Reklama

Reklama

La La Land

  • USA La La Land (více)
Trailer 4

VOD (1)

Moderní pojetí klasického hollywoodského milostného románu umocněné skvělými písničkami doprovázenými velkolepými tanečními čísly líčí vášnivý milostný vztah od něžného vzrušení rozvíjející se lásky až po trpké zklamání z velkých ambicí. (Freeman Ent.)

Recenze (1 154)

waska 

všechny recenze uživatele

Dle mého lehce nafouknutá bublina. Ano nebylo to špatné, režie, barvy, vše skvělé, hudba perfektní, ale nominace na nejlepší film??... Myslím, že jsem letos viděl víc než 4 lepší, které byly také v nominaci. Naštěstí se tak nestalo. Co je ale oprávněné a to bez debat, je cena pro Emmu Stone, ta byla naprosto fascinující a ještě k tomu navíc s Ryanem Goslingem jim to náramně klape. Závěr mě trochu zklamal, ale každému něco. ()

kate1rox 

všechny recenze uživatele

Příběh je krásně zpracovaný.Film plný barev,emocí,tance,hudby a lásky.Nejlepší herecký výkon předvedla Emma Stone za který i dostala Oscara. Ryan Gosling byl také skvělí. Podle mě je to nejkrásnější film roku 2017. Konec mě ale trochu zklamal. Je to tak trochu jiný muzikál,kde konec je jiný než čekáte. ()

pulDag 

všechny recenze uživatele

Výborný hudební motiv sráží unylý příběh, který nemá potřebné proporce pro muzikálový opus. Samotné muzikálové vložky tak spíše exhibují než aby posouvali děj dál (vyjma finále). ()

Gendarme 

všechny recenze uživatele

Některé, záběry jsou vážně jak s učebnice ... důraz je kladen hlavně na audiovizuálno, příběh je přesně v dnešním trendu jednoduchých klišé. Ale jako celek to celkem funguje. ()

Jacques-ds 

všechny recenze uživatele

Film bez dramatické linky, postrádající vývoj postav, zápletku, katarzi, nebo vlastně cokoliv, co by prokázalo, že má smysl se na La La Land dívat. Písničky jsou unylé, všední a zapomenete je hned jakmile dozní. Vizuální kýč nevadí, ale kýčovité postavy jsou na ránu pěstí přímo na solar. Dovedu si představit, že to osloví naivní diváky, nedovedu pochopit, jak to mohlo (očividně) oslovit ostatní. Bohužel, za mě jen 3 hvězdy, a to jenom kvůli závěru, který jako jediný funguje a nastavuje zrcadlo postavám i divákovi. ()

boni odpad!

všechny recenze uživatele

Nemám rád muzikály, nemám rád Emmu Stone, a přesto jsem se na tenhle film docela těšil. Leč marně, je to absolutní nesmysl, který může okouzlit tak maximálně nějakou starou pannu či latentního homosexuála. Nemám nic proti přeslazené filmové romanci, ba dokonce mne dokáže mnohdy velmi potěšit. Koneckonců je to takový únik z šedé reality běžného dne, ale tohle prostě ne. Přes dvě hodiny maximálního filmového nevkusu, absolutně žádný děj, slabé herecké výkony a v neposlední řadě dosti ubohý soundtrack. Jasný, je to vizuálně působivý film, je vidět slušný rozpočet a taková ta hollywoodská nablýskanost, ale to mi opravdu nestačí k tomu, aby se mi film líbil. Dokoukal jsem to jen s maximálním sebezapřením a měl jsem co dělat, abych si z nudy neukousal nehty i s prstama. ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Můj druhý filmový muzikál, tentokrát doma se ženou. (První byl v kině s mamkou na Bídníky(2012). A spokojenost. Romantický příběh jednoho páru od zamilování se až po zklamání, kde si každý z nich chce plnit své sny a nic není zadarmo. Příjemné písničky, taneční čísla, výborné jazzové prostředí, kde Gosling kraluje. Neskutečná práce s kamerou, kde každý záběr je radost pohledět.A hlavní melodie se vryje do paměti, už to googluju :) Nenudil jsem se a dokonce se i zasmál. 8/10 ()

