Reklama

Reklama

V hlubinách země

Trailer

Skupina horníků zůstane po důlním neštěstí uvězněna bezmála dvě stě metrů pod zemí. Vzduch je stále toxičtější a mužům pomalu dochází čas. Začínají propadat stavům šílenství a obracet se proti sobě. Příběh na motivy skutečných událostí. Film V hlubinách země je drsný psychologický horor, který se odehrává bezmála dvě stě metrů pod zemí. Příběh se soustředí na skupinu horníků, kteří po katastrofálním důlním neštěstí bojují o život. Slábnoucí přísun kyslíku dává volný průchod nejtemnějším stránkám jejich lidské povahy. Už tak dost mizerná situace se ještě zhorší, když začnou přeživší slyšet záhadné zvuky a trpět děsivými vidinami. Zatímco se mrtvá těla hromadí a zásoby vzduchu jsou každou minutou toxičtější, horníci musejí rychle přijít na to, kdo nebo co jim jde po krku. (HBO Europe)

(více)

Recenze (100)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Klaustrofobický survival s nádechem psychického vyšinutí, který obsahuje všecko, co by měl správný horor obsahovat, jenže kam čert nemůže, jakkoli je to hluboko, tam nastrčí uřvanou ženskou, která do dolu s horníkama pásne jako trabant do diamanťáku. O přítomnosti půlky famílije nesmí být ani pochyb, no pak se není čemu divit, že o plným ani neuvažuju. Na famózního Descenta Beneath nemá, ale v letošní hororové bídě se určitě neztratí, čímž se nezdráhám ho vřele doporučit. 85% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Do bodky sa naplnili všetky pozitívne komentáre. Neobyčajne pôsobivý, klaustrofobický kúsok. Takých je v poslednej dobe ako šafranu. Aj keď ide o klasický podzemný survival, je výborne zahraný a atmosféra dokázala majstrovsky vyťažiť maximum z ponurého, tiesnivého prostredia. Snímok miestami dokonca dýchal na chrbát môjmu obľúbenému Descent (2005), síce ho neprekonal, ale bolo to naozaj tesné. Mám rád filmy s jednoduchou dejovou linkou (čo je aj tento prípad), len keď majú dobrú atmosféru na základe ktorej dokážu vyvolať dobrý dojem, a to sa tu teda podarilo v plnej miere. Banícke remeslo nie je veru med lízať. U mňa preto spokojnosť, film rozhodne odporúčam. 85/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem nic moc nečekal.O to větší překvapení mě čekalo.Tohle bych nechtěl zažít.Nedostatek vzduchu,nervy v pochodu,postupem času narustající paranoia a halucinace.Totální bezmoc 600 stop pod zemí.Pro klaustrofobiky hotový peklo.Tenhle film se prostě povedl.Velký podíl na tom má kamera,herci,ale hlavně opravdu hutná a postupně budovaná atmosféra.Tohle by měla být jasná volba pro milovníky survival hororů.Pár chyb by se našlo,ale i tak zasloužený 4 hvězdy. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Takový příjemný hororový příběh z amerického Paskova. A velice efektivně ekonomicky řešený, pokud jde o snižování počtu horníků. Takže žádné mohutné propouštění výkonných štajgrů, stačí poslat pod povrch nadpřirozené síly a spoléhat se, že se velmi razantně postarají o ty zásadní škrty. Bum bác! Jeden zasypaný důl, parta přesvědčivě umolousaných horníků kolem charismatika Jeffa Faheyho, která si do svých testosteronem nasáklých řad dovolila přibrat blond sexici, i když to nosí smůlu. Pohledná Kelly Noonan hraje starostlivou dcerušku