Reklama

Reklama

Romeo a Julie

  • Velká Británie Romeo and Juliet (více)
Trailer

Obsahy(1)

V italském městě Verona spolu znepřátelené rodiny Monteků a Kapuletů vedou věčný spor. Když Romeo (Leonard Whiting), pohledný mladý Montek, poruší společenské konvence a navštíví bál Kapuletů, zamiluje se do Julie (Olivia Husseyová), krásné Kapuletky. Ti dva spolu po krátkých námluvách uprchnou, čímž ještě prohloubí napětí mezi svými rodinami. Snímek oscarového režiséra Franca Zeffirelliho je považován za jednu z nejslavnějších filmových verzí Shakespeareova klasického milostného příběhu. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (298)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak čo je veľa, to je veľa. Toto niesu emócie, toto je obyčajné šialenstvo až sebaparódia. Nadrozmerné herecké prehrávanie, kvílenie, proste všetko, len nie výkon hodný nesmrteľnej romance. Ak sa nesie v podobnom duchu aj pôvodný Shakespeareov príbeh, tak potom teda nič moc na tú slávu. Ak ste zamilovaní pridajte si jednu, dve hviezdičky a ak ste cynik, tak potom mínus jednu dolu. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Tento príbeh odo mňa asi nikdy nedostane plný počet ako hodnotenie, pretože napriek tomu, že sa odohráva niekedy na prelome stredoveku a novoveku, že je tam veľa náboženských symbolov, tak sú ochotní vraždiť, mstiť sa, či dokonca záver končí dvojnásobnou samovraždou, čo veru nie je nič pozitívne. Zahrané je to skvelo, taktiež obe hlavné postavy sú sympatické, mladí a krásni ľudia, pri ktorých to nie je tak otravné, no predsa je to dlhé a plné detského správania, čo síce zodpovedá postavám, dokonca aj danej hre, no pre skúseného vyspelého diváka to je mierne neznesiteľné v niektorých momentoch, každopádne danú dobu výborne stvárnili, nebudem ďalej polemizovať o tom, či je to skvelý film, lebo je. ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších adaptací Romea a Julie kterou znám. Leonard Whiting a Olivia Hussey předvádí před kamerou tu nejlepší zamilovanost, kterou jde vůbec vidět. Fandil jsem jim od začátku do konce a snažil se nemyslet na hořký konec, který nám mistr Shakespeare připravil. Pokud existuje skutečná láska, která jde vidět na plátně, pak ji zobrazuje právě tento film. Nepůsobí ani kýčovitě a ani odtažitě. Je přesně taková, jakou by jsme si jí chtěli přát bez drsného závěru. 90% ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Shakespeara mám rád, ale Romea a Julii ve filmu neskousnu. Takové ultratrapně romantické rozhovory jsem ještě nezažil. Vím, že to tak je v knize, a tam mi to nevadí, ale tohle ne. Ta linie příběhu, která se věnuje R. a J. je k uzoufání a ty postavy jsou tak jednoznačné, že jsou nezajímavé. Zbytek je dobrý. Zejména postava Mercuccia je skvěle nad věcí a srší vtipem, no a pak je tu osvědčený Michael York jako Tybalt.Tak a je to. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Film o naivním citu dvou náctiletých. Normálně bych mu nevěnoval ani nanovteřinu své pozornosti. No považte - Romeo a Julie se zamilují na 1. pohled (doslova a dopísmene) a už plánují svatbu. A z úst jim vychází tak silná slova, že by i barbar Conan brečel na svých bicácích. Jistě, kdyby oba dva přežili, ve Veroně by předvedli čítankový exemplář italské domácnosti se všemi rekvizitami, co k tomu patří (létající talíře a nože, přespávání před prahy a slova, která se nesluší vyslovit ani v méně solidní splečnosti v zaplivaném baru čtvrté cenové skupiny). Naštěstí ale umřeli a tak jejich příběh, který scelil svár dvou rodů, žije nesmrtelně dál. I díky tomuto úžasnému a dechberoucímu zpracování! Zeffireli má rád velké příběhy a umí je odpovídajícím způsobem převést na plátno, což každý rozhodně neumí. Velmi citlivě a věrně se drží látky, což oceňuji. Oba hlavní herečtí představitelé do svých rolí velmi přesně pasují (nedostižná éterická krása Olivie Hussey). Tento film není kýčovitou plejádou celebrit a laciných slov, Zeffireli věří tomu, co točí, proto jeho počin nepůsobí odtažitě. Skvělá hudba pochází z pera výsostného skladatele Nina Roty, velmi dojímavé tóny a krásný historizující kolorit činí z tohoto soundtracku takovou perličku na poli světové filmové hudby. Love theme patří k jednomu z nejkrásnějších leit motivů, co byly k filmu kdy složeny. Asi nikdy se nepřestanu obdivovat tomuto dílu. Takhle si představuji UMĚNÍ - krásné a nedostižné. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (19)

  • Kvôli nahote vo filme Olivia Hussey v čase jeho vydania nemohla na tento film ísť do kina, keďže nemala 18 rokov. Bizarné na tom je, že nahá bola ona sama. (Arsenal83)
  • Ústřední dvojice příběhu Romeo (Leonard Whiting) a Julie (Olivia Hussey) nebyli milenci pouze na plátně, ale i ve skutečnosti. Oba představitelé se do sebe zamilovali během natáčení a pro oba to byla jejich první velká láska, což si pochvaloval kvůli autenticitě daného příběhu hlavně samotný režisér Franco Zeffirelli. (Lynette)

Související novinky

Zemřel režisér Franco Zeffirelli

Zemřel režisér Franco Zeffirelli

15.06.2019

Slavný italský scenárista a režisér Franco Zeffirelli zemřel ve věku 96 let. Zprávu médiím potvrdil jeho syn. Zeffirelli byl známý především adaptacemi Shakespearových her a taky pojetím klasických… (více)

Reklama

Reklama