ZnalecH 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mě film nijak neuchvátil. Nakonec jsem však musel uznat kvality filmu. Skvěle odehrané, příběh, prolínání příběhů, gradace, zakončení. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

68% Je mi dost líto, že musím dát jen tři hvězdy, protože tenhle film má 1) potenciál a 2) mnoho scén, které se mi nikdy z paměti nevymažou. Nápad natočit poctu starým tanečním filmům, kde šlo především o tanec a hudbu na úkor příběhu mi přišel moc fajn. První půlka filmu mě dokonce bourala, protože snímek je natáčen právě starým způsobem se stmívačkami, střihem apod. Bohužel, předchozí Chazellův Wiplash ve mě zanechal mnohem příjemnější pocit. Asi to bylo výběrem hudby do La la landu, nejspíš tomu tak bylo... Jinak Emmu Stone, kterou jsem nemusel, začínám mít rád. ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Na to že muzikál a podobný žánr vůbec nemusím, tak tohle nebyla tak hrozná nuda jak jsem očekával. Pro mě příjemné překvapení, proto tři hvězdy. ()

pistik odpad!

všechny recenze uživatele

Nudnejsi je snad len monoskop na stv2. Nie pockaj, aj ten je viac dynamicky ako tato kolosalna zlatanina. Skoda ze csfd ma len hodbotenie odpad a chyba tu kategoria sracka kde by tento pamflet kraloval spolu s Kamenakom 4 a vsetkymi ceskymi filmami po roku 2010 ()

Folinka 

všechny recenze uživatele

Líbila se mi retro amosféra filmu a návrat ke klasickým muzikálům. Pěkná hudba a tanečky, ale písničky samotné mi nepřipadaly nijak zvlášt nosné - snad se chytnu na druhý či třetí poslech. Děj mě ovšem moc nezaujal a u filmu jsem se celkem nudila... jsem trochu zklamaná, ale za shlédnutí to stojí. ()

Klajondr 

všechny recenze uživatele

Vůbec nerozumím tomu nesmyslnýmu hodnocení. Vždyť to bylo strašně super. Pro mě se jedná snad o nejlepší muzikál poslední doby. Gosling a Stone je strašně roztomilej a hezkej pár, který do tohoto filmu perfektně sedne. A to ani nemluvím o vizuální stránce filmu, která byla jednoduchá, ale naprosto perfektní. Prostě takovýto styl filmu si jen těžko pohledáte. Musím říct, že mě to dojalo. ()

Lupes 

všechny recenze uživatele

Úžasné... prostě úžasné. K muzikálové velko-filmovosti let padesátých a šedesátých přidává tento film neuvěřitelný smysl pro detail a barvy. Obrazová krása umocněná výbornými hereckými (tanečními) výkony, dávajícími vzpomenout na hvězdy minulosti. Hudebně se ve filmu mísí jazzové (!) vyznání s čistým sólovým zpěvem, vše plynule přechází ve zvuk velkého symfonického tělesa v duchu nejlepší tradice velkých muzikálů. Navzdory právě vyslovené chvále je nutno přiznat, že tento film není dokonalý v jednotlivých svých aspektech (hudba, tanec, zpěv...), dokonale působí až jako celek. Příběh: V určité zkratkovitosti daného žánru nabízí film nadstandard. Křehkost je pravda rozdělena rovným dílem mezi obě pohlaví, téma obyčejné heterosexuální lásky mezi dvěma bílými Američany zavání nicméně nostalgií a vzpírá se trendu současnosti. Jenže čas nelze vrátit. A tak je zajímavé si všímat generačního posunu ve vnímání vztahu. Romantizující pojetí je to tam. Doba, kdy se kvůli lásce pálily mosty, vedly války, opouštěla šlechtická sídla či společenské třídy, ta doba je pryč. Současní mileniálové vyznávají pragmatismus. Dospět dnes znamená odhodit sny o lásce a věnovat se kariéře. A pak si možná zasněně zavzpomínat. // Pokud se vám líbilo výtvarné pojetí, doporučuji zkusit i něco z nepochopitelně přehlížené české provenience muzikálového žánru, okořeněné navíc špetkou humoru. ()

