Reklama

Reklama

odpad!

(amatérský film)
všechny plakáty
Celý film
Krátkometrážní / Horor
Česko, 2013, 8 min

Obsahy(1)

Bankovní lupič s policií v patách se schová do přístavku na popelnice. Záhy zjišťuje, že v něm není tak úplně sám a že zatčení není to nejhorší, co ho může potkat. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Celý film

Recenze (50)

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Povedený tribut osmdesátkovým béčkům, kterému chybí snad jediné, a to je krev. Hlavní antagonista je mutací příšerky Critters a useknuté ruky z Evil Dead, přičemž hlavní hrdina je takový Ash, jehož prodlouženou rukou v tomto případě není brokovnice, ale revolver. Podobně jako v McCarthyho hororech je příběh vyprávěn srozumitelně i bez použití dialogů, a takových povedených kousků je opravdu málo. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Pardon, že to říkám, ale choze mě opět nepřesvědčil o tom, že by byl nějaký vyjímečný tvůrce. Jeho snímky jsou fakt jak přes kopírku a pořád se opakují ty stejné chyby. Tím netvrdím, že bych to natočil líp to ne, ale hodnotím to z pohledu diváka jak to vnímám. No a zde máme opět celkem slibný námět který však podle mého názoru bohužel není nikam výrazně rozvinut. Pointa je opět absolutně nulová a to je škoda, když musí člověk (pokolikáté už?) konstatovat, že jediné co lze ocenit je potenciál který byl, ale opět promarněn.40% ()

Reklama

Antaeus 

všechny recenze uživatele

Mňa to pobavilo. Nie je to priekopnícke veľdielo, ale je to príjemne natočené, bez slov a s patričnou dávkou humoru. Celé sa to odohráva v jednej miestnosti s jedným hercom a jedným.. Čímsi. A to mám rád. Navyše to nie je zbytočne dlhé a keď dôjdu nápady, nastupujú titule. Na tých pár minút v pohode dielko. ()

Savel 

všechny recenze uživatele

Na reklamu na knihovnu volně navazující horor-komedie Chozeho (pro kterého mám zvláštní slabost) o dalším "předmětu, který kouše do ruky". Roztomilý snímek se srandovním pytlíkem na viditelných provázkách bohužel není dostatečně srandovní a už vůbec ne strašidelný. V popelnicích se přece mohlo ukrývat něco mnohem drsnějšího. Přesto je ve srovnání s ostatními filmy správně gradovaný a po řemeslné stránce na úrovni. Přestože Chozé využil opravdu všechny fígle, co mu malý prostor nabídl, nemohu se zbavit stejného dojmu, jako u cvičení prvního ročníku animace na plenéru v Poněšicích. Škoda, že film nemá alespň hlubší poselství (třeba ekologické:). Parazitující pytlík mě přiliš nevzrušil. O hvězdičku navíc za název! ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Čéče... Na prvý pohľad amatérska fušerina, postavená na priblblom fóre, ktorá však setsakra zvláštnym spôsobom funguje! Mohol by som v tom hľadať alegóriu, ako sa proti nám stavia náš vlastný odpad a to, čo sme mi nevyužili a neskonzumovali, by si teraz rado pochutnalo na nás. Radšej však poviem, že som sa celkom bavil, a nebyť priblblého policajta, už kvôli priestorom, kde sa to odohráva, by som šiel vyššie. 65% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (7)

  • Snímek je filmovou variací reklamního spotu "Knihy nekoušou", kterou Josef Blažek natočil tři roky předtím. Spot i film byly inspirovány režisérovým oblíbeným filmem Smrtelno zlo 2 (1987), jak napovídá pracovní a alternativní název filmu Evil Trash. Smrtelné zlo 2 (1987) je přitom variací Evil Dead (1981) a ten zase variací kraťasu Within the Woods (1978). (choze)
  • Černý potkan, který se objeví v jednom záběru, se jmenuje Gus a patří tvůrcům. (choze)

Reklama

Reklama