starého mrzouta George, pro něhož to má být poslední šichta před důchodem. Hapruje mu zdraví, vykašlává trochu krvavé hleny, což je zatraceně dobrý důvod přenechat těžbu jiným. A kupodivu se ženský prvek ukázal nejnosnějším, neboť režie nedokázala naplno využít možnosti klaustrofobického prostředí. Divák alespoň jitřil naděje, že když už nic jiného, může pomyslně opíchat hezkou herečku. Dost s rezervou se dá brát avízo, že je film natočen podle skutečných událostí. V reálných mantinelech se to moc nedrží, uvěřitelná je maximálně ta část do zasypání šachty, pak už nastoupí ta většinová hororová část, která tolik randálu nenadělala. Kolikrát už bylo v jiných hororech k vidění, jak se přeživších náhle zmocní jakési šílenství, zde jsou tím rozdílovým činitelem horníci a prostředí těžby uhlí, které nepatří k těm nejfrekventovanějším, do něhož nás filmaři berou.Ta posedlost na mě nepůsobila nijak valným dojmem. Předně nebyla nijak vysvětlena, (předpoklad, že děsivé vize zapříčinil docházející kyslík, to je jedno z možných a docela debilních vysvětlení, které jsem si z toho odvodil sám), nenabídla moc zajímavé scény, napětí dost kolísalo, ve scénách, v nichž mělo být, celkem absentovalo. Režie Ben Kitae sice měla nedostatky, pokud jde o atributy nezbytné k ideálnímu diváckému prožitku, ovšem technické hledisko snese vysoké známky, když uvážím možnosti omezeného rozpočtu. Gore sice pomálu, ale to, co se objevilo, vypadalo více než dobře. Zasypání v kašírovaném dole určitě mohlo být mnohem intenzivnější a propracovanější. 60% ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Stále stejný hororový problém - strach mám, lekaček se leknu, ale zřejmě se dokážu bát i nudit zároveň. A to, myslím, není lidská anomálie. Beneath nenabídne příliš zajímavého, vyjma nakouknutí do práce horníků/dolníků s ochutnávkou klaustrofobie. Na primární reakce to funguje, ale hlouběji zasáhnout neumí. Dokonce dokáži usnout a bát se zároveň...a to už možná zvláštní je. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Ja som dievča z baníckeho mesta a v nejakých tých baniach som už bola ... ale tie boli pekne nachystané pre exkurzie. A Sam na takú nejakú podobnú išla a aha ako to dopadlo. Dobre natočené s dobrou atmosférou a miestami veľmi napínavé. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že jsem ze začátku držel tvůrcům opravdu palce, aby to nepokazili a přinesli nějaký zajímavý horor. Bohužel se tak nestalo a prvotní zájem o děj upadá rychleji než by divák očekával. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Horor který má 41% je perfektní, zručně natočený a děsivý, potom tu najdete film, který má 62% a měl by být když nic jiného, aspoň průměrnou zábavou a ve finále je to tupý, nudný a s totálně nevyužitým potenciálem.Vypadalo to vizuálně chytlavě, herci dobrý a Jeff Fahey poteší vždycky, námět skýtal mraky možností a jediný, čeho se podzemí dočkáte je ne zcela jasná účast podivných zombií a občas lekačka, jinak je to prostě jen zoufalá nuda která se vleče a prostě to zoufale nebaví.Dát tam ďábla, démony a depresi se zoufalstvím, mohla to být pecka, ale co byste čakali od takovýho hovnaře, jakým je Ben Ketai.40%. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