samkko 

všechny recenze uživatele

Slušná, VIZUÁLNĚ úžasná, muzikální romance. Čekat můžete příjemné herecké obsazení, nějaké to zákulisí z Hollywoodu (což je vždy zajímavé), a hoodně muziky. Někomu se bude líbit, někomu ne. Konec je na tento žánr až nezvykle dojemný a velmi povedený, opravdu! (Jen by mě okrajem zajímalo, kolik vyhodila celkem Emma Stone za všechny ty šaty. Na druhou stranu musíte přiznat.. jo slušelo jí to :) Hodnocení: PROPERLY RATED, 7,5/10 ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Muzikál. Takže poměrně jednoduchý příběh, obstavěný naštěstí docela vkusnou jazzovou hudbou a tu a tam i nějakým tanečkem. Ale že by to byla nějaká pecka... ()

Shizle 

všechny recenze uživatele

La La Land u mě ze čtyř Chazellových filmů, které jsem viděl, drží hned dvě fiktivní prvenství, a to i přesto, že Whiplash (2014) i Babylon (2022) stavím jako celistvé filmy ještě o trochu nad něj. Zaprvé, La La Land soundtrack mám ze všech Hurwitzových úplně nejradši, všechny písničky mi přijdou chytlavé a skvěle otextované, to je u muzikálů ve výsledku taky naprosto zásadní. Celá úvodní sekvence s písní Another Day Of Sun je naprosto geniální, a to i přesto, že se nejedná o ryzí one-take, na který to na první pohled může vypadat. Ale genialita choreografie zde zdaleka nekončí, scény se Someone In The Crowd, nebo A Lovely Night jsou toho příkladným důkazem. Svoji muzikálovou úlohu odvádí La La Land naprosto výtečně, a to jak hudebně, tak technicky. Příčinou je i to, že Chazelle má v muzikálové historii přehled a ve filmu to dává nejednou znát, například několika referencemi na legendární Singin' in the Rain (1952)... A kamera? u Whiplash jsem si ji nemohl vynachválit, ale tady je ještě o kus lepší, a finální close-up je opět naprosto zdrcující. Druhým "Chazellovským rekordem", který La La Land drží, je "Nejkrásnější film". Já nejsem na romantické filmy a ani jsem nikdy moc nebyl, ale to, jak intimní, lidský a hlavně uvěřitelný vztah tady Ryan Gosling s Emmou Stone prožívají, to je pro mě něco lidsky hrozně důležitého. A i když konec zabolí, je to život, a občas to bolet musí. Každopádně tímhle tvrdým koncem Chazelle opět ukazuje vyspělost jeho snímků, ve scéně v planetáriu zase odvahu stylisticky experimentovat a celým La La Landem odvahu experimentovat i na pomezí žánrů. Nezapomenutelná pocta muzikálům, kterou si chci pouštět znova a znova, a fakt se těším na dny, až La La Land bude pokládán za novodobého vůdce tohoto "vymírajícího" žánru. ()

Brooks 

všechny recenze uživatele

Film ako jazz. Tradicionalistický, pietný v zaobchádzaní s tradičnými muzikálovými schémami a zároveň moderný a osviežujúco originálny. Masterpiece. ()

Související novinky

Jimmy Kimmel bude zachraňovat Oscary

Jimmy Kimmel bude zachraňovat Oscary

07.11.2022

Podoba oscarového ceremoniálu se po několika velmi hrbolatých ročnících vrací aspoň trochu k normálu, nebo se to tak v tuto chvíli alespoň zdá. Po čtyřech letech, kdy se předávání světově… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

23.06.2021

Už brzy hodlá Disney do kin vytáhnout i jednu ze svých největších klasik. Po hraných adaptacích slavných pohádek jako Lví král, Popelka či Mulan totiž do kin dorazí také plánovaná Sněhurka a sedm… (více)

Hraná Sněhurka našla režiséra

Hraná Sněhurka našla režiséra

30.05.2019

Režisér Marc Webb se navždy zapsal do paměti fanoušků originálních romantik jako tvůrce 500 dní se Summer. Jeho dva spidermanovské pokusy s Andrew Garfieldem a Emmou Stone v hl. rolích už ale takový… (více)

Reklama

Reklama