Reklama

Reklama

Další pokračování úspěšné filmové série Underworld, tentokrát s podtitulem Krvavé války, sleduje osudy upíří smrtonošky Selene (Kate Beckinsale), která se brání nemilosrdným útokům jak ze strany lykanů, tak i upířího rodu, který ji zradil. Za pomoci svých jediných spojenců Davida (Theo James) a jeho otce Thomase (Charles Dance) musí zastavit odvěkou válku mezi lykany a upíry i za cenu, že bude nucena za mír položit tu nejvyšší oběť. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (333)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Série Underworld je známá tím, že při každém zhlédnutí nového dílu si nepamatujete žádný předchozí díl a to platí i zde, byť předchozí díl považuji za nejlepší. Celá série je příběhově hodně spletitá a nezajímavá, neustále někdo umírá, oživuje se, postav je hromada a jejich jména si nepamatujete, ale na druhou stranu Akce je solidně krvavá, přehledně natočená a má šmrnc. Novodobě větší řežba mezi Lycany a upíry neexistuje takže já si tuhle Guilty Pleasure docela užíval. Plusem je i opět sexy Kate Beckinsale v latexu či prostředí Prahy. Zábavné a krvavé do sytosti a to já mohu.Nic víc netřeba. 75% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Séria UNDERWORLD by sa mala buď zastaviť, presunúť do TV ( kde to kecom medzi postavami sekne viac ), alebo prísť s pokračovaním, ktoré bude natrepané od prvej do poslednej minúty totálnou akciou, pri ktorej nebude šanca premýšľať nad fádnymi pohnútkami hlavných postáv. Proste iba, ako hovoria naši český susedia - řežba. Ale Hollywood má v slovníku aj iné výrazy ( čiže možnosti ). Reboot, restart...čiže ďalšie potenciálne katastrofy. A to si táto séria príliš nezaslúži. ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Pořád vlastně nechápu, proč se ješte pořád točí další pokračování. Žádný z filmů nepřekonal hranici žánrového průměru a ani v pořadí pátý film série do světa díru neudělal. Je to opět hloupá béčková podívaná s průměrnými efekty a jednoduchým dějem, který by si vystačil s délkou hudebního videoklipu. V pravidlech underworldího světa jsem se ztratil už dávno, takže oživování mrtvých už mě vlastně ani nepřekvapuje. Zajímavými momenty pro českého diváka jsou záběry několika tuzemských lokací (hlavní nádraží, Hluboká, Nerudova ulice...), takže můžeme mít alespoň dobrý pocit z toho, že několik desítek českých lidí od filmu dostalo na pár měsíců práci. Škoda jen, že výsledek není úplně na chlubení. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Úvodní honička se natáčela za kolejí FAMU a trvalo mi bratru dva dny, než mi došlo, že slyšet celou noc z okna ne až tak úplně vzdálené výstřely není normální, a vydala jsem se zjišťovat, co se děje. Co se filmu samotného týče, tak se jenom s největším úsilím snažím udržet si poslední zbytky milosrdné shovívavosti vygenerované mou oblibou prvního Underworldu. Film teoreticky nabízí jakés takés náznaky zajímavé mytologie severských upírů. Ten vizuální tríček, když Lara Pulver vypije číši krve, je dost cool. Ale jinak Krvavé války jenom prozkoumávají nová a mlhou zahalená území rutinérství, zapomenutelnosti a zbytečnosti. Naštěstí se to nesnaží mít dvě hodiny a víc jako každý druhý film v dnešní době, ale to už mi opravdu dochází pozitiva, která bych mohla zmínit. Se Selene tak nejvíc nesmýká její nešťastný osud, ale neposední filmaři neschopní její úděl nějak důstojně ukončit. Prý ji čeká ještě jeden další, poslední film, no potěš koště. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Selene je pořád Selene. Sérii Underworld miluju a jen s velikou nelibostí jsem nesl Michaelův úděl. Co se dá dělat, Scott Speedman bohužel roli opakovaně odmítl, takže můžeme být nakonec rádi, že se tvůrcům povedlo tak nějak se ctí vykouzlit jakous takous pointu, která asi milovníky tohohle mutanta moc nepotěší, ale dává sérii možnost prostě pokračovat dál. Děj se sice odehrává v Praze, ale žádný zázračný lokace nečekejte, celý příběh se odehrává v noci a je možné Pendolínem dojet z Prahy do hor ve Švédsku asi za dvě hodinky, na půl cesty vyskočit uprostřed zamrzlé pustiny a kde se vzali tu se vzali koně, se kterými dojedem k hradní pevnosti....když přežijete tuhle více či méně jedinou scénáristickou debilitu, můžete si v klidu užít parádní akci, dobrý příběh okořeněný o fantasy prvky které jako by z prdele vypadli ze samotného Skyrimu a neskutečně Milfózní Selene, která je díl od dílu hezčí a hezčí. Já sem si užil návrat ke starým kořenům, Wašek jednička si homoušsky užil svého milovaného bukanýra Theo Kubu a pevně věřím, že když si nějaký producent vyndá hlavu z prdele a svěří režii někomu pořádnému a né postarší feministce dokáže nás tahle série v budoucnu ještě jednou nebo dvakrát mile překvapit. Kvality prvních dvou dílů a kór bez původního Corvina už nedosáhnem, pořád se ale jedná o docela slušný akční výplach.60%. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • Severoamerické tržby filmu dosáhly 30,4 milionu amerických dolarů, celosvětové 81,1 mil. (NIRO)
  • Asi 70 procent filmu vzniklo v pěti ateliérech na Barrandově, zbytek na různých dalších místech v Praze a celé ČR. Např. na Hlavním nádraží, v ulicích Španělská, Vinohradská, na pražské Náplavce, v ulici Ke Hradu (která vede z Nerudovy ulice na Hradčanské náměstí) a také v Českých Budějovicích, v kutnohorském chrámu sv. Barbory či na zámcích Hluboká a Kačina. (hippyman)
  • Původně se mělo za to, že půjde o poslední film s Kate Beckinsale v roli Selene, ale Len Wiseman potvrdil, že šestý díl bude, a že s Beckinsale stále počítá. (MessiM)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama