Reklama

Reklama

Ve službách Jejího Veličenstva

  • Česko V tajné službě Jejího veličenstva (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nebojí se nepřátel ani smrti. Bojí se jen opravdové lásky. Nová tvář a nové dobrodružství agenta 007. Agent britské tajné služby James Bond zachrání před sebevraždou půvabnou italskou komtesu Teresu di Vicenzo, zvanou Tracy (Diana Riggová). To je dcera vlivného mafiánského bosse Draca (Gabrielle Ferzetti). Ten v Bondovi vidí muže, který dokáže v jeho dceři vzbudit lásku a pomoci jí tak z psychické lability. Výměnou za to, že se Bond bude Tracy věnovat, nabídne agentovi 007 informace o jeho největším nepříteli, Ernstu Stavrovi Blofeldovi (Telly Savalas). Blofeld se totiž neoprávněně pokouší získat hraběcí titul prostřednictvím britského genealogického úřadu. Bond skutečně Blofelda vypátrá, a to v jeho soukromém sanatoriu pro léčbu alergií. Institut se nachází na vrcholu jedné z alpských hor a je dokonale hlídán ozbrojenými strážci. Blofeld zde připravuje rafinovaný plán, jak vydírat vlády celého světa s pomocí nového viru, který hodlá rozšířit po celé Zemi. James Bond opět uchrání lidstvo před katastrofou. Mezitím se mu však stane něco, co dosud nezažil: on a Tracy se do sebe zamilují... Bondovka V tajné službě Jejího Veličenstva, kterou v roce 1969 natočil režisér Peter Hunt, poprvé nabídla divákům jiného představitele hlavní role než Seana Conneryho, jenž byl nečekanou enormní popularitou během několika let znechucen. Agenta 007 zde ztvárnil manekýn australského původu George Lazenby, který se do té doby objevil jen v několika reklamách. Přeobsazení „pravého" představitele se u diváků nesetkalo s pochopením, a to ještě předtím, než měl film premiéru. Snímek, hýřící nápaditými akčními sekvencemi, odkazy na předcházející bondovky i správnou mírou sentimentu, měl i přesto ohromný kasovní úspěch a mezi fanoušky bondovské série dodnes patří k nejvýše ceněným dílům. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (537)

Vitason 

všechny recenze uživatele

,,Bond, Teresa Bond." Takovou dovolenou jakou měl Bond v tomto filmu. To znamená na horské chatě s hromadou roztoužených samiček, by bral asi každý muž a možná i pár žen :-) Když se tak dívám na komentáře ostatních, tak je mi jasné, že se s většinovým názorem rozejdu hned ve dvou bodech. Takže jdeme na to. Lynčování může začít až potom. Bod A) George Lazenby mi nepřijde jako špatná volba pro roli agenta s povolením zabíjet. Charisma na to má, v akčních scénách mu to sluší a to, že je lehce nevýrazný by se třeba v další bondovce spravilo, když se tady rozkoukal. Bod B) zápletka mi přišla docela nudná a scénář (Už jen to finále je na hlavu) mě také nebavil. Samé rekreování a kde nic tu nic. Na štěstí je tu dobře natočená akce (Jízda v bobové dráze stojí za to), pěkná Bond girl, kvalitní hudba a hlavně charismatický Telly Savalas, který si svého záporáka užívá. V tajné službě Jejího veličenstva je jedna z těch slabších bondovek, ale zase žádná hrůza to také není. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Skvělá bondovka s jedním mamutím a neodmyslitelným ALE. Téměř všechno šlape tak, jak se na agenta 007 sluší – velice slušný scénář, výborné akční scény (pokud je zrovna nekazí střihač svým epileptickým a nelogickým střídáním pohledů), opravdu výjimečně charismatická Bondgirl, tradičně výborný John Barry v orchestřišti a navrch Blofeld v luxusním provedení Telly Savalase. Peter R. Hunt odrežíroval film s přehledem, ale to jedno jediné ALE lpí i na jeho práci. Tím ALE je George Lazenby, představitel hlavní role agenta 007, muže, na kterém to celé stojí. Nemám nic proti tomu, že se Lazenby snaží Bonda vyložit po svém, dodat mu trochu tepla rodinného krbu a touhy usadit se. Skutečným kamenem úrazu jsou nedostatečné herecké schopnosti hlavního protagonisty, které sráží Bonda do role prkenného panáka, jehož hlášky vyznívají tak škrobeně a nuceně, až člověku začnou po chvíli lézt na nervy. Ačkoli měl Lazenby vynikající fyzické předpoklady, ve filmu je neprodal, nedokázal totiž do Bonda propašovat skutečnou vášeň ani agresivitu. Prostě se veze se zbytkem filmu a jeho vyvolená Diana Rigg, i jeho protihráč Telly Savalas mu dávají slušný herecký kouř. Škoda, že právě Lazenbyho Albert Broccoli potkal tři roky před natočení tohoto filmu u holiče, škoda, že mu padl do oka a do třetice škoda, že si nikdo nevšiml, že tenhle chlap má možná na dráhu manekýna a reklamního herce, ale pro velký film se zoufale nehodí. On Her Majesty Secret Service mohla být jedna z nejlepších bondovek – má sílu, spád, napětí, dojemný a drsný závěr, ale nemá to hlavní. Hrdinu. Škoda přeškoda... ___ Bond Song: John Barry: In Her Majesty Secret Service ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Na jistotu hrají ti, co chtějí zůstat naživu." James Bond je tedy ochoten zůstat naživu, takže jsem v něm nadšeně objevil heraldika, geneologa, lepidopterologa, lyžaře, bobistu a mizernýho curlera. Jinak mě zaujal ještě jeho flirt s alergičkami, ale tím to pozitivní skončilo. Jeho hra s Blofeldem byla totiž po výměnách obličejů trošku podivná a svatba mi prostě k Bondovi tak nějak nejde. Nic proti Tracy, ale kdyby kvůli ní Bond skutečně opustil službu, tak bych nikdy nepoznal bondgirl Anju Amasovou, Melindu Havelock nebo Karu Milovy a to by byla škoda. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bond č. 6 - Úvod na pláži je zběsile nastříhaný, ale efektní. Obecně jsem měl se střihem problém. Takové až nesmyslné porcování místy slušně nápaditých scén. George Lazenby sice styl nemá, ale celkově mi nevadil. Problém je s délkou, tu tvůrci přepískli. Peníze ale tenhle „jiný“ Bond vydělal, ač byl docela riskem, o který se nikdo nechtěl znovu pokoušet. Další dobrodružství se tak už zase pevně drželo ověřené formule agenta 007. Kupříkladu ale lyžařské scény v úchvatných scenériích jsou s ohledem na dobu vzniku velmi solidně natočené. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ano, je to setsakra dlouhé, ovšem na to, že to přišlo hned po Connerym, je to celkem snesitelné. Chvilku jsem si zvykat na Lazenbyho divný přízvuk a udělal jsem hodně dobře, že si dal velký rozestup mezi tím, kdy jsem naposledy viděl You Only Live Twice. Měl jsem zkrátka náladu na starou bondovku, kterou jsem zřejmě nikdy neviděl (minimálně ne celou) a Moorea si zas nechám až se bude blížit Bond 25...7/10 ()

Galerie (205)

Zajímavosti (95)

  • První film, ve kterém Bond lyžuje. (džanik)
  • Film se natáčel v Portugalsku, Švýcarsku a Velké Británii. Natáčelo se také na hoře Schilthorn v Alpách ve Švýcarsku, která měří 2 973m. V současnosti je zde kromě otočné restaurace Piz Gloria, která se objevila ve filmu, velké muzeum Jamese Bonda, kde je mimo jiné i část vrtulníku právě z tohoto filmu a spousta dalších bondovských atrakcí. Natáčelo se od 21. října 1968 do 23. června 1969. (henrycruel)
  • Když James Bond mluví na svatbě s Dracem o Tracy, tak říká: "Je daleko cennější než rubíny nebo milión tvých liber". Jde o odkaz na Bibli, Knihu Přísloví 31:10 a popis ctihodné ženy (v anglickém překladu Bible: "Her Price Is Far Above Rubies", v Bibli Kralické "Nebo daleko nad perly cena její“). (džanik)

Související novinky

Zemřela herečka Diana Rigg

Zemřela herečka Diana Rigg

10.09.2020

Z Velké Británie dnes přišla smutná zpráva, ve věku 82 let zemřela filmová, televizní a divadelní herečka Diana Rigg. Informaci s odvoláním na jejího zástupce zveřejnila stanice BBC. Hereččina dcera… (více)

Reklama

Reklama