Reklama

Reklama

Lucy je typická „blbá" blondýna, co se vždycky zamiluje do toho největšího ksindla v okolí. Ten poslední ji právě zapletl do obchodu s drogami, který řídí všehoschopný pan Jang (Choi Min Sik z kultovního Oldboye). Než se stačí pořádně rozkoukat, má v břiše zašitý balíček obsahující extrémně silnou syntetickou drogu, který má propašovat do Evropy, pokud chce přežít. Nešťastná náhoda nebo spíš brutalita strážců, kteří ji mají hlídat před odletem, zapříčiní, že se zásilka roztrhne a její obsah se začne vstřebávat do Lucyiina těla. Že se jedná o opravdu výjimečný „matroš", zjistí záhy, když bleskurychle zlikviduje všechny hlídače a uteče na svobodu. Ve všech směrech je najednou mnohem silnější, mnohem víc vnímá, rychleji uvažuje, dokonce si osvojuje nadlidské dovednosti. Může za to právě ta neznámá substance, která výrazně zvýšila procento využití její mozkové kapacity. Toto číslo navíc stále roste a Lucy si uvědomuje, že z daru by se mohla stát smrtelná hrozba. Vyhledá proto profesora Normana (Morgan Freeman), největšího odborníka na lidský mozek, aby jí zkusil pomoci. V patách má však Janga a jeho zabijáky, kteří nechtějí o svou kurýrku za žádnou cenu přijít. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 552)

kacer4 

všechny recenze uživatele

Zle poňaté od začiatku do konca. Teda až na úvodných desať minút, ktoré boli geniálnym začiatkom a mal som chuť tlieskať. No keď sa prebudila v cele tak to už bola skoro až tragédia. Teórie o tom, že človek využíva 10 % mozgu, to tu už raz bolo (Všemocný Cooper). Ale čo nám autori predstreli pri zvyšovaní percent by nevymyslel hoci kto na počkanie. Naneštastie to bolo veľmi zlé riešenie. Ovládanie elektroniky a ľudí, a nakoniec cestovanie časom... Veľké sústo. Horšie by bolo už len keby jej šlahajú plamene zo zadku. Jednu hviezdičku som dal za ten úvod, možno hudbu a zato, že na 40 miliónov to bolo celkom dobre po vizuálnej stránke. ()

kachnacekk 

všechny recenze uživatele

Film o kterém nebudete schopni říci, jestli byl dobrý nebo ne. Jestli se vám líbil nebo ne. Zda jste si z něj něco vzali něco se naučili či nikoliv. Dá vám totiž odpovědi na všechno a na nic. Převážně ze začátku plytký děj střídají velmi dobré akční scény a přechází do příběhu, který je vlastně bez příběhu. Zvlášní, zajímavé i nudné zároveň. ()

kyrysar 

všechny recenze uživatele

Suma sumárům je to jen takové zamyšlení, co kdyby jsme mohli využívat celý mozek. Ty další věci je jen omáčka a to dost nudná. Akce jako v každým filmu. Odpudivé jsou tam ty vsuvky dokumentů, totální fake. Jedna hvězda pro Morgana a Scarlett, která ač nebyla tak sexy jako jindy, tak se na ní vždycky rád podívám :) ()

krachman 

všechny recenze uživatele

Myšlenka a téma dobré....... příběh a děj ptákovina. Tématicky je určite lepší Všemocný. Nedoporučuju...ztráta času. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Hezký začátek i konec s opičkou. Frantíci si tam museli alespoň jednou dát Eiffelovu věž. Celou dobu jsem očekával jestli se zvýšenou kapacitou mozku taky zapojí nějaký sex, ale smůla, padla jen jedna pusa. Asi žádný vliv :). ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

Myslím , že je to zajímavý film , ale šlo by to i bez těch zbraní . Jak to tak okolo sleduju , tak hooooooodně lidem jede mozek tak na 5 % . Scarlett se překvapivě hodila do této role a rovněž překvapivý byl i závěr filmu , který byl vlastně logický . Když pracuje mozek na 100 % tak jsi VŠE . To je jasné . Efekty zajímavé jen té krve bylo hodně , zbytečně . Myslím , že Lucy bude za čas klasika . ()

sonule36 

všechny recenze uživatele

Skvělé herecké obsazení, efekty, hlavně hudba (Eric Serra) - hodně podobné filmu Transcendence, ale Lucy je podle mého názoru lepší. :) Hlavně režisér mého oblíbeného filmu Pátý element, takže proto možná i takové hodnocení. I když jsem čekala lepší konec, i tak se mi to líbilo, zajímavý děj, stojí za zhlédnutí. ()

albiebennett 

všechny recenze uživatele

Film, který popírá logiku úplně všeho a zákony právnické ani gravitační nehrají roli. Nicméně ten film mě dostal díky Scarlett, která podala výborný výkon, v tom, že čím máme větší kapacitu mozku, tím více postrádáme emoce, protože racionální stránka drtí veškerou osobnost. A ještě jsem se docela zasmál u čínské mafie, které více nenápadná být nemohla, ale prostě si mě ten film získal. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Mladá dívka Lucy se stane obětí drogové mafie, když je jí do břicha implantován balíček se syntetickou drogou, který se roztrhne a o odstartuje v jejím těle nevídanou reakci... Za pochvalu toho v tomto snímku mnoho nestojí. Vlastně pouze Scarlett Johansson, která se snažila co nejlépe využít velikého prostoru, který jí titulní role nabízela a i přes některé hloupé dialogy se jí to vcelku podařilo. Nápad s drogou v břiše a všemi následky, které vyvolá, když se vysype z protrženého balíčku, je sám o sobě zajímavý a originální, jenže je realizován příliš necitlivě. Besson chtěl vše pojmout tak velkolepě a monstrózně, až ty předimenzované akční scény ubily příběh v jeho psychologické a poetické rovině. Ten tak působil velice prázdně, chladně a neosobně a sotva mohl diváka více vtáhnout. 50%. ()

RomaS 

všechny recenze uživatele

Tématicky hodně podobné jako Limitless s tím rozdílem, že zde příběh hrál až druhé housle. Všechna energie zde byla vložena do rozvoje potenciálních schopností neomezeného mozku. Překvapivě úžasná je zde hranice možností, která se neustále posunuje a člověk může jen tušit kde a jak to skončí. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Škoda, že trailer naprosto vystihnul celý film a tak jsme se ve filmu nedozvěděli zrovna velké množství informací. Byla to totální splácanina, takovou jsem dlouho neviděla. Snaha narvat do filmu co nejvíc triků, co nejvíc schopností a navíc to zkoušet vysvětlovat vědecky, když je naprostá blbost, např. mozkem ovládat tok času, nahlížet do minulosti, ovládat jiné osoby a věci. To prostě neberu. Kdyby to bylo jinak pojaté (viz Limitless), ale tady je to založené na vědeckém základu, který je naprosto scestný a Besson byl snad sjetý houbičkami. Řemeslně ty triky v dnešní době už průměrné, honička po Paříži byla jako Kobra 11, kde auta nesmyslně létají vzduchem, přitom se jich ostatní auta sotva dotkla, jediné co se mi opravdu líbilo, byla hudba, pikantní, dravá a dostatečně akční. Ale zbytek filmu... nebýt obsazení Scarlett Johanson, což je jedna z nejvíc sexy hereček současnosti, tak ten film je propadákem ještě než se dostane na kinoplátna. Ale ani ta tady neodvedla zrovna supr práci, možná to je tím, že ta postava je napsaná tak neosobně, že si jí člověk není schopen oblíbit ani i když se Scarlett snaží vše hrát nějak obstojně. Chudák Morgan, že bude jeho jméno spojeno s takovou pitominkou. ()

Tribe 

všechny recenze uživatele

Jo tak tohle mi hodně sedlo! Besson zvolil super téma a natočil to v jeho typickém stylu. Připomnělo mi to pár epizod z Hvězdné brány, kde se tím také zabývali. Hlavně toto téma není zase až tak úplně nereálné, uměle se sice procento využívání kapacity našeho mozku zvýšit zřejmě nedá, ale přirozenou evolucí určitě ano, naše civilizace je toho dostatečným důkazem a kdo ví, třeba za pár desítek tisíc let (pokud budeme ještě živý) budeme taky ovládat telepatii, telekinezi a další borcoviny... Opravdu na pohodu film, Scarlett skvělá, Morgan tam být nemusel a Amr zahrál frantíka jak vyšitýho. 70% ()

Muso odpad!

všechny recenze uživatele

Budem netaktný aj k hereckému obsadeniu aj k Bessonovi. Hold som proste človek, čo využíva kapacitu svojho mozgu asi na málo percent. Každopádne mi to, ale umožňuje napísať: Toto Vám fakt nežerem, Fak Off (Uf, dúfam, že to je gramaticky správne)! ()

Fajung 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film, s originálnym námetom, ak teda nepočítame "Lucynho brata" - Transcedence. Narozdiel od neho bola Lucy svižný, trikom aj akciou nabitý film, ktorý ponúkne aj niečo navyše - rôzne filozofické úvahy. Scarllet mi aj v tomto filme potvrdila, že svoj herecký potenciál využíva na viac % ako väčšina súčasných herečiek. LOADING 75% ()

Související novinky

Scarlett Johansson v Ghost in the Shell

Scarlett Johansson v Ghost in the Shell

06.01.2015

Když se v rozmezí čtvrt roku objevíte ve dvou akčních filmech, které vydělají 714 a 458 milionů dolarů, nabídky na další výbušné role se k vám jen pohrnou. A přesně to je případ Scarlett Johansson,… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Reklama

Reklama