Reklama

Reklama

Rituals

Trailer

Obsahy(1)

Pětice mužů se vydává na dobrodružnou dovolenou do nekonečných kanadských lesů, vod, údolí a hor. Hned první noc je po utáboření něco nebo někdo tajně sleduje. Ráno čtyři muži z výpravy zjistí, že jim někdo ukradl přes noc boty. Pátý z nich se vydává na vlastní pěst vyhledat pomoc. Později však zmizí a není k nalezení. Nekonečná cesta a útrapy zbylé čtveřice mužů tak začínají. Příroda je nemilosrdná a přitom je stále někdo tajně sleduje. Dobrodružný výlet se postupně mění v boj o přežití, holé životy a zdravý rozum ... (Flipnic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Obecně mám tyhle filmy o přežití rád zejména proto, že autoři většinou vybírají nádherné přírodní lokace - což je zde splněno. Pravda, banda rozeřvaných doktorů moc sympatická není (zatraceně, to musí pořád řvát jak Viktorka na lesy?), ale vývoj jejich vzájemných vztahů je uvěřitelný. Kombinace ponorkové nemoci s pocitem ohrožení se povedla. Natáčení si herci vskutku užili, jelikož dvě třetiny snímku tráví ve vodě, která jistě příliš teplá nebyla. Putování lesem a řekou za záchranou ničí hlavní protagonisty fyzicky i psychicky, a tak to v jistých chvílích vypadá, že se povraždí navzájem. Výživné gore jsem tentokrát nepostrádal, jelikož vše vyvažovaly kamera-hudba-herecké výkony-atmosféra. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Možno napíšem kokotinu, no "Rituals" je pre mňa ďaleko viac "Wrong Turn-om" než "Deliveranc-iou". Kým v druho menovanom úradovala príroda či pušky, tu "vyvádza" celkom solídny retard, ktorý miestami milo prekvapí nejakou tou "pohrávačkou". Ja som spokojný, dokonca viac ako som čakal .. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Boj o přežití uprostřed divočiny je pro mě lákavé téma už samo o sobě. Pokud se k lhostejné, ale drsně nesmlouvavé přírodě přidá i napadení neznámým zlem, všudypřítomný pocit neustálého ohrožení a z toho pramenící nejistota, nervozita a strach, čili atmosféra „na palici“, mělo by být našlápnuto k plnému počtu bodů. Jenomže já se holt nedokážu bát o partu složenou jen ze samých chlapů. Oni taky tvůrci ostatních survival thrillerů vědí, proč vždy vedou na jatka koedukovaný kolektiv :-) Výjimka je samozřejmě třeba Deliverance - jenže to mě právě taky moc nebralo. Uznávám kvality filmu, hutnou atmosféru i herecké výkony, ale co nadělám, já se prostě o ty chlapy příliš nebál. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Parta ukřičených, psychicky labilních, zbrkle uvažujících a zcela nelogicky se chovajících doktorů na filmové procházce skrze kanadské hory a doly, to vše ve stylu např. Deliverace, Hory mají oči anebo třeba nedávného The Ritual od Netflixu. Těžko se ale jakkoli strachovat o grupu tak šíleně nesympatických postav, dobře skrytému a chytře stupňovanému zlu navzdory. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Na Boormana to kouká uctivě hodně zespoda. Nemá to ten správný tak na bránu, jako ´Deliverance´, ani to tak jedinečně negraduje, abyste o tom mohli kámošům nadšeně vyprávět u piva. Ale abych jen nehanil. Herci jsou skvělí, fakt si museli při natáčení vytrpět, po většinu stopáže to je fajn survival drámo, bohužel v samotném závěru se to překlopí do přepáleného hororu se směšnými maskami, nemluvě o pointě, kterou z pečlivě nakašírovaných rentgenových snímků dobrou opravdu neuděláte. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama