Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Předurčenost je klec. O tom ví manželka hokejové hvězdy NHL (Jiří Mádl) a bývalá Miss Severní Čechy (Taťána Kuchařová) své. Nemá dokončené ani gymnázium, což ji trápí. Už se ale pomalu smiřuje s tím, že zvláštní duchaplnost od ní nikdo neočekává. Opravdu ale nepatří už nikam jinam než do sektoru manželek hokejistů? Poté, co potká vysokoškolského profesora (Adrian Jastraban) se zaměřením na vzdělávání dospělých zjišťuje, že všechno může být ještě jinak. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (329)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

No, když jsem ze zvědavosti sledoval začátek filmu a rozhovor Kuchařové s Doležalovou, zaúpěl jsem. Ty holky fakt neumí hrát, procedil jsem skrz zuby. Kupodivu Kuchařová pak celkem dobře prokázala, že hrát by docela uměla. Navíc se na ni dobře dívá. Nevím jestli to byl záměr dát jí jako parťáka šášu Krustyho Jastrabana aby ten rozdíl opravdu svítil, každopádně pokud ano, pak se to evidentně podařilo... Celý příběh je takovou vánoční pohádkou o princezně, která nechce bohatsví, ale raději si najde hodného a chudého českého honzu. Tomu doma říkají, drž se svého stavu a kopyta, ale on nedbá. Celkem byvil Vladyka se svými promluvami do duše Jastrabanovi a kdo bavil nejvíc byl Mádl. Ten teda tu hokejovou vytřískanou gumu zahrál skvěle. Bohužel ten jeho metr padesát na hokejovýho svalnatýho obra moc neseděl... :-). Ačkoliv příběh končí vánočně a tedy dobře, pamatujte si že,, Život a AZ kvíz jsou svině! '' :-) Jdeden draženej dres. * ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Jak být a proč raději nebýt manželkou slavného hokejisty. Správnej dres úpí a upadá kvůli dvěma základním slabinám. Jednak Jiříčkovi Mádlů, který se chová a vypadá jako patnáctiletý psychopat a dokonale pitomým dialogům („Radku, v Rusku sou Rusové! A na Sibiři sou medvědi! Medvědi, který sou Rusové, ty woe…!“). Jediným důvodem, proč tento sportovně-romantický klenot nevypnout po prvních pěti minutách je Taťána Kuchařová, která je nejen krásná, ale snaží se vcelku civilně hrát. Její svazek s pubertální hokejkou s pukem místo mozku působí perverzně, její oddanost nepochopitelně a románek s línajícím akademickým moulasem podivně. Pro takovou volovinu je jí škoda. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sládeček to zvoral a ne málo, Kolečko se nám polámalo a já jej po Zakázaném uvolnění začínám podezírat, že mu nějaká hokejka kdysi přebrala holku a nebo dostal v hledišti pukem.. Pokus o bourání stereotypů a společenských statutů zabředl až po uši v stereotypech žánrových (romance s otřepaným průběhem) a občasné humorné výstřiky (Vladykův rozbor kolegy, slávista na záchodcích) jsou jen slabou náplastí. Ač od pohledu mohl ve Phoenixu leda podávat ručníky, zhostil se Mádl role vymaštěného bruslaře znamenitě. Sice to bylo místy už přes čáru, ale dovedl bych si představit druhou sezónu seriálu Poslední sezóna (gurmáni jistě pamatují) jakožto jakýsi guilty pleasure sitcom z hokejového prostředí. Jenda Krol a Radek Rychtář do torontské Hockey Hall of Shame! ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Jako tak paranoidní, abych si myslel, že vy dva spolu něco máte, fakt nejsem.." ;) Nezbývá než souhlasit s Gilmourem93, že scénáristovi nejspíš kdysi nějaká hokejka přebrala slečnu, jinak si tohle jen stěží lze vysvětlit.. Ačkoli se zdá, že Petr, který má však prostředí nejen profesionálních sportovců slušně zmapované, už má pár měsíců skutečně o Kolečko víc, podobnost se stejně talentovaným a z odevšud se valící chvály na jeho osobu pramenícímu pocitu vlastní geniality podlehnuvším Markem Epsteinem je docela alarmující, za dalšího vůbec ne nepodstatného viníka tohohle žánrově neujasněného průseru plného banalit, karikatur a podbízivých řvoucích mouder musíme brát nezkušeného poUličního pseudorežiséra Staňa Sládečka.. Ale taky co čekat vzhledem k výše napsanému, že ?! Nicméně nádherná Táňa Kuchařová obstála se ctí, stejně jako komediálně nesmírně nadaný Jirka Mádl, který ač se převážně nachází na území sitcomového přehrávání, tuhle veskrze veřejnoprávní televizku táhne ze všech sil z vod nablblého melodramatu, kam se zhruba v polovině láme opouštějíce nejeden velmi dobrý Kolečkův vtipný dialog.. Výkřiky do tmy v souvislosti s castingovým nonsensem právě v Mádlovi mě ovšem baví víc než film samotný, nehledě na skutečnost, že Mádl kdysi hokej skutečně hrával.. Škoda promrhané šance, když Kavky avizovaly filmový vánoční dárek v podobě luxusních hodinek, aby nakonec diváka otrávily svetrem se soby.. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Trochu přestávám rozumět zdejšímu hodnocení - opravdu jsme viděli stejný film? Často mám až pocit, jako by tu byla skupina škodičů, která se automaticky jakékoliv tvůrčí snahy pocházející z ČT snaží potopit...nehledě že je hodnotí dávno před záverečnými titulky... Pro mě asi největší překvapení letošního vánočního programu - vtipná komedie s celkem originální zápletkou, naprosto profesionálně natočená a s herecky(!!!) excelující Taťánou Kuchařovou... Televizní film, který v lecčem předčí nejednu komedii určenou pro kina a ve svém romanticko-komediálním směru možná to nejlepší co u nás v posledních letech vzniklo! ()

Galerie (103)

Zajímavosti (9)

  • Na začátku filmu, při scéně zápasu Slavia vs. Sparta, se v brance Slavie v několika záběrech za sebou vystřídají celkem tři brankáři. Svoboda, Furch a herec Šimůnek. (rybicka11)
  • Jiří Mádl seděl při mistrovských utkáních na střídačce, záběry na ledě byly dotočeny později. (michael.sold)
  • V závěrečné scéně odjíždí po zápase autobus Slavie z litvínovského náměstí. To je ale od stadionu vzdáleno několik kilomterů. (MiloradMrdak)

Reklama

Reklama