Reklama

Reklama

Teenager Zach Cooper (Dylan Minnette) je znechucen tím, že se z velkého města musel přestěhovat do malého městečka. Zjišťuje ale, že vše má i své světlé stránky - setkává se totiž s krásnou dívkou Hannou (Odeya Rush), která žije v sousedním domě. Ale i v těch nejprosluněnějších končinách občas slunce zajde za mraky, a ty Zachovy se objevují ve chvíli, kdy zjišťuje, že Hannah má tajemného otce, ze kterého se vyklube R. L. Stine (Jack Black), autor série bestsellerů s názvem Goosebumps. Ukazuje se, že existují reálné důvody, proč je Stine takový podivín... Je totiž vězněm své vlastní představivosti. Příšery, kterými se jeho knihy proslavily, jsou skutečné, a Stine své čtenáře chrání tím, že tato monstra drží uvězněná ve svých knihách. Když Zach neúmyslně příšery z rukopisů vypustí a ty začnou terorizovat celé městečko, je na Stineovi, Zachovi a Hannah, aby je znovu vrátili do knih, kam patří. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (319)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že kdybych na tohle šel do kina s domněním, že se bude jednat o „klasickou“ hororovou komedii, odcházel bych zřejmě hodně zklamán. Pokud bych tam tedy nešel s dítětem. Tento film je totiž opravdu určen hlavně pro menší publikum a nálepka „rodinný film“ je zcela oprávněná. Naštěstí jsem si tentokrát dopředu zjistil, o co v něm půjde, takže se žádné nemilé překvapení nekonalo. Spíš jsem od toho nečekal vůbec nic. Jack Black mi sice není neznámý, ale jelikož moc nesleduji přiblblé americké komedie, ani jsem nikterak nepostřehl jeho kariérní úpadek. Ničím extra ovšem mezi svými mladšími kolegy nevyčníval. Stejně jako zbytek osazenstva podal obyčejný průměrný výkon. Milovníci podobných fantasy dobrodružných komedií si snad přišli na své, ale já byl hlavně zvědavý na hororovou stránku děje. Ta zde byla zastoupena rozmanitými postavami (filmovými monstry), z nichž někteří byli po vizuální stránce docela povedení. Hlavně se mi líbil ten pudl. Vlkodlak v trenkách či vražední trpaslíci byli spíš k smíchu, ale tak coby se taky v podobné komedii dalo čekat. On celkově ten příběh zas až tak špatný nebyl, tedy hlavně z pohledu dětského diváka. Dobro proti zlu, trocha romantiky a hlavně neohrožení dětští hrdinové. Nebyl jsem vyloženě zklamán, ale vlastně ani nevím, zda Husí kůži potřebuji ještě vidět znovu. V mých očích jde o obyčejný průměr, který mi brzy vyšumí z hlavy. 50% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná komediální podívaná, lehoučká jako pírko, poměrně nápaditá, s pěknými efekty, snesitelným Jackem Blackem (on i režisér Letterman se od Gulliverových cest rozhodně polepšili) a výbornou hudbou Dannyho Elfmana. Ano, srovnání s Jumanji mě samozřejmě napadlo také, nicméně na rozdíl od ostatních si nemyslím, že by v tom "souboji" Husí kůže nějak výrazně prohrávala. U řady scén jsem si říkal, že alespoň takovou atmosféru měli mít noví Krotitelé duchů. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Malé mesto, deti/tínedžeri, hrôzostrašné monštrá... Goosebumps je príspevok do žánru, ktorý je dnes v klinickom stave, ale v osemdesiatych rokoch valcoval každý rok kiná. Celé je to osviežené meta-námetom a fantastickým zvratom s jednou z hlavných postáv. Len škoda, že to skončilo na pomedzí retro amblinovky a korporátneho produktu s generickou akciou. Chcelo to režiséra so srdcom. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Taková další horor,komedie, kde na můj vkus, hlavně ze začátku chybí víc humoru. Co mě docela překvapilo jak se Zach celkem bez problémů stěhuje jinam, aniž by nějak vyváděl, jak je to mu v jiných filmech. A celkem dobře se z žije v novém prostředí. Jinak dějově je to pohodový film, kdy se docela zasmějete. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Modrá je dobrá. A pre tento film to absolútne platí. Myslím si, že je konečne dobré vidieť Jacka Blacka vo výbornej roli, kde hrá autora R.L.Stina a verím mu to každým dychom. Plus je v tejto role absolútne skvelý. Rovnako dobrí sú podľa mňa aj ostatní herci. Verím im ich role, dokážem ich chápať a vedia priniesť uveriteľné emócie. Champ je síce miestami otravný, ale myslím si, že som už zažil horšie. Čo sa týka réžie, tiež mám pocit, že to Rob Letterman neodflákol, ale dal si vskutku na filme záležať. Páči sa mi tu Odeya Rush v role Hannah a dáva tomu aj príjemný nádych jemnej romantiky, kde musím priznať, že som ku koncu chcel, aby sa dala so Zachom dokopy. A celé je to uveriteľné a príjemne pozerateľné. Teraz si však povieme niečo o miestach, ktoré úplne nefungovali. Ako sú napríklad triky. Nechcem tvrdiť, že sú hrozné, no rozhodne je to pre mňa mix. Niektoré sú super ako napríklad snežný muž, Slappy alebo záhradní trpaslíci, no inde to vyzerá ako keby sa ani nesnažili. A nie je to nikde lepšie vidno ako pri vlkodlakovi. To sú skutočne strašné triky. Humor je trošku mix, ale keď sú vtipy dobré, tak sa človek skutočne príjemne zasmeje. Myslím si, že keby ešte trošku učesali príbeh a zapracovali na trikoch, mohli sme tu mať super rodinnú hororovú komédiu. Ale celkovo si myslím, že "Goosebumps" je oveľa lepším filmom, než sme všetci čakali a stojí aspoň za jedno zhliadnutie. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo v Atlantě v USA. (willy1)
  • Na konci filmu píše Neviditeľný muž na písacom stroji zvnútra vitríny, v ktorej je písací stroj umiestnený, pričom pre jej veľkosť by sa do tejto uzamknutej vitríny muž nezmestil. (Laslo)

Související novinky

Husí kůži čeká pokračování

Husí kůži čeká pokračování

19.01.2017

Předloňská fantasy Husí kůže stála 58 milionů dolarů a vydělala 150, což v hollywoodské matematice znamená dvojku. Studio Sony ji naznačilo už loni v dubnu, teprve nyní je ale všechno jisté a dokonce… (více)

Reklama

Reklama