Anna FoersterScénář:
Cory GoodmanKamera:
Karl Walter LindenlaubHudba:
Michael WandmacherHrají:
Kate Beckinsale, Theo James, Lara Pulver, Charles Dance, Bradley James, Tobias Menzies, Alicia Vela-Bailey, James Faulkner, Oliver Stark (více)Obsahy(2)
Další pokračování úspěšné filmové série Underworld, tentokrát s podtitulem Krvavé války, sleduje osudy upíří smrtonošky Selene (Kate Beckinsale), která se brání nemilosrdným útokům jak ze strany lykanů, tak i upířího rodu, který ji zradil. Za pomoci svých jediných spojenců Davida (Theo James) a jeho otce Thomase (Charles Dance) musí zastavit odvěkou válku mezi lykany a upíry i za cenu, že bude nucena za mír položit tu nejvyšší oběť. (Falcon)
,,PO STOLETÍCH VÁLEK MEZI UPÍRY A LYKANY MŮŽE BÝT KONEČNĚ ČAS MÍRU“… /// Ano, ani já si nepamatuju co se vlastně vodehrávalo v předešlejch částech. Na sérii čumím, protože … ale jo – jednohubkově baví. Selena furt bojuje proti lykanům i svýmu druhu – takže taková klasika. Přál bych si, aby bylo víc války, ale voni vyprávěj paperbackovej příběh, kterej se pro jednou kousnout dá. Pátraj v rodokmenech a vlastně přidávaj další střípky do skládačky jménem UNDERWORLD. Akce bohužel taky není nikterak závratná – pár ručních fightů a zbytek je srovnatelnej s příběhem – dostat se cestou minimálního odporu k vysněnýmu cíli (tedy konci). Srozumitelněji řečeno – za minimum peněz předvýst aspoň trochu muziky. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Tuhle jsem frajerovi za letu vytrhla páteř. 2.) Ještě furt mě dokáže vzrušit Kate Beckinsale. Nebo aspoň latexovej vobleček. 3.) Thx za titule „urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()
Underworld jako filmová série pro měla byla zajímavá upíří alternativa. Len Wiseman se kdysi nebál spojit matrixovskou stylizaci s upíry a natáčet po Evropě v historických budovách a kanalizaci, to vše doplněné o Kate Beckinsale (svou budoucí manželku, kdo by jí v té kůži odolal...). Ta u série zůstala, podobně jako Mila Jovovich u Resident Evila. Bohužel Underworld příběhově velice uvadá a vše graduje v Krvavé válce, která nemá divákovi, co říct. Příběh okolo Selene se totiž nemá kam vyvíjet a zápletka se vůči minulým dílým z velké části opakuje. Obrovský problém má film s dramaturgií, s gradací scén, kdy se stane něco zásadního. Příkladem budiž vysvětlení "původu" Thomase. Nejen, že je to hrozně lacině sestříhané až by se člověk smál (jsi syn urozené - není možné - je - tak jo), ale navíc ani divák nevezme tento zvrat nijak důležité. To samé platí na mytologii, která se dostává do popředí v druhé půlce filmu, ale představuje jen úryvek z celku, který si nechávají tvůrci do (zase?) dalšího dílu. Toho se možná v kině nedočkáme a nebude to škoda, Underworld totiž už delší minimálně dva díly nepřináší nic nového a tvůrci ho udržují při životě s nutnou dávkou sebeobětování (věřím, že musejí obden rituálně darovat krev...). PS: z pohledu "čecháčství" je to trochu dražší reklama na krásy Česka, trochu krvavá, ale proč ne ()
║Rozpočet $35miliónov║Tržby USA $30,353,973║Tržby Celosvetovo $81,093,313▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $7,394,232║ Tržby za predaj DVD v USA $7,323,006║ Strašne suchý mišung a hlavne zbytočný. Aj keď Kate Beckinsale stále vypadá dobre ale latexová efektnosť je už v pase. /20%/ ()
Série Underworld je známá tím, že při každém zhlédnutí nového dílu si nepamatujete žádný předchozí díl a to platí i zde, byť předchozí díl považuji za nejlepší. Celá série je příběhově hodně spletitá a nezajímavá, neustále někdo umírá, oživuje se, postav je hromada a jejich jména si nepamatujete, ale na druhou stranu Akce je solidně krvavá, přehledně natočená a má šmrnc. Novodobě větší řežba mezi Lycany a upíry neexistuje takže já si tuhle Guilty Pleasure docela užíval. Plusem je i opět sexy Kate Beckinsale v latexu či prostředí Prahy. Zábavné a krvavé do sytosti a to já mohu.Nic víc netřeba. 75% ()
Po vcelku snesitelném Andrvorld: Probuzení přichází Andrtvajlajt: Menstruační války, který připomíná návštěvu fetiš sado-maso salónu pro náctileté mongoloidy. Vyňuňaní, koženě latexoví homopýři v čele s prkenným manekýnským velebukanýrem z Demence se tu prostě bez ladu a skladu idiotsky kočkují ve škaredém digitálním mrdníku s natuženými buzidlaky, vedenými aspergerem znetvořeným lordem Talym. K totálnímu prokrvení dvanáctiletých školaček už chyběli jen do půl pasu svlečený prasoxicht Lautner a Patyzón s permanentně strnulým výrazem gothového retarda. Ke vši té umělecko kulturní dokonalosti si k udržení toho tupého cirkusu najali nějakou amatérskou rozkuřovačku, která by evidentně neurežírovala ani svingrspárty ve starobinci, a střihače, jenž patrně celou dobu jen čuměl Bekinsdejlce na prdel, a tak to jedinou nezaneprázdněnou rukou místy prošmikal až k opravdu obskurním dějovým zvratkům. Čili jedinou sofistikovanou zábavou při sledování téhle příšerné žužuvampovervolfiády bylo zasněné přemítání, jak by se asi na černočerně upnutých latexových pitkáčích katalogové MILFky Katky vyjímaly skvrny od jogurtu. ()
- Původně se mělo za to, že se jedná o poslední film Kate Beckinsale v roli Selene, ale Len Wiseman potvrdil, že šesté pokračování bude, a že s Beckinsale stále počítá. (MessiM)
- Po většinu bitev mezi lykany a upíry mají oba tábory převážně české - československé zbraně. V táboru lykanů se vyskytují československé Sa vz.58 a Sa vz.61 Scorpion, v táboře upírů to jsou pak nejmodernější české CZ 805 BREN a CZ SCORPION EVO 3 A1. (SsgtJira)
- Natáčelo se také v Praze na Hlavním nádraží, v ulici Španělská, Vinohradská, na pražská Náplavce, v ulici Ke Hradu která vede z Nerudovy ulice na Hradčanské náměstí a také v Českých Budějovicích na nedalekém zámku Hluboká. Natáčení se zůčastnil i český komparz. (kytka.patrik)