Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Nejnovější řada seriálu Fargo se odehrává v Minnesotě a Severní Dakotě v roce 2019. Když se Dorothy "Dot" Lyon (Juno Temple) díky nečekané sérii událostí dostane do sporu s úřady, je tato zdánlivě typická žena v domácnosti ze Středozápadu náhle vržena zpět do života, o kterém si už myslela, že ho nechala za sebou. Šerif Severní Dakoty Roy Tillman (Jon Hamm) po Dot už dlouho pátrá. Rančer, kazatel a ústavní právník Roy, věří, že on je zákon, a proto stojí nad zákonem. Po jeho boku stojí jeho věrný, ale neschopný syn Gator (Joe Keery), který se zoufale snaží dokázat svému otci, že je lepší než on. Ale je beznadějný případ. Když tedy dojde na lov Dot, Roy najme Oleho Muncha (Sam Spruell), tajemného tuláka záhadného původu. (AMC Czech)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

po ne úplně dobré třetí a ještě o něco slabší čtvrté řadě má Fargo opět ten jedinečný Coenovský feeling. Není to sice úplně bez chybičky a třeba finále jsem (vzhledem k tomu co se tam předtím dělo) čekal intenzivnější a hutnější, ale to nic nemění na tom, že tahle řada se velmi povedla. Příběh není nějak extra složitý a ukazuje se, že když víte jak to natočit a máte k tomu výborné postavy tak není třeba zbytečně vršit zvrat na zvrat jen aby se něco dělo. Juno Temple jako na oko zakřiknutá house wife, která v sobě ale skrývá sakra bojovnici je skvěla a Jon Hamm si svého záporáka evidentně dost užíval. Snad jen škoda že větší prostor nedostal Sam Spurell ve své variaci Antona Chigurha...90% ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„CHCI, ABYSTE ŽIL VELMI DLOUHO. CHCI, ABYSTE PO CELOU TU  DOBU CÍTIL VŠECHNO, CO CÍTILI VAŠE ŽENY. KAŽDOU RÁNU, KAŽDÉ PONÍŽENÍ… STRACH…“ Vítejte zpět na zasněžených pláních Farga! Dobře napsaný, silný (a parádní) postavy (doplněný těma idiotskejma), v podstatě furt napínavý – nebo se něco děje. Občas mám sice dojem, že se (kterýkoliv) postavy nechovají nejracionálněji, ale ději to prospívá – a je to jen občas. Každej tady „bojuje“ s každým, nechybí ironickej ftip a hlavně – série je postavená na silnejch ženách. A ať už si o nich myslíme cokoliv, funguje to. /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Klíčovým tématem série je „dluh“.  2.) Tvůrce, Noah Hawley, vyrůstal s matkou, která psala knihy o domácím násilí a sexuálním zneužívání v dětství. I toto se „odrazilo“ na páté sérii. 3.) Thx za titule „titulkomat“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  *  AKCE  **  NAPĚTÍ  ** ()

Reklama

Ivo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lorne Malvo byl určitě velmi potěšen a z hrobu s úsměvem zamával ... Tahle série se mu (konečně) naplno vyrovnala, každý díl byl do všech detailů dokonale a kreativně vymazlen, vždy s parádní a neopakovatelnou atmosférou a člověk místy ani nedýchal... Všechny postavy brilantní, zejména tedy Dorothy, středověký Kájínek a roztomilá paní tchýně :) PS: ale není to asi pro Mamlasy a spol;) Ti se musejí podívat na Rychle a Zděsile, Honzu Vika a podobné přímočaré digitální akční kokotiny, které nějak dramaticky nepřesahují jejich mentální obzor... ()

ER 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už jsem v to nevěřil, ale skvostné Fargo je zpět tak , jak ho chceme a známe z první série. Opět se nechce věřit, že se to stalo a dokonce v r. 2019. Skvělé herecké výkony tentokrát i u těch menších rolí, dávají páté řadě punc TOP kvality, která vrcholí postavou Nadine, šerifa a nájemného vraha. Ten exceluje ve finále, když se objeví v kuchyni a chce dostát svému slovu v rámci kodexu, který si sám vytvořil. Nebyla by ještě jedna hvězdička navíc? ()

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když už to vypadalo, že to Fargo po ne moc povedené 3. a 4. sérii zabalí, tak se pátou kapitolou vrátilo zpátky na trůn mezi těch pár vyvolených počiňů, na které budete vzpomínat ještě několik let a občasně si v hlavě přehrávat klíčové scény ve své hlavě. Fargo je opět jen obyčejný příběh. Pravdivý příběh. Všechna čest. Nejlepší seriál roku 2024 už mám pravděpodobně v půlce ledna za sebou. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie série prebiehalo v kanadskom meste Calgary počas októbra 2022. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama