Reklama

Reklama

Transformers: Poslední rytíř

  • USA Transformers: The Last Knight (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Automechanik Cade Yeager (Mark Wahlberg) má s Transformery bohaté zkušenosti a válce navzdory se spojí s „nepřítelem" Bumblebeem. Jejich společným cílem je nalezení důvodu, proč se Transformers po staletí vracejí na Zemi. Odpověď na tuhle otázku jim může dát významný historik a asi největší teoretický znalec Transformers Edmund Burton (Anthony Hopkins), který věří, že právě v minulosti lze najít klíč k ukončení války a záchraně lidstva. Velmi nesourodou skupinku doplňují ještě krásná oxfordská profesorka (Laura Haddock) a osiřelá puberťačka Izabella (Isabela Moner), která toho na svůj věk zažila s Transformery až příliš. Je i filmové diváky čeká příběh, který se odehrává v časoprostoru několika set let, na několika kontinentech. Dozví se, k čemu doopravdy sloužily kameny ve Stonehenge, a možná nakonec naleznou i ztraceného Optima Prima. (Cinemart)

(více)

Recenze (628)

h0n24 odpad!

všechny recenze uživatele

Zapomenutelné. Nedoporučuji. Špičková práce s megalomanskými efekty, pro rok 2017 prvotřídní CGI, parádní hudbou a pěkně drahým postprocessingem. Bohužel za cenu, která se neodpouští. Scénář je bahno a dialogy tomu nasazují korunu. Ve filmu neexistuje postava, která by dokolečka neomývala sou vlastní verzi "I am Groot", možná v deseti, dvaceti větách či replikách. Nechtělo se mi tomu věřit, tak jsem hledal statisticky nejčastější slovní spojení (trojky předchází dvojkám, čili come on z trojic se již nepočítá u dvojic a násl. Trojice: 1. what are you 13 (0.1%) 2. get out of 13 (0.1%) 3. no no no 12 (0.1%) 4. you want to 11 (0.1%) 5. out of here 10 (0.1%) 6. come on come 10 (0.1%) 7. on come on 10 (0.1%) 8. i don't know 9 (0.1%) 9. are you doing 9 (0.1%) 10. this is the 9 (0.1%) Dvojice: 1. come on 44 (0.3%) 2. all right 34 (0.3%) 3. this is 33 (0.2%) 4. of the 31 (0.2%) 5. are you 30 (0.2%) 6. out of 30 (0.2%) 7. no no 26 (0.2%) 8. want to 24 (0.2%) 9. i don't 23 (0.2%) 10. i know 23 (0.2%) Jedničky: 1. it's 117 (0.9%) 2. me 95 (0.7%) 3. go 90 (0.7%) 4. get 85 (0.6%) 5. got 80 (0.6%) 6. i'm 79 (0.6%) 7. don't 73 (0.5%) 8. oh 72 (0.5%) 9. right 69 (0.5%) 10. know 66 (0.5%) Sečtěte si procenta a uvidíte, že 30 nejčastějších trojek, dvojek a jedniček dělá 12% filmu. A pak taky Izabella nejčastěji říká "family", Optimus Prime "Optimus Prime", vědec "fyzika". Retardovanější dialogy, aby jeden pohledal. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Bez wow efektu, ale to sa dá pochopiť, keďže je to piata časť a prim tu nehrajú herci ako v sérií F&F ale roboti, takže to nemôže ísť stále do nebies. Páči sa mi rozvíjajúca sa mytológia a priestor na širší svet, určite to ma väčšie šance ako Dark Universe. Čo musím oceniť, tak opäť megalomanská akcia a triky, ktoré vyzerajú, ako keby film stál miliardu, ale to už je zvyk pri každej časti, keďže Bay je síce infantilný, ale technicky šliape na päty Cameronovi... ()

KennyNevym 

všechny recenze uživatele

Dokud se to prodává budeme točit dál. Tak nějak vidím plány Hasbro do budoucnosti. To, že se série dějově vyčerpala po prvním díle a vlastně je lepší koukat na animáče víme všichni. Ale mega CGI demolice planety a vlastně všeho je boží vypadá hezky a proto to máme rádi. Takže v kině dobrý, neurazí a vlastně docela potěší. ()

NifKor odpad!

všechny recenze uživatele

Ách co o tomhle říct pro mě to byla strašná nuda moc jsem tranformery nemusel, ale vím, že tento film je totální odpad, neboť když jsem se na to díval tak mi to přišlo jakoby se na to vykašlali a neřešili jestli se to lidem bude líbit nebo ne. Herci se nějak snaží, ale nejde to a to se i já nedivím některé scény byly nudnější, než ty další. Ani jsem od tohoto filmu nic nečekal a jsem za to rád. Neboť když to vidim tak lituju fanoušky Transformerů. Za mě to je odpad! 1,5/10 ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Na jeden epický záběr a technicky brilantní scénu připadá tisíc scénaristických zrůdností, infantilností a nesoudností... ()

wooozie 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že vážně nevím, jak pátý díl Transformers ohodnotit. V tomto filmu je prostě všechno a vše je servírováno s takovou intenzitou a kvantitou, že se ostatní blockbustery hanbou krčí někde v temném koutě. Nejsem si jistý, jestli lidi, kteří na to jdou ve 3D, obdivuji nebo lituji, protože každému normálnímu člověku by potom neskutečném zápřahu nejspíše explodovala hlava. Kvituji každý akční film, který se na začátku rozjede a následně stupňuje tempo až do finále, ale tady se to rozjede prakticky okamžitě a naprostou většinu stopáže to stejně brutálním tempem doběhne až do konce, přičemž jsem si už chvílemi říkal, že by možná i stačilo, aspoň na chvíli. Nehledě na to, že celá úvodní středověká část je nejenom nudná, ale i přes vypnutý mozek vážně bizarní. Vůbec celkově beru Transformers jako typického zástupce na totální vypnutí mozku, nicméně scénáristé by se měli navzájem nakopat do..., protože tady nedává smysl ale absolutně nic a přitom by stačil jenom mírně nadprůměrný scénář. V takovém případě bychom pak mohli pouštět budoucím generacím ukázky, jak vypadala v roce 2017 dokonalá popcornová zábava. Místo toho uvidíte tenhle film jednou a pravděpodobně raději naposledy, přičemž si budete říkat, proč Michael Bay doslova mrhá svým časem, protože málokdo umí točit tak skvělé akční filmy, jako on a místo toho tady vydělává hlavounům z Paramountu na nové jachty. Když už jsem u toho, tak tady šel krásně vidět rozdíl mezi Markem Wahlbergem, který tady přišel jenom zajistit svojí další generaci pohodlný život, oproti Anthony Hopkinsovi, který si naplno užívá jedné z nejvíc cool postav v jeho kariéře v jednom z nejhůře napsaných filmů, se kterým spojil svoje jméno. Naštěstí měl Bay šťastnou ruku nebo správné oko na ženskou hrdinku, protože Laura Haddock je tady naprosto skvělá a plní tady klasicky Transformers verzi "bond girl" a snad ji Bay nezazdí stejně, jako to udělal u jiných hereček z různých důvodů v sérii už třikrát. Co musím ocenit je fakt, že i když se většina filmu odehrává na zeleném plátně, tak je to ve srovnání se Znyderovským digibordelem nepřehledné vlastně minimálně a navíc je to celé doprovázeno skoro už legendárním soundtrackem Jablonskyho, za který by si zasloužil sochu ze zlata. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Prosím, už neeee! Scénáristy by za to měli dostat doživotní zákaz tvorby...král Artuš a Transformers je už i na mne dost! ()

joora1 

všechny recenze uživatele

Vizuální stránka překvapivě zábavná, ale děj tak nesmyslný a chaotický, že to fakt nemá obdoby. Majkl se prostě drží svého a posunout se nehodlá. ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Nakoniec celkom pozerateľné pokračovanie. Z transformerských bitiek ma konečne nebolela hlava, aj dejovo to celkom dávalo zmysel tak, aby aj ľudské postavy neboli úplne zbytočné, ale skutočne zasahujúce do deja. Akurát to Bay mohol skrátiť, Turturro je tam zbytočný a takisto naťahovaný úvod. Na druhej strane u mňa bodovali Wahlberg, Hopkins, či nádherná Laura Haddock. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Já vlastně nechápu, proč se na tuhle sérii vůbec koukám, když je to s každým dílem debilnější a debilnější. Asi proto že sebemrskačsky chci vidět každou sci-fi co jde do kin. Vše co sem napsal u minulého dílu platí i teď - neskutečně přepálený digitální mrdník, kde se sice furt něco děje, ale absolutně to nedává smysl. Ano v určitém smyslu by byly některé scény epické, jenže každá scéna je přepálená o 300%, šíleně sestříhaná, všechno se bortí, vybuchuje, lítá, ale jako zázrakem se skoro nikomu nic nestane, neukápne ani kapka krve a pokud se něco neděje, probíhají dialogy na úrovni pomocné školy. Navíc došly i hezký holky, Wahlberg to neuhraje a Hopkins se snaží předstírat poslední zbytky důstojnosti, kterou ztratil když se upsal téhle sračce. Jo a ještě je tu příběh, který nedává smysl a který mě neskutečně nasral przněním mé milované Artušovské legendy. Merlina jako opileckého podvodníka prostě sledovat nechci! ()

Dallon 

všechny recenze uživatele

Jsem vážně zklamaný. Transformers sérii mám hodně rád, i když jediný díl který oceňuji je jednička. Celá série se postupně rozpadá. Každým dílem je to horší a horší. Nemám co říct, asi jen to že tohle je "KONEC PRO PLECHOVKY". 3/10 ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Wahlbergova serie pokracuje a ja si pri (ted uz druhem) koukani rikal, jak moc bezva a jednoducha byla puvodni trilogie s Shiou. Rodinka, kocka ze stredni, perfektne definovany vztah kluk-prvni auto. Do toho agent Simmons a stacilo to. Tady je zbytecne vseho moc. Tentokrat jsou dej i lokace vice evropske, protoze se podivame do Anglie. To mi sedi vic nez cinska pasaz v dile minulem s tou naprosto prisernou "nehereckou" Bingbing Li. Zde nastupuje jako netradicni angl. lord A. Hopkins, takze kvalitativni obrat o 180 stupnu. Sekunduje mu nemene netradicni profesorka historie (Haddockova). Bohuzel ani pomerne dobry vyber hercu nezachrani krkolomny slepenec, jakym je scenar. Jsem rad, ze vyrazneji navazuji na puv. trilogii, hlavne "Dark of the Moon" - konecne je tu znicene Chicago (mihne se tu i Primuv pilir) i roztrhany Cybertron a lod na Mesici. Take vtipne rozvadeji historii Witwicku (i kdyz je to hodne pritazene za vlasy) a legendu o Artusovi a Rytirich kulateho stolu. V jadru to tedy neni marne. Ale ten balast kolem je zbytecne kosaty. Malo deti, rekli si, a tak na scenu nastupuje Mercedova se svym soukromym "R2D2". Malo roztomilosti, a tak pridali mladata Transformeru. Malo nostalgie, takze se vraci general Morshower a US Army v cele s Duhamelem. Jenze ti hraji jen vedlejsi roli, podobne jako navrativsi se Torturro. Chce to poradne zaporaky - ok, prdnem tam paravojenskou organizaci s cool jmenem TRF a pro jistotu samozrejme Megatrona, ktereho ozivili v "Zaniku". atd atd. Zkratka kazdy sileny (byt trebas hloupy) napad, co meli na papire, sem vrzli a rekli si, jaka to bude pecka. No moc ne. Vysledkem je, ze divak sotva stiha pobrat, o co jde, protoze vse vypravi ve velmi rychlem tempu, aby se vesli do jiz tak kriticke stopaze 2.5h. Navic pri domaci projekci, kdy si uz leccos pauzuju, jsem zjistil, ze tu fakt dost veci vubec nedava smysl (kde se treba na Cybertronu vzala trava??) a jsou tu, protoze to nejakemu silenci prislo "cool". Pritom trikove je to vpodstate dokonale. Vice polygonu uz Transformeri snad ani mit nemuzou a naklicovani mezi realne postavy je skvele. Bohuzel ale vyborne triky nabizi uz dneska kdekdo a to hlavni, na cem v tomto zanru zalezi, je to nejstarsi - celistvy, uchopitelny pribeh a hero feeling. Bohuzel cela serie s Wahlbergem je jaksi "odtazita". Neni tam citit to bozske pouto, co mel Shia s Bumblebeem. Wahlberg ma furt podobny vyraz za kazde situace - naprosto necharismaticky bouchac. Konec je pak zase trochu otevreny, asi aby mohli navazat s "Rise of the Beasts". To jsem zvedav, co z tehle jiz 6x prevarene vody (kdyz pocitam Bumblebeeho) jeste vydoluji. ()

aquiver odpad!

všechny recenze uživatele

Michael Bay jde kvalitativně ještě níže. Proč stále točí tyhle infantilní a strašlivě hloupé filmy plné násilí? Existuje snad jiný důvod než komerční kalkul? Když se zamyslíme nad tím, kolik jeho Transformers stojí peněz natočit, že výsledkem je pouze bezcenný a úplně prázdný brak, nebo nad tím, jak moc vývoj a návštěvnost takových filmů ovlivňuje celosvětovou komerční kinematografii, tedy že se do kin místo kvalitních filmů dostávají spíše takovéto podobné, mohu na to jen říci, že jde s trochou nadsázky o nejhlubší možné dno... 0 % ()

Greenpeacak 

všechny recenze uživatele

Jasný víťaz súťaže o odtrhnutý dekel. Efekty mi doslova odpálili pravé oko dočervena a popraskali mi všetky žilky. Hodinu po filme som nebol schopný šoférovať ani logicky uvažovať. ()

Eraserhead 

všechny recenze uživatele

Komentář možná obsahuje pár spoilerů, ale nemyslím, že by šlo o něco, co by nebylo patrné už z trailerů. V tomhle filmu je tolik WTF momentů, že k němu nelze nemít jisté sympatie :-) Začínáme v roce 484, kdy se dozvíme, že transformeři pomohli králi Artušovi v rozhodující bitvě se Sasy a za Merlinovými magickými schopnostmi stojí samozřejmě robotí technologie! O 1600 let později se přesouváme do post-apo žánru, kde je svět zdevastován po věčných robotích bitkách. Tady zjistíme, že transformeři jsou na Zemi ilegální a jde po nich speciální vojenská jednotka. Jediný Mark Wahlberg to s roboty myslí dobře, dělá jim servis a schovává je na vrakovišti. Následně se přesouváme do Londýna, kde nám Anthony Hopkins vysvětlí, že je posledním z řádu opatrující jakési prastaré tajemství. Dá rozum, že nemůže chybět ani poslední Merlinova dědička, která jako jediná může zachránit svět před apokalypsou v podobě planety Cybertron, která se řítí na Zemi... Jo a prosim vás Merlin je pohřbený hluboko v oceánu v transformeří vesmírné lodi! 70% Toto je jen stručný výtah z toho, co všechno lze ve filmu najít. Je toho víc... A abychom si udělali jasno, tak to zní šíleně, je to šílené... ale neni to nuda :-) Při sledování jsem měl silné podezření, že scénář psal Dan Brown. Nepsal, ale daleko jsem nebyl. Námět totiž dodal Akiva Goldsman, který Brownovy romány adaptoval do filmových scénářů. Z počátku - tj. asi první hodinu (film má 151 minut) jsem byl poněkud nervózní a řikal jsem si, že už je Michael Bay touto látkou unaven a nemá už moc co nového předvést. Ovšem ve chvíli, kdy se děj přesune do Británie to chytne zběsilé tempo a Bay na nás valí jednu atrakci za druhou včetně nezbytného monstrózního finále. Musím vytáhnout svou oblíbenou alibistickou poznámku, že kdo se bude snažit v ději zorientovat a hledat logiku, těžce prohraje. Ale vadí to, když to umí režisér patřičně po bayovsku zamaskovat audiovizuálně nabušenou podívanou? Osobně mi tento díl přišel zábavnější než předchozí čtyřka. P.S. Věděli jste, že Hitlera zabil transformer měnící se v budík? ()

Krabak 

všechny recenze uživatele

Obsahuje SPOILERY: Ač jsem měl vždy Transformery rád, tak to s nimi jde od 10ti k 5ti. A pokud to bude pokračovat tímto směrem, tak to skončí v zapomenutých vodách odpadu. Až na poslední půl hodinu je film jedna velká nuda. V předchozích dílech měly postavy aspoň nějáké charisma. Tady už bylo (aspoň mě) v podstatě jedno, jestli nějáká postava/robot umře, či ne. Co se týče celkového zpracování filmu, tak si bohužel vybavuji převážně negativní věci... 1) Od úvodní scény ze středověku a debilního Merlina, přes 2) nelogičnosti časového děje (Hopkins znal prej mladého "Bamlbího"...kterej v úvodním dílu slítl společně s ještě těmi super autoboty na zem...takže WTF!!!), 3) čtrnáctiletou teenku která měla nejspíš nahradit Megan, 4) až po MLÁĎATA DINOBOTŮ...co tu ku*va?!!? 5) Plus dalších třeba 30 minut čistého času nesmyslného kvákání postav, na což už sme koneckonců navyklí z minulých dílů...Takže opět těhle 30 minut mohlo být z filmu vymazáno a divácké trápení by se zmenšilo na pouhé 2 hodiny. A že jiskry lítaj v podstatě i při prdnutí autobota do hlíny ani nemluvě. Po tomhle návalu dějového blivajzu vyzdvihnu VIZUÁLNÍ STRÁNKU filmu a nádherně propracované roboty, poslední cca 30ti minutový fight všech v čele s Optimem a konečný, už stálý song z této serie "No Sacrifice, No Victory" s Optimovým konečným monologem (nutno pro efekt slyšet v originálním znění). Míšo... sakra...Maj-li být další minimálně 2 díly, tak skonči s koksem, nebo s ním naopak začni a vrať kvalitu jedničky a najmi někoho, kdo ti vymyslí nějáký normální děj, když už se o něj pokoušíš!--->40% ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

To byl ale strasny film! Bay jede na autopilota, uz ho to nezajima a ani nebavi. Jenom za sebe vrstvi nudnou akci, nekonecnou expozici a demetni hlasky a furt dokola a dokola. Uplne kasle na tempo a gradaci. Nasly by se tu nejake dobre napady, ale hned jsou zaslapany do zeme tunou debilnich napadu. Nechapu, ze jsem to vydrzel dve a pul hodiny, prosim uz ne. ()

Související novinky

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

21.07.2021

Filmová Batgirl brzy dorazí na plátna v samostatném celovečeráku, scénář píše Christina Hodson (Birds of Prey) a za kameru si stoupnou Adil El Arbi a Bilall Fallah, režiséři posledních Mizerů. Stále… (více)

Vánocům kraluje Aquaman

Vánocům kraluje Aquaman

24.12.2018

Aquaman Jamese Wana (V zajetí démonů) konečně doplaval do amerických kin a za první víkend z toho bylo včetně předpremiér 72 milionů dolarů. To je sice v aktuální sérii DC filmů nejméně, pro co si… (více)

Michael Bay a Robopocalypse

Michael Bay a Robopocalypse

08.03.2018

Pátý díl Transformerů vydělal o 500 milionů dolarů méně než čtyřka, takže není divu, že je Michael Bay konečně opouští. Víc než půl roku jsme nevěděli, co slavný akční režisér chystá dál. Teď se ale… (více)

Transformery čeká reboot

Transformery čeká reboot

18.02.2018

Nesmějte se, je tomu tak. Loňská pětka Transformers vydělala zhruba polovinu toho co čtvrtý díl, což je v Hollywoodu jasný argument pro stopku. Optimus Prime je ale příliš prodávanou hračkou na to,… (více)

Reklama

Reklama