Reklama

Reklama

Když už si Arthur Bishop myslel, že nechal svou vražednou minulost daleko za sebou, unesl jeho nejobávanější nepřítel jeho životní lásku. Nyní je nucen cestovat po celém světě, aby spáchal tři naprosto nemožné atentáty a udělal to, co umí nejlépe: spáchat je tak, aby vypadaly jako nehody. (Freeman Ent.)

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (290)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Holé věty, holá Stathamova hlava, tradičně ne zcela holá Alba a holý fakt, že by si Gansel zasloužil pár ran holí (především za thajskou pasáž evokující azurovou hrůzu Into the Blue). Když druhý nejromantičtější světový mechanik po Béďovi Hudečkovi začne divoce putovat po atraktivních lokacích a pod pláštíkem ochránce křehkých dívek se snaží získat zpět hodinky po tátovi, objeví se spousta nechtěně legračních momentů, nicméně solidně natočená akce a sám britský reprezentant ve skocích do vody udrží diváckou bdělost. Apropo, měl si je schovat na stejné místo jako kdysi přítel otce Butche Coolidge kapitán Koons. Tam by byly v naprostém bezpečí, neboť Jasonův zadek nikdy nikdo nenakope.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ještě ani nezvládal nočník, ale do skautu už Jason Statham chodil. Spolužáci doma hltali pohádky, on na zahradě na čas rozkládal zbraně, četl si o výbušninách, piloval IT schopnosti. Pak se o něj samozřejmě praly prestižní školy, vybíral si a nakonec vystudoval Harvard, Yale i MIT. Prostě tenhle chlapík zvládá všechno. Nyní si užívá v teple, ovšem dívka v nesnázích a vrahoun a bývalý kolega, který má pro našeho starého známého hned tři fušky, ho přivedou zpět do akce. Celé je to taková univerzální látka, která místy zaujme, ale vesměs jede v průměrných kolejích. A hlavně hodně často vůbec nedává smysl. Na scéně máme kromě holohlavého drsoně, svého času sólového nájemného zabijáka s chraplavým hlasem, i Jessicu Albu, kterou by byl hřích nesvléct do plavek/spodního prádla, takže Jessica ukazuje, že pořád strčí do kapsy dvacetileté modelky. Bitky nejsou zlé, ale prostě jen variují to, co jsme viděli jinde (třeba v Kurýrovi). Střihač nebo kameraman měli občas dostat jednu výchovnou, mnohé potencionálně silné scény jednoduše odflákli. Statham naštěstí netloustne, jeho mlčenlivé charisma pořád táhne, když cedí něco ostrého, nepůsobí u toho směšně, když dává ránu, umí to dokonale prodat. A na to, že dialogy mnohdy bolí, jsme si už tak nějak zvykli. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Pojďme si místo dumání, jestli tomu dát pět nebo čtyři hvězdy, v rychlosti pročíst, o co ve filmu vlastně šlo. Dovolím si očíslovat, aby to bylo přehledné i pro matematiky. 1. Hrdina se představí v celkem slušné bitce s dobrovolníky a kuchařskými učni. 2. Jakmile zjistí, že nemá na lanovku, zkouší se dostat do centra půjčeným rogalem. Pozor, zapomněl jsem připsat, že se jedná o jeden velký SPOILER. 3. Po nezdaru v Riu nachází útočiště na pobřeží Thajska, kde pro něj čínská herečka schovává notebook s GOM Playerem a pár granátů. 4. Ještě týž den se zamiluje do blonďaté afroameričanky z Kambodže. 5. Patrně dojde večer na sex. 6. Hrdina se tím pádem zamiluje, ale zjišťuje, že jeho novou femfatál nastrčil jeho odvěký nepřítel. 7. Femfatál tento nepřítel zajme a tím hrdinu donutí k poslušnosti. 8. Zadá mu tři zdánlivě nesplnitelné úkoly jako vystřižené z Řeckých pověstí. 9. Hrdina splní první úkol. 10. Hrdina splní druhý úkol. 11. Hrdina projevuje svou netrpělivost a přichází na loď, kde je vězněna jeho femfatál. 12. Bitka na lodi se statisty. 13. Po nezdaru se musí vydat splnit třetí úkol. 14. Hrdina splní třetí úkol. 15. Opět bitva se statisty na lodi nepřítele. 16. Statisté po té, co hromadně naběhli na svištící kulky, jsou definitivně mrtví. 17. Femfatál se vrací šťastně do Kambodže, kde se později setkává s hrdinou. 18. Patrně dojde večer na sex. Divák se spokojí jen s titulky, odchází rozpačitě z kina a říká si, jestli si náhodou z něj nedělá někdo prdel. Tenhle kurýr nevyšel. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Prospělo by tomu, kdyby to mělo delší stopáž. Tři zabití, každé na 10 minut? Málo, divák si to nedokáže užít. Když si vzpomenu, že Michael Scofield se z vězení dostával celou první řadu seriálu, tak tohle bylo zbytečně moc osekané. Ale co je vlastně největším kamenem úrazu a pohřbívá tak celkem vyvedené akční scény a herecké kvality všech zúčastněných, že je to zase o tom stejném brdu - zachránit ženskou, do které se zabouchl - nuda! ... GA Cinema ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejhorší Stathamův film. Tohle není vzkříšení, to je čisté K.O. Bohužel tím, kdo jde k zemi je Statham i s celým filmem. S výjimkou bazénové akce, je to nuda k nepřežití, plná pitomostí, které neobstojí dokonce ani v ringu béčkových ptákovin. Jak někdo otevře pusu vypadne z ní pitomost, a totéž platí o motivacích a skutcích všech přítomných. Scénárista po lobotomii vrší jeden logický laps na druhý v takovém množství, že se v nich film utopí dřív než se stihne rozjet. „Musí to vypadat jako nehoda…“ no, s výjimkou bazénové akce, nevypadá. Stathamovy akce jsou nenápadné asi jako slon, který se prožene skladem porcelánu. Smysl té komplikované uberfinty s Tommy Lee Jonesem je tak sofistikovaný, že mi vůbec nedává smysl. Ale co, hlavně že to bouchlo a pyrotechnici si užili. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (6)

  • Arthur Bishop (Jason Statham) nosí hodinky Omega Speedmaster Professional a IWC Aquatimer Automatic 2000. (Liqid)
  • Sovietsky pamätník v Bulharsku sa nenachádza neďaleko prístavného mesta Varna, ale v horách, zhruba 300 kilometrov od pobrežia Čierneho mora. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama