Reklama

Reklama

Fargo - Season 4

(série)
Trailer 1
USA, 2020, 9 h 48 min (Minutáž: 39–63 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo
(další profese)

Epizody(11)

Obsahy(1)

Čtvrtá řada seriálu Fargo nás zavede do Kansas City ve středozápadní části USA. Loy Cannon (Chris Rock), který řídí afroamerickou zločinnou organizaci, uzavře dost labilní příměří s konkurenční italskou mafií a společně ovládají alternativní temnou ekonomiku zahrnující podvody, korupci a obchod s drogami. Aby oba bossové posílili vzájemné mírové soužití, vymění si navzájem svoje nejstarší syny. Ve smyslu dohody je Loy Cannon povinen vychovávat syna svého rivala, jako by byl jeho vlastní. Když ovšem šéfa kansaské mafie odvezou do nemocnice, aby se podrobil rutinní operaci, a brzy na to zemře, začne se odvíjet série nečekaných událostí. (AMC Czech)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (75)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fargo je i ve své 4. sérii fakt dobrou filmařinou, na kterou je radost se dívat. Styl, ironie, hravost, kamera i celková výprava - všechno tak, jak to má být. Jen ten scénář prostě tentokrát příliš netáhne a ty opravdu dobré momenty (devátý díl) jsou spojené spíše s formální, než-li obsahovou stránkou. Celá série je co do scénáře rozvláčný build-up a čekání na něco, co vlastně ani pořádně nepřijde. ()

Pete 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemám ve zvyku komentovat každou řadu zvlášť, vždy jen celý seriál najednou - a tuto zásadu musím zrovna tady porušit. Zatímco první tři sezóny byly variací motivů z původního Farga, ta čtvrtá se vymyká, a nemá se stylem bratří Coenů již vlastně nic moc společného (a to včetně žánrově spřízněného Millers Crossing). Jde vlastní cestou, vypadá spíš jako další Boardwalk Empire, ale tady se mi to nelíbí - místo, aby to pomohlo originalitě, jí to spíš ubírá - těch mafiánských opusů je mnoho a mnohem lepších. Změna dobového zasazení přitom vypadala jako dobrý nápad, pomáhají pěkně sesazené scény s hudbou, používají se tu zajímavé slovní obraty, ale už to prostě není vtipné, zbyla jen manýra. Postavy jsou stejně vypatlané, jako obvykle, ale tentokrát jsou mi navíc všechny úplně ukradené a krajně nesympatické. Cris Rock potom je totální miscast, a vůbec to nedává. Celkově se jedná o velké zklamání, mám chuť dát ještě o hvězdu míň, a s tímto seriálem už do budoucna nepočítám. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už z mých komentářů k jednotlivým epizodám je jasné, že ze čtvrté sezóny seriálu nejsem nadšený. Nejenom to, jsem silně zklamaný. Fargo je pro mě seriálem, v němž se má střídat explicitní násilí s černým humorem, očekávám od něj taky napětí a pořádnou atmosféru. Atmosféra padesátých let byla sice slušná, napětí jsem se ale nedočkal, s násilím se tentokrát nepochopitelně šetřilo a humoru tady bylo tak málo, že jsem ho téměř nepostřehl. O tom, jak se jediní praví "Američané" chovají ke všem ostatním, poučovat nepotřebuji, takže mě minula i neustálá agitka BLM. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fargo se stal nečekaným oříškem. Počátek byl pro mě stejný jako každý jiný. Plný naděje a příslibu o budoucnosti. A poté se něco stalo. Něco zvláštního, co jsem napřímo u Farga snad nezažil. Přestalo mě to bavit. Jednoduše jsem se začal ztrácet v příběhu, ve vztazích mezi postavami a skončilo to takto. Seriál je opět dokoukaný a já ani nevím, jestli jsem ho viděl. Obecně vzato se zde nedělo nějak nic, co by chytilo a já bych mohl velice s nadšením pokračovat ve sledování. A to je konec. Nezbyde nic než vzpomínka na něco, co pro mě bylo zcela nezajímavé, ponechalo zvláštní vzpomínku na docela dobrého Chrise Rocka ve vážné roli. A tím to končilo. Pouze to a pranic víc. O to je to vtipnější, že finální díly byly pro diváky asi těžko zkousnutelné, což je vtip docela, jelikož já to měl už od třetího dílu. Velká škoda. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na počátku jsem se obával, že i tento kultovní seriál zasáhla vlna Black Lives Matter a skutečně to tak vlastně bylo. Jenže všechno je obaleno skvělým obalem, kterému nelze odolat. Bratři Coenovi již zřejmě nemají s tím nic společného, ale jejich "rukopis" je tu cítit na každém kroku. Zase se setkáváme s mnoha bizarními, neobyčejnými postavami, kterým vévodí jednoznačně Oaetter Mayflowers, ačkoliv je součásti děje jen okrajově. Ale jsou tu další, např. psychicky labilní policista Odis, irský zrádce nebo dvojice kriminálnic (ty mi byly krajně nesympatické). Samozřejmě se vše odehrává v absurdním duchu na hranici parodie. Určitě by se tomu dalo leccos vytknout, ale v mých očích je čtvrtá série téměř na úrovni první a druhé. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (6)

  • Rodina majitele pohřební služby má příjmení českého původu – Smutny. (awful)
  • Podobně jako ve filmu Kmotr (1972) jsou v epizodě předzvěstí smrti pomeranče. (awful)
  • Vyšetřovatel Odis Weff (Jack Huston) má ve svém bytě naaranžované porcelánové figurky, tzv. Hummelky, jejichž krádežemi si přivydělával Saul Goodman (Bob Odenkirk) ve 4. sérii seriálu Volejte Saulovi (od r. 2015). (awful)

Reklama

Reklama