Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojnásobný držitel nominace na Oscara Will Smith hraje podvodníka, který se romanticky zamiluje do začínající podfukářky (Margot Robbie), a když se ním příliš sblíží, rozejde se s ní. O tři roky později se jeho bývalá láska objeví v Buenos Aires a on je vyšachován ze hry, kterou sám rozehrál. Aby bylo vše ještě zamotanější, oba stejně nápaditě rozehrávají své podvody a oba chtějí podfouknout stejného miliardáře, majitele mezinárodního závodního týmu (Rodrigo Santoro). (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (584)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Focus jsem si pustila v hodně emotivním okamžiku mého života, kdy jsem všechno vnímala mnohem intenzivněji a možná i dost nekriticky. Beztak jde o naprosto obyčejný film, kterých už se v Americe natočily stovky, ale já mám stejně v očích srdíčka a budu tvrdit, že tenhle je mnohem silnější a hlubší. Mezi vážně božsky nádhernou Margot a Willem to totiž jiskří jako hrom a já měla pocit, že se jejich lásce nevyrovná ani ta Romeova a Julie. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

„Jůůůů, Vilíku, ty mi saháš na kundu! No konečně!!!“ „Ale kdepak, nedělej si plané naděje, snažím se ti šlohnout šrajtofli a jen odvádím pozornost.“ Čorkaření s panem Kovářem je veskrze sympatické a zábavné, až je mu člověk schopen odpustit i to, že je skoro totálně vykradené ze všech možných štípacích filmů, a dokonce i těch pár mimořádně projímavých momentů trampot s kýčovitou fixací na pochvu. Zvraty jsou sice předvídatelné, avšak milé, a těch zvratků tam zase tolik nebylo. Vidíš, Vilíku, učím se rychle. Když jsi mi tam šmátral, stáhla jsem ti s ní z ruky prsten a vůbec nic jsi nepoznal!“ „Ale poznal, a byly to hodinky! Jo, a na, tady máš zpátky dělohu :-I.“ ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Motív filmu nepatrí len tak nejakým zlodejíčkom, ale ostrieľaným profesionálom, ktorí ani na sekundu nestratia pozornosť a svoju vytipovanú obeť tak brilantne pripravia o čokoľvek, čo si zaumienia a to bez jedinej známky zaváhania. V snímke sa pomaly odhaľujú zlodejské techniky a triky, ktorých premyslenosť až trestuhodne zvádza k vyskúšaniu. Na rozdiel od predchodcov s podobnou témou, tú nemáme zlodejskú skupinu, ktorá by išla po veľkej rybe, ale sa nám predstaví komplexné zoskupenie sebaistých vreckárov a podvodníkov, ktorí sú spoločne schopní prekvapivo rýchlo vygenerovať balík peňazí. Focus patrí k filmom, ktoré ukazujú krádeže a kriminalitu z pohľadu "pohodových" zlodejov, ktorí by pokojne mohli byť našimi najlepšími kamarátmi a s nejakými morálnymi otázkami si rozhodne hlavu nelámu. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Celou dobu se čeká na něco většího a hlubšího, to ale nakonec nepřichází. Margot Robbie je skutečně jen hloupá blondýna a Will Smith jen vychytralý zlodějíček, který sešel z cesty. Je bohužel dost vidět, že ani jeden nebyl pro Focus první volbou. I když Smith nedokáže natočit vysloveně špatný film (After Earth jsem neviděl) a sám o sobě je velmi dobrým hercem (což o jeho ženském protějšku nelze s jistotou říci), nějak mi k sobě neseděli. Je jasné, že Smith měl být vnímán něco jako mentor a že před kamerou příliš nestárne (podobně jako Depp v Public Enemies), nicméně věkový rozdíl (22 let) je až příliš velký. Inu, tohle není záležitost jen tohoto flmu, že... ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Žádné dostupné aktuální pecky nejsou k sázce pro jistotou, a proto jsem volila stylem volby indícií. Zde je tou pravou devízou Will, jelikož jsem ho dlouho v ničem novém neviděla, nějak to lajdá kluk ušatá. Musím uznat, že nám poněkud vy(do)zrál, zahrál to dost dobře do autu až i já mu skočila na špek, takže jen jemu uděluji řád zlaté hokejky za výherní zásah do branky. Jinak bych celkově amorální téma musela shodit do koše, možná i proto, že nějak nejsem nastavená na radost z umění okrádat lidi bez rozdílu a zároveň ještě prožívat nefalšovanou lásku s opravdovými city. Blbou bloncku rozebírat raději nebudu.;-) ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Natáčení probíhalo v Buenos Aires v Argentině a v New Orleans v USA. (willy1)
  • Když byla do role Jess obsazena Margot Robbie, Will Smith (Nicky) a jeho manželka Jadoa ji googlovali. Když viděli její fotky, poslala prý manželka Willa rovnou do posilovny. (TotalFilm.cz)
  • V čase 06:34 má Jess (Margot Robbie) opřenou ruku o stůl, v následujícím střihu však má obě ruce v klíně. V dalším střihu si hraje s prstýnkem v ruce a poté následuje střih, kdy má obě ruce položené na stole. (Iveet)

Související novinky

Uprchlík Will Smith

Uprchlík Will Smith

20.02.2015

Už příští týden vtrhne do kin podfukářská krimi Focus, v níž se naplno vrací Will Smith. Bývalý Fresh Prince se v posledních letech věnoval hlavně kariérám svých dětí, teď si ho ale konečně užijeme i… (více)

Warneři zbožňují Margot Robbie

Warneři zbožňují Margot Robbie

24.01.2015

Takový vzestup tu nebyl snad od... Megan Fox v Transformers? Blonďatá kráska Margot Robbie nabrala díky Vlkovi z Wall Street armádu fanoušků a studio Warner Bros. to dobře ví. Přihrává jí proto samé… (více)

Reklama

Reklama