Reklama

Reklama

Život je život

Trailer 1
Česko, 2015, 92 min

Režie:

Milan Cieslar

Scénář:

Martin Horský

Kamera:

Václav Tlapák

Hrají:

Simona Stašová, Ondřej Vetchý, Kristína Peláková, Barbora Poláková, Tereza Ramba, Sara Sandeva, Miroslav Táborský, Marek Taclík, Petr Vančura (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Hlava rodiny, morousovitý a přísný František (Ondřej Vetchý) by po boku svých tří dcer rád viděl schopné a úspěšné muže. Jenže všechny mají vynikající talent nacházet si pravý opak. Nejstarší dcera se musí i se svým neúspěšným mužem nastěhovat zpět k rodičům a v rámci možností se dál snaží otěhotnět. Té prostřední se zas neomylně lepí na paty jenom naprostí exoti a mimoňové. A nejmladší dcera? Tak ta je zase milostně úspěšná až moc. Je jí šestnáct, je těhotná a neví s kým. Navíc se začíná hroutit tradiční oáza a pevný bod manželské dvojice – dovolená. Každý rok se jezdí „na Mácháč", ale Jana (Simona Stašová) začíná snít o moři. Pak se v jejím životě zjeví bohémský spisovatel s lehce sebevražednými sklony, v tom Františkově zase krásná kolegyně se španělskými předky . . začnou se dít věci. Všechny malé příběhy dávají dohromady jeden velký a zábavný život se situacemi, které zná každý z nás. Ovšem ne každý vede ještě druhý a o poznání dobrodružnější život jako neohrožený agent. František ano. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (392)

zette 

všechny recenze uživatele

Nekolik vtipnych momentu se ve filmu najde, je tam i par peknych herecek. Skoda, ze hlavni postava Frantisek ma tolik snu a predstav, ktere tvurci museli ukazat divakovi... tyto sceny me omrzely velice rychle a rusily jinak solidne natocenou realitu. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Možná vás napadne, že poručík František Sýkora alias agent Frank nikdy nemůže dosáhnout kvalit Francoise Merlina, jehož Bob Saint-Clare je v říši vysněných tajných agentů nepřekonatelnou personou ("Muž z Acapulca" z roku 1973). Nicméně zápletka se zašmodrchává nanejvýš vynalézavě, její způsoby jsou zábavné a neotřelé - a co je důležité: nikdy nesklouzne za hranu trapnosti, vždycky to nějak ustojí, takže její občasná lehká zmatenost je vlastně taky komická. V souhrnu solidní 4* ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Zariskovali jsme, a i přes absenci hodnocení se rozhodli navštívit kino v první promítací den. Z mého konstatování, že „Ondřej Vetchý by se přeci úplné kravině nepropůjčil“, je zřejmé, že vizionář nejsem :-) Život je život je takovou nedomrlou českou variací na Muže z Acapulca. Jenomže zatímco v belmondovské komedii byl motiv projekce hlavního hrdiny do akčního macha ústředním prvkem filmu a byl beze zbytku komediálně využit, tady mi přišlo bondovské fantazírování hlavní postavy jaksi do počtu. Spíše tak udělalo z filmu neskutečnou blbinu, byť celkem zábavnou. Myslím ale, že by snímek lépe fungoval bez toho a klidně mohl ještě více stavět na dialozích ústřední manželské dvojice. Ty byly totiž vtipnější než většina parodických akčních scén. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Měl to být předpokládám "Muž z Acapulca se sociálním podtextem". Stárnoucí fotřík, který pořád žije v tom, že je velkej borec a dává to každýmu najevo. Zatím je to jen pupkatej policajt, co zachránil jednou staré paní psa a to bylo jeho 15 minut slávy. Jinak sedí doma, pije piva sleduje jak vedle něj v křesle stárne a odkvétá jeho žena. Má tři dcery a žádné z nich se v životě moc nedaří. Utíká do snů, kde se stává agentem 007 a likviduje padouchy, sám obletován ženami. Námět dobrý, provedení zůstalo na půl cesty. Ne všechno lze zdaleka zatratit, ale chtělo to si s tím dát víc práce, přehodnotit některé scény, jiné naopak propracovat. Je to nedotažené a jako celek trošku nudné. Herecký ansámbl mohl zahrát mnohem mnohem víc, kdyby bylo co, tvůrci zkrátka nevyužili potenciál dobrého nápadu. Ta bondovská linka je většinou úplně mimo mísu... 60% ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Tolik očekávaní nad nejnavštěvovanějším filmem v ČR. Ty parodické vsuvky na Bonda byly dost trapné. Možná kdyby zůstalo u klasického příběhu, bylo by to o 5% lepší. Marně se snažím něco vyzdvihnout. Asi jen ústřední song od Kristíny. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Příšerné, šílené, strašné... Nic moc jsem nečekal, ale tohle byla tragédie...trapný scénář, příšerně napsané postavy. Hrozná bezduchá bezdějová blbost, kterou malinko, ale opravdu jen malinko zvedají, tradičně skvělá Stašová a Vetchý. ()

kocik1 odpad!

všechny recenze uživatele

James Bond mě nebaví ani v originále, tak proč bych se proboha chtěla dívat na jeho ušmudlanou zaprděnou kopii? Fňukna alá Simona Stašová mě taky neuchvátila. Jestli tohle je život, tak jsem ráda, že si žiju nějakej jinej. ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Tenhle komentář píšu speciálně kvůli kámošovi, takže jestli si to čteš tak se těšim až mi vynadáš proč jsem na to vůbec koukal ty střelečku :D.. tak já už fakt nevim.. dá se něco zkazit na tak jednoduchý komedii? ale jak je vidět tak asi jo.. druhá hvězda za Vetchýho jinak jsem docela trpěl.. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Byl to takový typický mix poměrně slušné komedie a kravin, které neměly být nikdy natočeny. Sice dvojí linka reálného a vysněného světa není vyloženě špatná, ale ke konci už to docela nudilo. Navíc veškeré scény ve tmě jsou fakt strašně natočeny, není tam vidět skoro nic. Jinak reálný příběh není špatný, Vetchý se Stašovou zábavní, zbytek taky dobrý. Průměr, který v jednotlivých scénách potěší, v celkovém podání je to ovšem nestabilní koláč. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ako komédia skvelé. Obsadenie taktiež. Dej zaujímavý zo začiatku, potom sa tá mozaika tak zvláštne skladá a rozpadá a viac sa sústredíte na vtipné momenty ako samotný dej. No a čo sa týka Kristíny. Ako by som to tak šetrne povedal. Len nech ďalej spieva, ale nech nehrá. A aj keď sa to spočiatku tvárilo ako krutá česká bondovka, sklzlo to len do českej komédie. 3 z 5 ( Kino Dukla Svidník ) ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Rodinná taškařice či drama o tom, že otcové to s dcerami nebudou mít nikdy lehké (pokud jde o jejich budoucí partnery), a o tom, že český strážník může o životě Jamese Bonda alespoň snít, přičemž díky výbornému Vetchému se mu dostává více než důstojné podoby. Místy zábavné. Na to jak události v určitých chvílích vypadaly a probíhaly, to vše vykontrastavalo v docela slušný konec. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, jak tenhle film pojmout. Kdyby tam nebyly ty snové sekvence, bylo by to takové komediální drama ze života průměrné české rodiny. Stašová i Vetchý hrát umí a je radost je sledovat. Ale... Mně tam vadily ty pasáže a la Bond. Přišly mi místy až trapné a celé vyznění shazovaly. To byl tedy asi umělecký záměr, ale protože jsem průměrný divák, nejsem schopná to ocenit asi... Za hlášky, herecké výkony dávám tři. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Film stojí na výkonech Ondry Vetchého a toho já můžu. Takže i jen díky němu bych film snesl. On je ale docela fajnový i bez něho. Všechny ty obočky, kdo kde a s kým, když se nakonec všechno tak propojuje, je znát, že to mělo nějaký smysl a účel. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Vetchého můžu vidět v sebeblbějším snímku, komedii i thrilleru, takže film byl jasnou volbou pro nevinné odpoledne. Cieslar mezi všemi možnými českými režiséry/nerežiséry drží díky bohu své filmy na trochu jiné úrovni než jeho kolegové, tudíž se na ně dá naštěstí koukat. S trochu menším zaměřením na snění hlavního hrdiny a naopak větším na poklidný náběh událostí v komplikované rodině by Život je život dokázal být i něčím o ždibec lepším, než se ve finále stal. Ale kvůli mému nejoblíbenějšímu českému herci současné scény a překrásné Slovence Kristíně Pelákové v případě této komedie není třeba nic kritizovat. ()

bubun odpad!

všechny recenze uživatele

"Dost jsem o nás přemýšlel a ... " "Kecáš!" " "A na co jsi přišel?" "Že tě chci víc než hada." "Kecáš!" "Jdi pryč, mám tady zákazníka." "Nepůjdu. Dokud mi neslíbíš, že obnovíme naše středeční styky." "Běž pryč, nebo ti zrušim slevu na plazy." Zpočátku to vypadalo na milion odpadů, nakonec mi stačí jeden, přece jen jsem se dvakrát zasmála. Stejně ale nechápu, jak se někomu podaří vymyslet a stvořit něco tak dementního. ()

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama