Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Netypická japonská pohádka o lovci upírů, dhampirovi (poloupír) jménem D, začíná únosem mladé dívky upírem Meirem. Dívčin otec nabídne lovci za nalezení svého dítěte vysokou odměnu. D se tedy vydává na strastiplnou cestu za vysvobozením dívky, na níž mu ztrpčuje život nejen konkurence, spousta různých nepřátel, ale i jeho vnitřní démoni... (Stegr)

(více)

Recenze (308)

RyanRainheart 

všechny recenze uživatele

Stejně jako předtím Ninja Scroll i tento příběh o upíru/člověku byl vynikající a znovu potrvdil výbornou kvalitu japonského anime. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

Opět z Japonského filmařského umění, tentokrát boj upírů a lidské existence, na pozadí války mezi těmito extrémy, upír a člověk, boj o moc, boj o lidskou existenci, první půlka byla sice průměr, ale po té bylo napětí až by se dalo krájet, Japonská animace nám jasně dokazuje, že i oni dokáži udělat z pohádky bravůrní poklad, nejen Američani, je jen dobře, že se k nám dostávají i jiné žánry, než jsme zvyklá na americké verze. Určitě doporučuji se na tento film podívat. ()

kakyn 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to na mě působylo jen jako další japonská rubačka. Rubačka to je pořád, ale má i příběh, příběh kterej na mě hodně zapůsobil. Nejvíc na mě ale zapůsobil konec, u toho nezustalo ani jedno oko suchý. I graficky to působí velmi dobře, ale jak sem zmínil, nejsilnější je tu ten příběh. Zaryl se mi pod kůži a držel se tam až do samýho konce. zanechal velkej dojem, který ho se jen tak nezbavím...... hodně pěkný film. ()

anyonecek 

všechny recenze uživatele

Po delší době jsem se na tento film podíval znovu a časem je snad ještě lepší než když jsem ho viděl poprvé a už tehdy to byla výborná podívaná. Japonské animáky jsou opravdu nejlepší svého druhu a já jsem zatím ještě nenašel konkurenci. Výborná kreslená grafika, která opravdu udržuje atmosféru od začátku až do konce, příběh který se postupně vyvíjí s různými zvraty a hlavně D, kterého jsem si zamiloval. Hudba výborně doplňuje celý film a ke konci při letu rakety to bylo opravdu epické. Sledoval jsem tedy s anglickým dabingem, ale D byl nadabován opravdu skvělě, celkově dabing byl vynikající. Škoda, že tento film není tak moc známý, zasloužil by si větší publikum ;). ()

Nayl 

všechny recenze uživatele

Japonskí upíri u mňa majú vždy otvorené dvere. Sú proste stelesnením dokonalosti. Počas filmu som sa bavila, každá sekunda bola napínavejšia a napínavejšia, až ma Vampire Hunter D celý pohltil. Klobúk dolu pred Jošiakim Kawadžirim, že vytvoril tak skvelú rozprávku pre dospelých. :) ()

ratpile 

všechny recenze uživatele

Nádherné sugestivní obrázky, story ověnčená tragickou láskou, úžasná hudba. Úvod navíc doslova Stokerovský - kříže, růže, dívka unesená upírem, kočár. Bohužel, příběh se postupem času začíná stávat klasickým anime se vším, co mě na anime irituje. Tragická love-story se zbytečně tříští mezi pitomé souboje s tradičními japa-soupeři. Místo upírů nastupují stromo-ženské, místo hradů laserem chráněné neviditelné budovy, a korunu tomu nasadí hejno obřích pouštních rejnoků. Chápu, že anime prostě takové bývají, ale mě to prostě zážitek pokazilo.Vampire Hunter mi místy připomínal více Naruta, nežli příběh tak brilantně nastavený úvodní sekvencí. Na jednotlivá okénka jen tak nezapomenu (Carmillin zámek, Barbarois..), bohužel na každé jedno z nich připadlo několik japa-utrpení. Dý zkrátka místy příliš srší zemí vycházejícího slunce. ()

Herr_Karotte 

všechny recenze uživatele

Jeden z vrcholnych pocinu japonske animace! Krasna kresba spolu, velice zajimavy pribech, mirne hororova atmosfera (spise thrillerova) ... Ceka vas opravdu prijemny, intensivni zazitek plny vsemoznych monster, dokonalych boju, mystiky, lasky a jedinecneho Vampire Huntera D! ()

Weirdman

všechny recenze uživatele

No ja snaď zle vidím... Toto, že je 131. najlepší film v dejinách kinematografie podľa CSFD???!!! Nie som síce žiaden fanúšik anime, ale ani k jeho odporcom ma nemožno zaradiť, lenže Vampire Hunter je nehorázne nudná a pózerská kravina, ktorej navyše chýba čo i len štipka rozprávačského rytmu. Keďže som pozeranie toho "skvostu" vzdal po polhodine, tak radšej nehodnotím hviezdičkami, ale ani celá posádka vozu lovcov upírov by ma neprinútila dať D-mu druhú šancu... ()

krivkin 

všechny recenze uživatele

tak tohle bylo boží !! mám rád filmy o upírech i anime a tady je to opravdu originálně skloubeno, velmi originální postavy a prostředí, fakt super fantazie autorů i animace.... ()

Phex 

všechny recenze uživatele

Tak co Vás přivádí do Barbaroi gentlemani - možná že vaše nevzdělanost a hloupost... :-). V tomhle filmu fandíte všem postavám (asi snad kromě hraběnky Carmily) aby jim to vyšlo - je jasné, že někomu to vyjít nemůže...D hunter společně s princeznou Mononoke moje nejoblíběnější japanimované filmy. ()

me3x® 

všechny recenze uživatele

Skôr ma chytil za srdce príbeh... Grafické spracovanie priam akoby som čítal komix. Sem tam sa niečo trocha pozmení. Ale väčšine to asi nevadí a príbeh a myšlienky vytiahnu túto rozprávku na 5*. Len nechápem, prečo ten názov, že horor... horor by to bol možno pre deti... Ale tak možno museli tomu dať názov horor, kvôli upírom samotným... ale skôr by som dal animovaný, fantasy, romantický... ()

sirrgulo 

všechny recenze uživatele

K japonským anime mám jisté výhrady, například se mi nelíbilo, že D i ostatní upíři měli trošku ženské rysy a i Dho postava byla spíš ženská. Jinak, ale nemám co bych vytknul. Temný příběh se mi líbil, propojení fantasy a scifi klapalo celkem dobře. Navíc jsem ve filmu viděl několik zvláštních druhů potvor, zajímavý byl třeba ten s vlčí hlavou vyrůstající z hrudi (nebo to bylo břicho?). No a z kladných postav se mi líbil Grove. Jinak D je určitě zajímavých Antihrdina. ()

Nahmair 

všechny recenze uživatele

Neskutočne podmanivý postapokaliptický svet, sympatické postavy s ktorými sa dej nemazlí, a úžasná hudba robí z tohto anime môj obľúbený kúsok. Tieto tri aspekty mi zabraňujú vidieť akékoľvek negatíva snímku. Vampire Hunter D je temný, je cool, a ja mu to žeriem. ()

Palisander 

všechny recenze uživatele

Westernová rozprávka o lovcovi upírov? Asi také čosi. Vizuálne niekde medzi steampunkom a gotikou (myslím architektonický štýl, nie na čierno pomaľované ksichty). Krásne nakreslené prostredie. Postavy s charakterom. Príbeh dotiahnutý do konca. Suma sumárum: Nesklamalo ani neočarilo, no určite nadpriemer. Škoda, že sa nedá pridať pol hviezdičky. ()

Související novinky

Program FILMASIE

Program FILMASIE

20.11.2005

Hlavním bodem programu prvního ročníku festivalu asijských filmů FILMASIE, který se uskuteční ve dnech 1. 7. prosince 2005 v pražských kinech Světozor a Aero, bude Jižní Korea. Tu budou zastupovat… (více)

Reklama

Reklama