Reklama

Reklama

Sedm smrtelných hříchů

(seriál)
  • Japonsko Nanacu no taizai (více)
Trailer 2
Japonsko, (2014–2021), 39 h 12 min (Minutáž: 24–25 min)

Předloha:

Nakaba Suzuki (komiks)

Hrají:

Tacuhisa Suzuki, Aoi Júki, Sora Amamija, Misaki Kuno, Džun Fukujama, Júki Kadži, Kotori Koiwai, Maaja Sakamoto, Mamoru Mijano, Šin'ičiró Miki, Nana Mizuki (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(96)

Říše padne pod nadvládu tyranů a sesazená princezna se vydá hledat rozprášenou skupinu hrozivých rytířů, kteří jí mají pomoci získat království zpět. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (35)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Typický run-of-the-mill šónen úplně se vším všudy, co k tomu patří. Postavy jsou skutečně charakterizované, s žádnou z nich jsem se ale nedokázal sžít. Takový megamix anime, co jsem viděl - fantasy dobrodružství, bitvy a určitá variace na "power levels", fanservice, který místy přebírá otěže, kam se seriál ubírá a adorable/kawaii maskoti, aby se hezky rychle prodával merch. Být o něco mladší, určitě bych šel o dost výše s hodnocením, takto, zmlsán jinou tvorbou, musím hodnotit dost nízko. Věřím však, že svoje diváctvo si to najde a těm bude srdečně ukradené, co si o jejich oblíbeném anime myslím já. ()

HDeer 

všechny recenze uživatele

Napokon, nie až taký masterpiece, ako sa spočiatku javil. Nanatsu no Taizai je nepochybne prekrásnou omaľovánkou, ktorá je premyslená omnoho viac, než sa na prvý pohľad môže zdať, no zároveň jej chýba istá súdržnosť a úcta k predlohe. Štúdiové uchopenie tohto geniálneho materiálu totiž prináša aj mnoho prejavov inkonzistencie, spôsobenej najmä faktom, že pôvodných sto-štyri kapitol mangy je surovo naliatych, do dvadsaťštyri dielov anime. Pre anime-only divákov by však tento nedostatok, nemal predstavovať reálny problém. Aj napriek nevýrazným zásahom do deja, seriál si stále zachováva svoju precízne poskladanú naratívu, ktorá vďaka postupnému predstavovaniu, mystériom zahalených hrdinov, úspešne valcuje zaužívané shounenovské stereotypy. Scény ostali dostatočne hravé, pútavé a naplnené pomerne vyváženou škálou akcie, emócií, vrátane humoru. Sú naviac sprevádzané vynikajúcimi predstaviteľmi súčasného voice castingu a jedným s najvýraznejších Sawanovych hudobných motívov, dokonale vytvárajúcom správne epický feeling. ()

Reklama

Shredder 

všechny recenze uživatele

Kratucky fantasy shonen, pri ktorom je jeho dlzka vyhodou aj negativom zaroven. Serial ma len 24 casti a tym padom neobsahuje hluche miesta. Cely cas sa ide naplno a divaka necakaju ziadne natahovane suboje na ake je zvykly, ziadne komplikovane plany a machinacie, ziadne prekombinovane odbocky. Tym, ze osekali vsetky pridane prvky, ktore su nam zname napr. z FMA ci Bleach, vytvorili serial, ktory nema sancu divaka nudit, kedze kazdy diel je nabity akciou. Co sa samotnych subojov tyka, mnohe z nich su dobre animovane, niektore aj kreativne a vsetky pobavia. Avsak to, ze pribeh vyrazne okresali tiez znamena, ze The Seven Deadly Sins v zasade neprinasa do zanru nic nove. Ak niekto hlada originalne anime, moze sa na mieste otocit a hladat dalej, ak niekto hlada klasicku shonen zabavu, tak tuto nenarocnu jednohubku pravdepoodobne zhltne za par dni. Mimochodom, suboj Meliodas vs. Hendrickson bol vrcholom celeho serialu. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po 18. episodě už musím hodnotit. A zaplno. Úžasná hudba, naprosto parádní postavy, proměnlivé okamžiky, ohrožení hlavních hrdinů, zábavné aspekty, srdcervoucí aspekty... A hlavně rychlost, jakým se ten seriál ubírá. V jednom díle je toho napasované tolik, co klasicky v jiných za 2-3. I když je hlavní příběh vcelku mizerný (Svatí Ryříti, v minulosti hodní, jsou teď zlí a chtějí zabít poslední přeživší extrémně nebezpečné Rytíře Hříchů (ach ty překlady :D Sorry), kteří byli v minulosti prej zlí, ale teď dobří...), jak sami vidíte, avšak nenechte se zmýlit touto na oko jasně danou a lineární zápletkou. Je to zpracované skvostně, člověk si tu jízdu užívá a těší se na to týden po týdnu více a více. Parasyte, Durarara!! X2, Junketsu Maria, Kuroko 3... to vše jde stranou a jako první se koukám na Nanatsu no Taizai :-) Krásných a vřelých 90% ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jemnější verze Akame ga Kill!, je tu taky parta zabijáků, velký převrat, démoni, super cool síly, nějaká ta krev a podstatně méně mrtvých. Důležité je říct, že zatímco v Akame ga Kill! se počet mrtvých, vyšplhal na docela slušné číslo, tady umřou hlavně ti největší zmrdi. Je tedy fakt že akce je zde plynulá, dlouhá a dost brutální, hlavně v polovině, ke konci už to začalo být trochu už dost o ničem, ale furt to tak nějak šlapalo. Ale i tak je akční stránka je dobrá, mění se styly boje, mění se nepřátelé a používají se různé magické útoky, ale dojde i na normální. Co se týče hrdinů, tak mi nejvíc asi sedl Bane, Meliodas celkem ušel, Elizabeth kupodivu překvapila a sedla mi, King měl slabší chvilky, až moc brekotu. Co se týče pečeného prasete, které v podstatě jen překáželo a do jisté míry bylo na obtíž, jak sami tvůrci přepustili. Tak to mně sralo od začátku až do konce, ani svými heroickými činy a svým vykleštěným hláskem, to nijak nevylepšoval. Byť perverznost, byla zde, na velice dobré úrovni a téhle stránce nelze nic vytknout. Jo příběh má pár skvělých momentů a nejeden šokující moment, v tomhle ohledu tvůrci překvapují. Navíc hlavní záporák, má celkem koule a vydrží vlastně až do konce, být hajzl číslo jedna. Ale je to, takové, takové nedopečené a na můj vkus, až moc zbytečně natahované. Ve výsledku by se dalo říct, žili šťastně až do doby, než upekli prase. ()

Galerie (1 270)

Zajímavosti (1)

  • Prasátko Hawk je dabováno v každém jazyce ženským hlasem, i když je samec. (Harroc)

Reklama

Reklama