Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(11)

Recenze (49)

Ondak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto šílený seriál. Obsahuje moře hnusu, obludností, nekorektnosti a násilí. Překvapivě mě ale první série bavila hodně. Nebýt asi 3 dílů, u kterých jsem se nudil dostal by plný počet. Děj se popsat nedá. Vědec Rick se vydává na různé mezidimenzionální dobrodružství se svým vnukem Morthym. Vždy se stane naprostá nepředvídatelná událost a absurdnost střídá ještě větší absurdnost. Tím je děj natolik zmatený, že postrádá veškerou ucelenost příběhu a jde pouze o nejabsurdnější a nejhumornější vyřešení problému. Tím vlastně nedochází k jakémukoliv posunu v ději hlavních postav skrze první sérii. Uvidíme v dalších sériích, jestli bude více kladen důraz na nějaký příběh. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co na tom všichni vidí? První díl jsem si pustil a po chvíli musel zkontrolovat, jestli jsem si opravdu pustil první díl. Seriál mě vhodil do světů Ricka a Mortyho tak rychle, že jsem ze začátku měl co dělat, abych tu zběsilost vyprávění ustál. Zběsilost je pak něco, co je tomuto seriálu vlastní a první sérii jsem si na ní dost zvykal. Je to taková kombinace Simpsonů (obydlí rodiny, rodina), South Parku (vulgarita) a Futuramy (sci-fi a fantasy náměty). To vše plné popkulturních odkazů, díky kterým je seriál tak oblíbený. Mě zatím neoslnil, zkusím ještě druhou sérii. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Onehdy jsem na Ricka a Mortyho již jednou zkusil narazit, aby mě už pilotem absolutně odradili svým hektickým přístupem k divákovi a až přespříliš vědeckofantastickým satirickým tématem. Nicméně jsem se teďko na Netflixu odhodlal dát seriálu druhou šanci a nikdy si ani nedovolím přemýšlet nad tím, že bych jí litoval. Hned po průměrném pilotu nás totiž série začne zásobit tak ulítlými, byť zábavnými epizodami, že jsem neměl problém sjet prvních 11 dílů během několika málo dní. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Trochu mi trvalo, než jsem se naladil na rick&Mortyovský humor, ale s každou další epizodou to bylo lepší a lepší. Rick je naprosto perfektní postava a takovýho dědu by chtěl mít asi každý - brutálně upřímný, cynický a geniální. :-) Některé díly byly i na 5 hvězd (např. Raising Gazorpazorp), některé byly slabší, ale jako celek jsem se bavil více než dobře. Líbí se mi, že na sebe díly alespoň volně navazují. Zhlédnutí dalších sérií v budoucnu jisté! (Netflix, orig.) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ricka a Mortyho jsem hodně dlouho odsouval kvůli jednoduché a slabší animaci, ale nakonec jsem povolil. Neskutečně našlapaná jízda, s chytrými a často podvratnými zápletkami. Nepředvídatelnost, nekompromisní hlášky a kruté pointy. I to bourání čtvrté stěny funguje výborně. Některé díly sice se minou, ale většinou je to na plnou palbu. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (61)

  • Pamflet o vyvoleném Mortym je parodií na „Chickův traktát“, krátké evangelické pojednání Jacka T. Chicka. (Kubaaa97)
  • Poté, co Beth zastřelí několik Cronenbergů, jí Jerry řekne, že si přeje, aby její brokovnice byla jeho penis. Beth odvětí, že jí v tom případě může říkat Ernest Hemingway. Americký spisovatel Ernest Hemingway spáchal sebevraždu výstřelem z brokovnice, kterou si vložil do úst. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama