Reklama

Reklama

Volání netvora: Příběh života

  • Česko Volání netvora (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dvanáctiletý Conor O'Malley (Lewis MacDougall) se chystá uniknout do fantastického světa netvorů a pohádek. Vyrovnává se s nemocí své matky (Felicity Jones), kvůli které musí Conor trávit čas se svou nepříliš sympatickou babičkou (Sigourney Weaver). Navštěvuje jednu z britských škol, kde se každý den musí potýkat s akademickým nezájmem a šikanou za strany spolužáků. Protože Conorův otec (Toby Kebbell) se odstěhoval do tisíce mil vzdálené Ameriky, prahne chlapec po někom, kdo by ho vedl. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (324)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem, že se z toho vyklube film o rakovině. A podle mě o tématu nakonec pojednal mnohem lépe než všechny ty Hvězdy nám nepřály apod. z poslední doby. Ta úzkost z toho byla cítit na míle daleko. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Mel jsem vcera na vyber mezi francouzskym filmem o nejaky kanibalce nebo timhle (o cemz jsem vedel jen ze tam hraje S. Weaver a L. Neeson). Volil jsem tip na neznamo a musim s politovanim napsat, ze to bylo utrpeni. Skoro bych rekl, ze jsem trpel vic jak ta umirajici matka... Dvanactiletej protagonista byl nesympatickej zmrd, kterej kazdymu furt odmlouval a rikal stromakovi (monster), ze jeho historky jsou picoviny. Pak rozsekal babce obyvak a ve skole zmlatil sikanatora (to jedine asi ok). Naky poselstvi nebo sdeleni na konci, ze uz si preje, aby jeho mama byla konecne mrtva, me nechalo zcela chladnym - nejspis prave diky mym antipatiim, ktere si mlady Conor ve me budoval od pocatku filmu. Jedna hvezda za ty dva animovany pribehy ala Harry Potter... ()

applause 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem opravdu podcenila. Trailer nic moc a jaký to byl skvost. Už před koncem jsem věděla, že bude na mé úvodní stránce. Tohle byl pro mě opravdu dost silný film. Konec jsem celý probrečela a nebyla jsem sama. Ale také jsem si z toho něco odnesla. Nebudu to rozpytvávat a psát, o čem film byl. Běžte se podívat sami. Mě tento film opravdu překvapil. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Tak po dlouhé době nevím, co si o tom vlastně myslet. Vypiplanej vizuál, trikově bezvadný, kást super neokoukanej, samozřejmě kromě Ripleyové, ale....jako by tomu něco chybělo. Nějakej twist na konec, nějaký velký finále. Upřímně mě strašně bavily ty akvarelový animovaný filmečky. Vždycky když něco takovýho vidím, vzpomenu si jak mě v mých pěti-šesti letech rosekaly v kině Vodní děti. Kus hranej, kus kreslenej. Ale tady jsem fakt zůstal nedoseknutej, ikdyž je to téma docela tíživý, ikdyž se to snaží brnknout na city. Nepodařilo se. I tak slušnej trojec. 60% P.s.: ten její deník sem nějak nepochopil....kdyby mi to náhodou chtěl někdo vysvětlit, budu rád... ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* toto drama mě upoutalo svým trailerem, který by plný fantasktní vizualizace a tajuplné atmosféry. Netušil jsem jak moc půjde do hloubky, ale protože španělskou kinematografii už trochu znám, tak jsem ani nebyl překvapen hrubým a drsným pojetím příběhu plného násilí, který bych rozhodně dětem nepouštěl. Snímek mě nezklamal, ale i když je velmi zajímavý a netradiční, tak ke 4 hvězdičkám ho nedokážu vyzdvihnout. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 3 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

kombinace BFG,Faunova Labirintu a My Sisters Keeper,která válcuje emocemi,ale zároveň zvládá to nedělat příliš pateticky a prvoplánově.Přiznávám,že zkraje jsem nevěděl co čekat,ale pak mě to chytlo a v průběhu času postupně rozebíralo.Navíc si neymslím,že tohle by bylo úplně pro děti,protože spíš než fantasy je to regulérní smutné drama...nicméně pokud si 10 leté dítě bude schopné uvědomit o čem to opravdu je,tak proč ne.Moc pěkně animované příběhy a skvělé monstrum s hlasem Liama Neesona jsou už jen takovou třešničkou na dortu...80% ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Smutný příběh o nešťastném chapci, jenž útočí na city a je podkreslen dětskou fantazií. Přesto mě to vtáhlo do děje. Dětem bych asi novinku nedoporučil, jelikož je dosti depresivní, ale nám dospělým může hodně předat. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Film plný efektov do ktorého sa investovalo nemálo peňazí, avšak neviem aká bola cieľová skupina divákov. V popise je uvedené Drama/Fantasy. Ja si skôr myslím, že rozprávka nevhodná pre deti kombinovaná s hororom slaboduchej úrovne, ale nezaujímavá pre starších. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

O stupeň horší, než Most do země Terabithia ale i tak kvalitní filmařina, která stojí za zhlédnutí. Connor O'Malley a všichni ostatní protagonisté jsou vybráni fakticky kvalitním castingem. J. A. Bayon jede opět na plné obrátky a předkládá nám jednu emoční bombu za druhou (což téma umírání jen podporuje) v čemž mu skvěle sekunduje výborná kamera Óscara Faura a samozřejmě i knižní předloha Patricka Nesse. Výborné animace příběhů Netvora jsou jen třešničkou na dortu. Škoda, že psychologie Conora mi nedovolovala se na něj blíže napojit. Za to pár bodů strhávám. Jinak ale palec nahoru. 75% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Krásný námět a krásné zpracování. Bohužel mě na filmu mrzí to, že již od začátku režisér tlačí na diváka k slzám. Správný film by to měl postupně gradovat a pak by měl přijít ten výbuch emocí. Vizuálně je to ale krásné, příběhy se mi líbily, že byly vypravovány malovaně jako kresby. Herecky to bylo skvěle zahrané, dokonce I hlavní hrdina to zvládl na jedničku, ale jak jsem psala režisér až moc tlačí na pilu. ()

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Silný příběh, mě docela blízký a fantasy, které mám rád. Toto spojení krásně fungovalo. Navíc i ponaučení a spousta věcí na zamyšlení. Hodně pěkné 4*. ()

Joges 

všechny recenze uživatele

Stejně dobré jako knižní předloha. Námět je sice temný a drsný, ale málokdo ví, že knihu začala psát holka stižená rakovinou. Patrick Ness za ni příběh jen dokončil. Stromový netvor je vlastně symbol - vztek a bezmocnost třináctiletého Conora, kterému umírá máma. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Dvě chyby, které jsou ale pro mě neodpustitelné. Zaprvé to byly vlastně dva příběhy v jediném filmu, které se spolu dost třískaly a dohromady moc nedávaly smysl. Zadruhé hrál hlavní roli nesnesitelný fakan. Slibů bylo dost a trailer vypadal excelentně, ale realita je někde úplně jinde. 50% ()

campix 

všechny recenze uživatele

[Gent Film Festival - 2016] Na Bayonu bych si dával velký pozor. Za mě je to jeden z momentálně nejtalentovanějších hollywoodských režisérů. Z toho, co jsem od něj mohl vidět, tak všechno bylo svou kvalitou vysoce nadprůměrné. Bayona je sympatický vypravěč s citem pro audiovizuální stránku filmu a to dokazuje i v A Monster Calls. Místy hodně temná pohádka pro děti o nevyslovených pocitech mladého chlapce v těžkých životních situacích. Není toho zas tolik co vytknout. Audiovizuální stránka je dokonalá, příběh utáhne i dospělé a voicecover Liama Neesona jako Monster je opravdu povedený. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Konečne som narazil na niečo zmysluplné! Mal som veľmi silný zážitok pri pozeraní filmu. Po technickej stránke je to veľmi dobre a pritom film nestál veľa peňazí. Rozprávky, ktoré sú animované ako keby vodovymi farbami sú cool a ešte veľmi pútavé rozprávanie Liama Neesona, ktomu dáva skvelú atmosféru. Veľké prekvapenie pre mňa a pochváliť musím režiséra.Bravo! 7/10 ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Příběh života ... a taky smrti. Příběh, jehož poblikávající světélko na konci tunelu vám až tak moc na náladě nepřidá ... alespoň pokud soudím podle vlastního emocionálního rozpoložení. Příběh, který vám vyzradí své poslední tajemství až v samotném závěru, kdy už od něho nic nečekáte ... poněvadž si bláhově myslíte, že všechno podstatné už bylo vyřčeno - a odvyprávěno. Příběh, v němž se prazvláštním způsobem potkává starodávný svět a jeho atributy s tou nejmodernější technikou jedenadvacátého století. Příběh, který by mně osobně v dobách mého dětství spolehlivě přivodil dosti nepěkné noční můry, takže bych ho rozhodně nedoporučovala jako rodinný film. Příběh, který nemusím vidět podruhé, přesto si mě podmanil svou výtvarnou i obsahovou stránkou ... navzdory všemu, co přináší. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se dost tešil, jelikož knižní předlohu se mi podařilo sehnat a přečíst naráz. Není moc dlouhá a má nádherné černobílé ilustace, kterých se film celkem drží. Akorát zařazení dětská knížka je dost matoucí, jelikož se zabývá dost vážným tématem, ale ponaučení je, že i dětství není nevinné a krásné a je nutné se připravit na těžké životní situace. Při konci knížký, tak i filmu jsem málem brečel. 8/10 Netvor s hlasem Neesona je úžasný. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Príbeh o chlapcovi, ktorý sa nevedel zmieriť s osudom a nevedel prijať skutočnosť, že jeho mama odchádza, pokiaľ sa v jeho detskej fantázii neobjavilo to drevené monštrum. Pekný smutný miestami až dojímavý príbeh . Mladý MacDougnall to zahral prirodzene a dobre (Mimochodom ten chlapec má také výrazné črty Toma Hanksa, až starého Toma podozrievam, či nebol kdesi v Edinburu na dovolenke .. hihi). Odporčam Milovníkom (-čkam) drám s detským hrdinom. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Pasáže se stromovým netvorem a jeho metaforickými příběhy jsou velmi vydařené, ale jakmile se dvanáctiletý Conor vrátí do reality všedního dne, tak celý děj trochu drhne a vzhledem k předvídatelnému konci i čím dál víc nudí. To je nejspíš hlavní důvod, proč jsem závěrečnou ždímačku emocí v podstatě odzívala a téměř mnou nepohnula. Což u mě nebývá zvykem, takže je asi něco špatně. (60%) ()

Související novinky

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

01.08.2017

Na šestém ročníku setkání filmových fanoušků již tento víkend nejen, že poběží největší filmové pecky roku jako Dunkirk, Strážci Galaxie Vol. 2 nebo sexy novinka Atomic Blonde, ale taky se bude… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Jurský svět 2 má režiséra

Jurský svět 2 má režiséra

19.04.2016

Tržby Jurského světa zůstávají asi největší filmovou záhadou loňského roku. 1,67 miliardy dolarů nečekali ani ti největší optimisté, studio Universal každopádně nezaváhalo a prakticky ihned oznámilo… (více)

Co čeká Liama Neesona?

Co čeká Liama Neesona?

22.09.2015

Jak jste se mohli dočíst včera, televizní verze 96 hodin se obejde bez Liama Neesona. Třiašedesátiletého drsňáka ale budou plná kina, nedávno totiž dotočil drama Silence Martina Scorseseho (Vlk z… (více)

Reklama

Reklama