Reklama

Reklama

Sedm smrtelných hříchů

(seriál)
  • Japonsko Nanacu no taizai (více)
Trailer 3
Japonsko, (2014–2021), 39 h 12 min (Minutáž: 24–25 min)

Předloha:

Nakaba Suzuki (komiks)

Hrají:

Tacuhisa Suzuki, Aoi Júki, Sora Amamija, Misaki Kuno, Džun Fukujama, Júki Kadži, Kotori Koiwai, Maaja Sakamoto, Mamoru Mijano, Šin'ičiró Miki, Nana Mizuki (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(96)

Říše padne pod nadvládu tyranů a sesazená princezna se vydá hledat rozprášenou skupinu hrozivých rytířů, kteří jí mají pomoci získat království zpět. (Netflix)

Recenze uživatele DaweForeman k tomuto seriálu (4)

Sedm smrtelných hříchů (2014) 

Popravdě bych to viděl spíše na slabší čtyři hvězdy. Je to jedna velká dobrá rubačka s groteskními prvky, ale zároveň si drží vážný příběh a věci jako smrt nebo krev tu nejsou úplně cizí. Chvilku jsem čekal, že se dočkám jen další groteskní přeslazené pohádky, ale byl jsem mile překvapen, když si to drželo onen dospělácký nádech. Přesto je to pořád trochu moc sladké, abych to mohl lépe ohodnotit. Další věcí jsou otravné postavy - jako např. to Hawk (přesto ho trochu uznávám, protože jinak by to trochu postrádalo humor bez těch všech narážek na vepřový) nebo Elizabeth (ta hlavně). Když přihlídnu k akci, tak samozřejmě zajímavá nejednoznačné souboje, ale přesto jsou trochu ty schopnosti přemrštěné a trochu bych možná viděl otravný i ten popis těch jednotlivých schopností. Co se týče napínavosti, tak tu si člověk nějak užívá od začátku do konce, kdy se to stupňuje a přesto i po závěrečných bojích, je tu pořád ono očekávání daného pokračování a zodpovězení všech těch otázek, které tu nebyly zodpovězeny. Což mě vede dále k příběhu, který trošku připomíná Akame ga Kill, ale přesto si to člověk užije v jiném a stejně dobrém podání. V závěru ohledně hudby můžu hodnotit jen kladně, ale co se týče animace, tak tam potěšen opravdu nejsem - nemůžu si pomoct, ale tenhle styl oblých tvarů (především u obličejů) opravdu nemám rád. ()

Přikázání revival (2018) (S02) 

Pořád si to drží stejnou kvalitu animace a hudby, jenže více se to spíše zaměřilo na pozadí jednotlivých postav, než na ultimátní souboje. Souboje tu sice jsou, ale už to nemá takovou kvalitu jako v první sérii. Na druhou neřikám, že příběh je nudný a pozadí postav je nezajímavé - naopak se člověk dozví spoustu důležitých informací o minulosti a motivacích. Přibude tu také několik nových postav, kdy především nejdůležitější je poslední ze "Sedmi smrtelných hříchů" - "Lví hřích pýchy" Escanor. Opět se tu člověk pobaví v několika různých instancích, ale většina příběhu se spíše nese v smutečním duchu, kdy jednotlivá království ohrožuje "10 přikázání", kteří tvoří elitu od démonů. S tím zároveň přichází i menší nešvar téhle série, který mě tam rozčiloval, protože určoval výsledek boje, a tím byl ukazatel síly. ()

Vznešený hněv bohů (2019) (S03) 

Konečně se něco dozvíme z historie - kdy tu máme archanděly, starodávnou bitvu mezi anděly a démony, něco o Artušovi a Merlin, Escanorovi, Gowtherovi, o několika členech 10-ti přikázání a hlavně původ Meliodase a také záhadu kolem Elizabeth. Je to tedy spíše takové zaměření se na příběh, kdy se poodhalují poslední potřebné skutečnosti, aby mohl být závěr. Bitvy tu sice jsou, ale už jsou v úrovni absurdnosti, což už není zrovna úplně koukatelný a obecně už je to po takové délce trochu nezáživné. Jinak animace a hudba se tak nějak drží na svém. ()

Dračí soud (2021) (S04) 

Konečně poslední série. Tohle univerzum už bylo celkem silně úmorné, kdy to bylo furt to samý dokola, kdy se vždy objeví nějaký nový záporák, který je mnohem horší než ten předchozí. Vzhledem k tomu, jak se příběh vyvíjí, tak už to začíná šplhat do úrovní absurdnosti. Konečně se tu dořeší určité otevřené konce a poslední díl byl celkem i příjemnou změnou, ale obecně si myslí, že stejnak první série byla tou nejlepší a nejzábavnější. Po animační a hudební stránce se to drží na svém. ()

Reklama

Reklama