální, kašlou. Taková je zkrátka současná "politika". Za sebe doufám, že tu e-piču ve vedoucí pozici provádějící ukázkové zazmrdování oddělení někdo přece jen nakope. A setkání Plíška s Tůmou po letech... Jeden by zaslzel. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sledování 3. série je díky Krizové manažerce nepříjemné. Zvlášť, když podobný fuchtle existují. Jinak atmosféra seriálu, průběh vyšetřování, herci, vše na jedničku. Nemám výtek. Jen mě mrzí, jestli je Pražák fakt takovej šmejd. Snad ne a rozsvítí se mu v té jeho horkokrevné makovici. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně taky trochu toho organizovaného zločinu a vyřizování účtů v rámci mafiánských organizací. Případ samotný byl však docela o hovně. Hlavní housle zde hrály strukturální změny prvního oddělení a narůstající pičoismus e-ředitelky. Pod takovou neschopnou a namyšlenou krávou bych skončil asi hned první den. Krásná ukázka, jak lze snadno a efektivně zbavit oddělení personálních kvalit a dosazení party poslušných, leč mnohdy absolutně neschopných oveček. Je trochu smutné, že se takové čistky týkají i oddělení pro vyšetřování vražd. [75 %] ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Líbí se mi, jak seriál poukazuje na různé způsoby, které k vyřešení vražd vedou, a že to ne vždy musejí být zrovna přesně a přísně korektní způsoby - ostatně ti zločinci taky nejedou zrovna podle příruček etikety a slušného chování. Pokud jde o chování šéfky, nejhorší je, že asi hodně z nás podobné namyšlené, arogantní a urážlivé, přitom v podstatě neschopné typy zná, že nejde o výmysl ani výjimku. Takoví dovedou zničit všechno, co druzí dlouho budovali, jen aby oni vypadali, jakože něco dělají nebo jsou nějak aktivní, jedno že mimo mísu. Otázkou, která mě zajímá, jestli donáší Korejs, Pražák nebo někdo jiný. Plíšek a Tůma skutečně hodně silná scéna - a přitom beze slov, zdálky a přes okno! Skvostné herectví i filmařina. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyšetřování případů, v nichž figuruje některá z východních mafií, mě nikdy příliš nebralo, a ani tentokrát se můj názor na věc nezměnil. Víc než samotný případ mě zaujalo spíše dění na oddělení, a to asi není u kriminálního seriálu úplně dobře. Tvůrci mě navíc silně otrávili tím, že se vydali ve stopách některých našich sportovních komentátorů, a tak jsem se opět jednou dočkal používání vzorů Němec a Japonec, takže podezřelým nebyl Armén ale Arménec... Co bude dál? Slova jako Mongolec a Kazachstánec už znám z džudistických tatami, budou následovat i Angličanec, Francouzec a Italec? No, případ mě příliš nebral a násilí spáchané na naší rodné řeči mě úplně otrávilo. / Poučení: Uč se cizí jazyky, tím naším se za chvíli nedomluvíš ani doma. 3*- ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další zdařilý díl, atmosféra houstne na všech frontách, zejména vztahy na oddělení, šéfová je po pravdě nesnesitelná pipina.. Vyřizování účtů mezi mafiány je brutální a vyšetřování složité.. Potěšila mě účast Petra Štěpánka a Bolka Polívky, ten závěr vháněl slzy do očí.. ()

bloom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakmile se na scéně objevil Petr Štěpánek, začal jsem si přát, aby na to došlo. A v posledním záběru se mi to splnilo - obrovský fanservice a jedna ve třetí sérii jedna z nejsilnějších scén (na které byl ostatně celý díl dost bohatý). Případ sám o sobě byl docela zmatený a herecky ho odtáhnul Miroslav Hanuš (jehož Korejs asi evidentně ještě neopustil "temnou stranu"). ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak si píča prosadila svou. Být to moje nadřízená, obvolám všechny páky z minulosti, aby se svině svezla se mnou. A že by to asi šlo v případě Mareše. S panem Pražákem bych si to pak "vyříkal" osobně. Z něj mi je vyloženě na blití! ()

dyfur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

...tak príbeh arménskej mafie v ČR...zbytočná časť ak by bola prevencia...kriminalisticky nič-páchateľ bol dodaný informátorom -bývalým policajtom....viac o problémoch O.V. a jeho nadriadenej.... škoda, že Korejs je od cca 7-mej časti v pozadí....škoda ho ..... ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hnusný odporný brutální mafiánský případ. Sám o sobě silný. Jenže jsem ani nedýchal v závěru, kvůli Kozákovi. Přestože jsem čekal takový konec, napsaný a natočený byl neskutečně. Devadesátky skončily. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vrahem byl Timur Treťjakov. Veterán válek na Kavkaze a v Afghánistánu v Praze pak zasáhl do mafiánské války mezi Čečenci a Armény. Svědci u soudu ze strachu před mafií vystupovali pod krycími jmény. Nakonec byl Treťjakov odsouzen za vraždu a pokus o ni na doživotí. Po odvolání mu byl trest zmírněn na 22 let. Spolu s Treťjakovem byli  souzení Tagir Tarsžojev a Muslim Asujev, kteří se podíleli na útoku na Václavském náměstí, šli za mříže na tři, respektive 3,5 roku za vydírání. Původně soud oba poslal za pokus o vraždu do vězení na deset let. Zadavatelem a organizátorem vraždy však byl "vor v zakoně"  arménský mafián Andranik Soghojan ten obdržel 22 let za objednávku vraždy.  Chycen byl v roce 2014 v Arménii. Tam byl nakonec propuštěn, Arménie totiž odmítla převzít rozsudek a vykonat ho. Soghojan se stal mezinárodně hledaným zločincem na útěku. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl se trochu vymyká většině případů 1. oddělení. Nájemná vražda a ještě do toho cizinci. Případ sice vyřešen díky zákulisním hrátkám, ale díky závěrečným titulkům víme, že se stejně za katr nedostali. Vnitřní situace v oddělení graduje, oddělení díky intervenci paní ředitelky spojeno s loupežemi, Kozák podává žádost odchodu do civilu a je mu obratem vyhověno. Pražák bere zbraň a jde neznámo kam. No těším se na závěrečný díl. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fůůů, tak propojení s Devadesátkama takovýmhle způsobem bylo teda nečekané, a Štěpánek jako starej Tůma (Sokol) to zabil, a usmiřovačka s Plíškem vlastně krásně uzavřela celé Devadesátky. Závěr určitě jedna z nejlepších scén seriálu, a to v ní nepadlo ani slovo. Samotný případ už je na vedlejší kolej, a slouží hlavně k tomu, aby posunula vztahy v rámci 1. oddělení, a celé 1. oddělení do velkého finále. Doufám, že se uzavřou všechny linky, furt to je s Pražákem takové, že může bejt donašeč, nemusí bejt, snad to nezůstane otevřené, kdo je tím hlavním padouchem celé série. Paní ředitelka je jednoznačně nejnesnetilnější postavou v našem prostředí posledních let, a být Lucií Štěpánkou, tak se budu bát, aby mi na ulici někdo neplivnul do ksichtu, protože takovéhle osobně bych klidně do toho obličeně jednu dávku pustil. ()

Reklama

Reklama