První korálek do sbírky horového maratónu, do kterého jsem byla navezena, a musím říct, že velmi slušný, protože to celé uteče tak rychle, že ani nestačíte škytnout a už běží závěrečné titulky. Jediná výtka (musím vždycky něco vyhrabat) bude malá logická, a sice když se parta horníků a jedné horníkové uvelebí v záchranné komoře, aby tam přečkali oněch sedmdesát dva hodin, než je vykope záchranný oddíl, a někdo na ně začne bušit, určitě by mě nenapadla reakce- "ale to není nikdo od nás, ne?" ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl hodně velkej masakr. Náhul snad všeho možného, co mám v hororech rád. Výborné a temné prostředí. Krvavé mordy, lekačky, které mě donutily po dlouhé době sebou cuknout a mnoho dalšího. Musím vyzdvihnout hlavně atmosféru, která je vážně stresující a nechtěl bych být v kůži horníků. Docházení dechu a strach ze smrti Vás můžou v sekundě změnit a nebo v tom lepším případě přivodit nějaké halucinace. Fakt výborný kousek, u kterého mé hororové srdíčko bušilo blahem. Must See!!!!!! Ps. Moc nevěřím tomu True Events, ale i tak jsem byl nadšený ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem se obával, že Beneath bude (zase a opět) spíš drama než horor, ale postupem času se z toho vyloupla slušná hororová podívaná (byť Livingdead to vidí jinak a když to tvrdí zrovna on... :-), sice ne tak dobré, jako před pár dny viděné Pod zemí, ale i tak to svojí (hustě klaustrofobickou) atmosféru má, krví se taky nešetřilo a navíc to má od zmíněného Pod zemí i lépe zvládnutý závěr. Pokud by vypadaly všechny hororový videofilmy jako toto, tak to by se to kurde žilo. Jediná výtka tak letí k prostřední části filmu, kde tomu malinko spadl řetěz, ale poslední třetina to zase nakopne. Dech vám to, narozdíl od těch permoníků, asi nevyrazí, ale po tu hodinu a půl budete rádi, že dýcháte krásně čerstvý vzduch (teda v případě, že nemáte, jako já, za sousedy kretény, co musí každý večer hulit na balkóně :-). ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Náhoda tomu chtěla, že se mi v jeden den dostali pod ruky dva stejnojmenné filmy. Zatímco ten druhý za moc nestál, tak tady jsem byl docela mile překvapený. Od dob Pádu do tmy jsem našel v podobných kouscích doslova zalíbení, protože většina z nich nám dokáže nabídnout slušnou dávku klaustrofobické atmosféry. No a ani v tomto případě tomu nebylo jinak. V dole jsem byl jen jednou jedinkrát ve svém životě a to při školní exkurzi v Ostravě, ale dodnes to ve mně zanechalo zvláštní nepříjemný pocit. Sice netrpím klaustrofobií, ale prostě jsem se necítil v těch potemnělých šachtách moc dobře (a to jsme nebyli v žádném případě moc hluboko) a už vůbec bych se nechtěl hornictvím živit. Nicméně tihle chlapi mají můj obdiv. Ale zpátky k filmu. Po klasickém začátku ve kterém se seznámíme s hlavní hrdinkou a skupinou horníků, se velmi rychle šlo na věc, což se mi samozřejmě líbilo. Režisér Ketai už měl s hororovým žánrem menší zkušenosti (stojí za nepříliš povedeným 30 Days of Night: Dark Days), ale teprve zde jsem mu přišel na chuť. Byl jsem doslova vtažen do potemnělého prostředí šachet, krumpáčů a uhlí a díkybohu jsem nemusel na onu vychvalovanou atmosféru čekat moc dlouho. K důlnímu neštěstí dojde hned po několika minutách, takže počet nedůležitých postav se rychle zmenšil a divák se tak mezi přeživšími lépe orientuje. No a poté nastává klasický survival horor, kdy skupina lidí musí bojovat nejen s nepříznivými živly, sebou samými, ale i čímsi neznámým. Něčím, co je ukryto v temnotách. Nebo je všechno tak trochu jinak? Každopádně i halucinace hrály důležitou roli.Tím se dostáváme k tomu nejdůležitějšímu. Ve filmu si totiž nemůžete být jisti, zda zrovna vidíte halucinace, nebo realitu. Tvůrci se totiž do svého díla pokusili procpat i několik věcí, které měly dopomoci k zajímavým zvratům děje a překvapivému konci. No překvapivému, jak pro koho. Bohužel musím říci, že právě některé z těchto prvků mi spíše přišli jako rušivé elementy v jinak dobrém filmu. Nechci zbytečně spoilerovat, abych vás nepřipravil o všechno překvapení, ale třeba ty „zombie“ bych klidně vynechal. Zbytečně mi to zkazilo celkový dojem. 60% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Začíná to vcelku fádně. Parta správňáckých dělňasů ve flanelkách paří v jakémsi country pubu, hází do sebe panáky a sype ze sebe chlapácké fórky, nazítří oblečou montérky, přiberou k sobě jednu študovanou ale taky správňáckou prsatici a hurá dolů do dolu. Ovšem ženská nenosí smůlu jen na lodi, ale taky v dole, takže pracovní den našich horníků proběhne kapánek jinak, než hoši čekali... No, když je venku čtyřicet a doma třicet, člověk flegmaticky a bez protestů zkoukne cokoliv, říkal jsem si. Ale nakonec jsem byl nadprůměrně spokojený, záživnější děj než jsem čekal, pár dobrých lekaček a pointa nejasná, což mám rád. I když oproti geniálnímu The Descent je tohle jenom slabý kafe, vo tom žádná. Nejlepším a nejnezapomenutelnějším okamžikem filmu je pak titulkový hillbilly gospel 'The Lost Soul' od Watsonovic rodinky, kvůli němuž zaokrouhluju nahoru. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak tohle na měl dojem neudělalo. To klaustrofobické prostředí se dalo využít lépe. Chápu, že tam byla asi tma, ale jako divák nejsem na neviditelné výkřiky a mihající se kameru příliš zvědavý. Navíc mi tam chyběl spuštěč, který to šílenství uvedl do chodu. To už se mi od Ketaie líbil víc ten třicítkový sequel. O horor se nejedná ani náhodou. 10% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

(Komentář obsahuje vyzrazení děje!) (Né, že by to u tohodle byl nějaký velký problém...) (Přesto, ale bych nerad kazil film těm, kteří se na něj chtějí podívat.) Trošku bych čekal, že letošní léto uzavřu trošku lepším hororem. Nevadí, stávají se horší věci. Jako třeba být zavalen tunou kamenů a čekat na smrt několik stovek metrů pod horou. Objevuje se Film podle skutečné události, vžum a jedem. Během dvaceti minut se ocitá dcera místního šéfa důlních prací přímo v uhelném dole. Stovky metrů pod zemí je atmosféra tísnivá. Jediná blondýnka z práv mezi špinavými chlapi, hmm to mi spíš připadá jako scénář k jinému žánru. Ale po pravdě je film děsným zklamáním. Herci jsou nesympatický a ani ta blonďatá Kelly nepředvede nic zajímavého. Místo toho je film tolik nacpaný klišé, že mu to tryská i z uší. Poslední den práce, něco se pokazí, někdo panikaří, někdo je za hrdinu. Ale přidávat do filmu zombíky opravdu nemuseli. Vždyť samotný nápad uvěznit lidi v uhelném dole je už tak dost velká tíseň a psycho. Otrávený vzduch a halucinace je v tomto případě snůška hloupých nápadů. Atmosféra je nulová a scénář stojí za pendrek. Zkrátka naprosto prokaučovaná příležitost natočit dobrý drama z uhelných dolů. Víc netřeba dodávat. PS: Vážně se musí v jednom roce jmenovat dva filmy naprosto stejně?? (25 %) ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Mám pro podobný (klaustrofobický) horory slabost a rád jim nadržuju, takže asi nebylo něco v cajku, když jsem se první dvě třetiny do nějakého pocitu zábavy musel celkem dost nutit. Jak ale všem aktérům v ucpaném podzemí postupně docházel dech, film jej naopak pomalu začínal chytat. Závěr už mě držel ve střehu, přesně takovém, jaký jsem očekával od celé stopáže. Škoda. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

SPOILERY: Zajímalo by mě z jaké skutečné události film vychází, ale uvědomil jsem si, že ačkoliv je horničina nebezpečné řemeslo, něco si o ní počtu a zkusim si dohledat i tenhle případ. K filmu - to, že se vsadí na "hlavní" nebo spíš jedinou ženskou představitelku bohužel spolu s úplný začátkem vyzrazuje jak to celé dopadne. Tenhle styl nechápu, myslim si že v chronologickém provedení by to nepůsobilo tak zřetelně. Prostředí je však atraktivní a ačkoliv film nemá tak velké tempo, divák se nenudí protože má adekvátní délku a tim "co se tam děje" si chvíli není jistej. Herci mi přijdou fajn, žádný teen idioti, ale poctivý chlapy, zasraný od práce co jsou dospělý. Mnohdy není vůbec nic vidět, to však přidá na atmosféře a pár lekaček či nějaké to gore jsou fajn, spíš se však vsází na napětí. Na krváky/horrory už moc nekoukám, protože mi často vadí nelogické chování postav, neatraktivní zpracování, důraz na gore na úkor atmosféry a celkově mě moc lekačky nebaví. Tady jsem dostal každej prvek, kterej se spojil v jeden celek a ve výsledku se jedná o kvalitní, poctivej dirty survival s výbornou a hravou kamerou. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

V krčme majú posedenie,lebo jeden stary baník konči,ale v jeho posledný deň vezme o bane aj jeho dceru,aby vedela akú ťažku robotu jej otec robil.No ako bola smelá,tak pod zemou už jej smelosť vyprchala.Ale jedno ma dostalo,ako boli pod zemou,takto na mńa vplývalo tak skutočne.Nemal som tu česť byt v bani a so čistý laik ako to tam vyzerá,ale ja som bol v úžase a v prvom momente to vyzeralo ako keby som tam bol aj ja.Tak ma to pohltilo.Tie klaustrofobicke priestory mali v sebe dusné napatie a temno -strašidelnú atmosferu.Porovnávam ho s filmom Pád do tmy ale tento ma bavil o niečo viacej,lebo tu bolo všetko dobre vidiet a tam nie.Aj niektore ľakačky boli fuj dobré.Tento film má v sebe ponaučenie: nejeb sa do každej diery,nemusí to dobre dopadnuť.A teraz vážne.Neskutočná paráda,keby som vedel,že je to tak úžasný film,pozrel by som si ho skor. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Jestli se někde mrhalo potenciálem, tak pak u tohoto filmu určitě! Vemte partu horníků a nechte je zavalit dole v dole. Ideální zápletka pro klaustrofobní horor jak vyšitej a o to více, pokud >SPOILER< se ve štolách pohybuje někdo s krumpáčem v ruce a není línej počechrat vám obočí. Dost možná je to jiná zavalená parta, která zahynula v závalu o mnoho let dříve. Vše tomu nasvědčuje, aspoň teda to, co vidíte. Nebo to jsou halucinace? Tak či onak, film je to zatraceně pozvolnej, nadpřirozena i krve málo a celý to zachraňuje jen několik kurevských lekaček (a na video film hodně povedená produkce), což je ale samozřejmě málo na to, jak nám mohl film pošpinit textil... ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Výchozí myšlenka filmu Beneath je úplně jednoduchá: parta horníků (a dcera jednoho z nich) jsou zasypáni v dole. Vzduchové rezervy jim vydrží maximálně pár hodin, pak se udusí metanem. Já jsem z filmu nadšená. Atmosféra v dole je naprosto parádní, to, jak atmosféra houstne, je naprosto evidentní a když následně objeví zavalenou chodbu horníků, kteří byli v dole zasypáni před desítkami let, dostane celý film ty správné grády. Mám snad jedinou výtku: ta holka to celé strašně rušila. Bylo mi fuk, že studuje životní prostředí. Ocenila bych víc kluka, co jde sfárat s tátou naposledy. A taky mohly být lépe zachycení ostatní horníci, protože jsem výrazně jen vnímala tátu (a to jsem měla ještě problém zachytit, který z horníků to zrovna je) a pak chlapíka s otevřenou zlomeninou nohy. Takže mám vlastně dvě drobné výtky, ale jinak je Beneath film, který by vás rozhodně neměl minout. ()

Reklama

Reklama