Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prodá český stát největší luhačovický hotel německému zájemci? Čeští vlastenci jsou proti, zvlášť když jde o fabrikanta, který nechal za války střílet do českých dělníků. Ve vypjaté atmosféře veřejné dražby se pro jednoho z mladých četníků dramaticky uzavírá příběh jeho pobytu na četnické stanici v Luhačovicích. Závěrečná epizoda, ve které se ukáže, kdo nakonec vyzrál nad všemi, jejichž životní soudy jsme po dvanáct večerů sledovali. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (3)

  • K otevření pramene Ottovka došlo ve skutečnosti v roce v roce 1905, kdy byl zachycen v kamenném sklepení. V roce 1929 byl postaven pro pramen kruhový pavilon. Další úprava je z roku 1939, kdy byla postavena kamenná jeskyně. V době natáčení seriálu byl pramen uzavřen, protože voda byla závadná, v současné době je opět v provozu. Název získal pramen po Hraběti Ottovi Szerenyim. (sator)
  • Četníku Cmíralovi (Martin Donutil) hrozilo za homosexualitu až 10 let odnětí svobody na základě § 129 trestního zákoníku z roku 1852. Po vyhlášení Československa byly návrhy zákon přepracovat, ale nedošlo k tomu. Během 2. světové války nacisté homosexuály zavírali do vězení či posílali do koncentračních táborů na základě § 175. V roce 1961 dochází k legalizaci homosexuálního styku díky  výzkumu Kurta Freunda, který prokázal, že sexuální orientace není otázkou volby. (sator)
  • Filmovalo se v Luhačovicích, Prostějově, u chrámu Tři Grácie v Břeclavi. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama