Reklama

Reklama

Třída smrti

(studentský film)
  • USA Class of Death
Celý film
Krátkometrážní / Animovaný / Horor / Mysteriózní / Thriller
Česko, 2013, 7 min

Obsahy(1)

Základní škola Rybnická má novou senzaci! Ve třídě učitelky Zimové každý rok zemře jeden žák. Je to morbidní shoda okolností nebo jsou žáci ve třídě opravdu prokletí? A pokud ano, jsou prokletí nějakou nadpřirozenou mocí nebo jen lidskou krutostí? (oficiální text distributora)

Videa (1)

Celý film

Recenze (125)

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Vytvořit strašidelný a děsivý animovaný film je i na profesionální úrovní velmi obtížné. Co teprv když řeknu, že se jedná o studentský kraťas? No tak to musí být unikát. Na příběhu Třídy smrti se mi kromě bizarní animace, děsivých obličejů školáků a disharmonických tónů klavíru podporujících skvělou atmosféru líbilo hlavně propojení fámu a skutečné události, kdy prakticky nemáte šanci zjistit, co je blíž pravdě. A to je na tom to tajemné a děsivé. Za mě nejlepší počin z Pionýrů hororu 1, a společně s "Tohle není moje sestra" z Pionýrů hororu 2 jsou to jedny z nejlepších českých studentských filmů, a na hororovém pódiu obzvlášť. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Wau! Ihned se mi vybavil nejlepší český animovaný horor Čarodějův učeň.  Temný, depresivní, mrazivý a děsivý. To poslední eskaluje v závěru a závěrečná informace pochopitelně uzemní, byť jí nevěřím. Půl, možná i třičtvrtě úspěchu u podobných děl je pak hlas vypravěče a Matouš Ruml byl skvělou volbou. Nástěnka je plná... ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Pecka, ktorej sa snáď nedá nič vytknúť. Animované filmy nemusím a animované horory už vôbec nie, toto je však výnimka potvrdzujúca pravidlo. Rozprávač a animácie výborne dotvárajú celkovú depresívnu atmosféru filmu a napätie postupne graduje až do záveru, kde je nám len tak mimochodom zdelené, že je film inšpirovaný skutočnou udalosťou. Veľká pochvala Pavlovi Soukupovi, ktorý aj neskôr v druhých pionieroch, či seriáli Martyisdead( za ktorý získal Emmy!) potvrdil, že je veľmi talentovaným a schopným tvorcom a že Trieda smrti nebola náhoda. To najlepšie, čo prví aj druhí Pionieri hororu ponúkli a jasných 100%. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Mimořádné dílo. Originální zpracování a námět, úžasný scénář a přednes Matouše Rumla. Horor, jak se patří a na české poměry dílo zcela nevídané. Děsivé, s hustou atmosférou. Dozvědět se o tomhle Hollywood, tak už chystají filmové zpracování. A myslím, že Třída smrti má rozhodně obrovský potenciál na to, aby byla zfilmována jako celovečerní snímek. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Skvělá kresba dělá radost oku, výtečná hudba s vypravěčem Matoušem Rumlem zase uchu. Atmosféra je nekompromisně zábavná, stejně jako příběh, který mi připomněl, kterak jsme se my na základce vsázeli, kdo skončí na konci roku s rozbitou hlavou. Důkaz, že česká animační škola není ani zdaleka tak mrtvá, jak to někdy skoro vypadá, to ovšem režisér Soukup prokázal už poněkolikáté. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Film je součástí antologie českých krátkých hororových filmů "Pionýři hororu", která se jako celek dočkala premiéry v listopadu 2013 na hororovém festivalu Bloody Xmas Fest v Chotěboři. (choze)
  • Film je adaptací stejnojmenného osmistránkového komiksu Josefa Blažka, který stojí za scénářem komiksu, a Lenky Šimečkové, která se postarala o kresbu. Komiks byl otištěn v roce 2010 v komiksovém magazínu CREW poté, co v něm vyhrál scenáristickou a kreslířskou soutěž. Existuje ještě jedna jeho verze, nakreslená slovenským výtvarníkem Andrejem Wsólem. Josef Blažek se pak podílel i na filmovém scénáři. (choze)

Reklama

Reklama