Reklama

Reklama

Epizody(3)

Je to právě 51 let, co Spojené státy americké vyslali do vesmíru mezihvězdnou loď. Jedná se o vojenský přísně tajný projekt nazvaný Ascension, při kterém je do vesmíru vysláno 600 lidí různého původu, pohlaví i náboženství. Cesta vesmírné lodi bude trvat celkem 100 let, takže až třetí generace se dočká jejího cíle. Úkolem je zachovat lidskou populaci také mimo Zemi. Na palubě ale dojde k vraždě mladé ženy, což nenávratně změní životy všech cestujících... (TV Prima)

(více)

Recenze (86)

RedRose 

všechny recenze uživatele

úvodní díl byl docela dost dobrý... závěr byl sice lehkým zklamáním, ale co se dá dělat... druhý díl byl hodně nudný a více-méně zbytečný... závěrečný díl se trochu rozjel, ale zase úplně jinak než jsem byl ochoten akceptovat... celkově vzato to někdy od poloviny celé trilogie nestalo za moc... a co víc, ta malá Christa mi tam celou dobu lezla děsně na nervy!! to opravdu nemohli najít holku která je sympatičtějčí a talentovanější?! ty jeji xsichty co tam pořád dělala byly děsný... za promarněnou šanci i potenciál a dobrou první polovinu dávám 48%... pokud se tvůrci rozhodnou pokračovat (uvažuje se o tom) tak tomu ještě dám šanci... ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatný, jako, vědouc si toho, že to nebude pokračovat, příliš kvapně finišující. Od začátku se postupně buduje atmosféra a jakási mysterióznost, aby se to v poslední třetině zvrhlo v ukvapené zvraty a následoval otevřený konec, který nikdy nebude ničím následován. Škoda předčasného zaříznutí. ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Minisérie od stanice Syfy, která mě dokázala zaujmout hned od začátku. V úvodu totiž představí zajímavý příběh o tom, jak část populace byla vyslána na dlouhou cestu napříč vesmírem, aby našla nový domov. Na vesmírné lodi všechno zdánlivě do okamžiku, kdy se najde mrtvá dívka. Postupně se příběh více rozvíjí a v závěru prvního dílu přichází velmi překvapivý zvrat. V hlavních rolích ostřílená dvojice Tricia Helfer (Battlestar Galactica) a Brian Van Holt (Cougar Town) a i zbytek obsazení se zdá vcelku příjemný. Má to dobrou atmosféru a celé to příjemně utíká. Víc mě bavil příběh z lodi než ze Země. Jako obvykle by se našly věci, které by zasloužily být lepší, ale vesměs jsem spokojen. Velkým plusem je fakt, že je to minisérie, protože to nestihne zabřednout do romantických mnohoúhelníků. I když je škoda, že závěr není víc uzavřený. Takhle mě totiž mrzí, že nebude pokračování a že neznám všechny odpovědi. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nejprve tvůrci věnují úvodní třetinu minisérie vystavění nosného a vůbec ne hloupého konceptu i světa a rozjedou v něm zajímavě rozehrané konflikty i linie. A je to skvělé i navnazující na další dění. Ve druhé třetině v tom ovšem nepokračují ani to nerozvádějí; a co hůře, dokonce ani nepracují s tím, pro co si vytvořili základy a spokojí se s čistě tuctovým mlácením již dávno vymlácené žánrové slámy koketující s béčkovou videoprodukcí let devadesátých. A je to aspoň snesitelné, když nic jiného. V závěrečné třetině pak již tvůrčí tým razí přístup "kašlem na vše" a skáče po hlavě do nechtěně směšných céčkových vod ("dějem", "dialogy" i po herecké stránce, kdy speciálně ústřední dívenka by měla být za své neherectví a fyzickou bolest, kterou způsobuje divákům, učiněna plně trestně odpovědnou), kdy nestíháte samým zoufalstvím ani mlátit hlavou o stůl. A je to k nesnesení debilní. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Zprvu nadějné, ze Syfy stáje téměř dechberoucí, postupem času ovšem tento žánrový experiment sklouzává ke klasickým klišé (dítě s nadpřirozenými schopnostmi; béčkové zvraty ohledně nadnárodní konspirace; deus ex machina, kam se podíváš). Poctivě budovaná mytologie, psychologie postav je postupem času zadupána do země, aby vše padlo na úkor "pouze" efektivního finále. Škoda, mohlo se jednat o famózní zářez ze strany Syfy, jež se pomalu, ale jistě vrací ke kořenům. ()

Galerie (52)

Reklama

Reklama