Reklama

Reklama

Epizody(3)

Je to právě 51 let, co Spojené státy americké vyslali do vesmíru mezihvězdnou loď. Jedná se o vojenský přísně tajný projekt nazvaný Ascension, při kterém je do vesmíru vysláno 600 lidí různého původu, pohlaví i náboženství. Cesta vesmírné lodi bude trvat celkem 100 let, takže až třetí generace se dočká jejího cíle. Úkolem je zachovat lidskou populaci také mimo Zemi. Na palubě ale dojde k vraždě mladé ženy, což nenávratně změní životy všech cestujících... (TV Prima)

(více)

Recenze (86)

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Ohromná škoda nezvládnutej réžie, pretože premisa bola zaujímavá a ani všetko okolo nej nebolo na zahodenie. Možno by tomu pomohlo viac peňazí, rozhodne však schopnejší režisér(i), ktorí v tomto prípade vytvorili do istej miery neprehľadný guláš charakterov s nejasnými motiváciami a celý seriál sa o spomínanú zaujímavú premisu akoby iba obtrel. O to viac zamrzí, že v záverečnej scéne poslednej epizódy tvorcovia akoby naznačili možné pokračovanie (hoci už iným smerom) ale paradoxne svojím vágnym spracovaním predchádzajúceho, nato už nemohli dostať šancu. Ak by slušne prepísaný scenár chytil do rúk talentovaný režisér s väčším budgetom, tak verím že z toho mohla byť pecka. Objektívne je to za tri, ale niečo ma núti jednu prihodiť. Možno tá predstava ako to mohlo vyzerať a kam sa to celé mohlo ešte posunúť... ééj, škoda. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Ascension je zajímavá jednohubka bez potenciálu, která se snaží hrát první ligu. Pochopitelně neúspěšně. Není to jen vinou proklínaného scénáře. Ano, je hloupý. A to tak hloupý, že na onu zázračnou pointu musíte přijít během prvních deseti minut stopáže. Měla by na ni přijít i posádka, protože těch drobounkých nesrovnalostí a dírek v logice, velkých tak že by jimi prošla myška, protáhla se kočka a nebo jimi bez problémů proklusalo stádo slonů, je až moc. Ale i když nechám stranou koncept a s přimhouřením očí budu předstírat že všichni na palubě trpí deficitem logického myšlení, který se ovšem omezuje jen na vnější svět, tak musím kritizovat dál. Z dialogů trčí sláma a zápletka lehce a nezadržitelně sklouzává do mýdlové opery. Ono se není co divit, co taky chcete dělat na vesmírné lodi která letí odnikud nikam, než intrikovat. Herci, druhá klíčová složka úspěšného seriálu, se vděčně přizpůsobili nastavené laťce. Někteří jsou špatní, většina jich je ještě horších a několik málo je docela slušných. Pokud SyFy zůstane u třech dílů, tak Ascension za vidění stojí. Ale nevěřím že s nastavenými pravidly by vyplodili něco lepšího, než protahovanou a donekonečna opakovanou nudu a nebo fantasmagorii, ke které ostatně v posledních pěti minutách zdatně nakročili. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení nic moc jsem nečekal, ale je dobře že v názvu místo vesmírná loď nebylo projekt, to by hned vše prozradilo. Zajímavý nápad na tajný projekt kde lidé žijí desítky let v izolaci a myslet si že letí kam si do vesmíru. Jak už to bývá něco se posere. Jen škoda že to nedokončili. Docela by mě to zajímalo jak by to pokračovalo. Docela zajímavý je sledovat jak se tam vytvoří lepší a horší sorta lidí a ty podle toho žijí a pracují. Jestli to byl záměr a nebo se to samo vytvořilo. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Sci-fi minisérie říznutá detektivkou, která mě velice, velice mile překvapila a kterou bych si dokázal představit jako čistokrevný seriál (hlavně díky otevřenému konci), protože má opravdu zajímavý potenciál. Po celou dobu jsem nemohl věřit tomu, že to natočili na SyFy, protože tohle je tak neSyFyovské (ano, to slovo myslím vážně). Má to perfektní herce (Tricia Helfer), zajímavou zápletkou plnou zajímavých postav a událostí, skvělé triky, parádní retro atmosféru, která k tomu všemu naprosto perfektně sedla a nádherné kozaté mladé sexy holky v plavkách jako velice příjemný bonus. Má to nápad, má to spád a i když tempo v druhé dvojici epizod po fantastickém rozjezdu trochu zpomaluje, na konci se vše vrací do starých kolejí. Navíc je vidět, že tvůrci chtěli pokračovat, o čemž svědčí i ten poměrně nečekaný konec. Já si nemám na co stěžovat, perfektní sci-fi, které mi naprosto sedlo a udělalo mi velkou radost v naprosto všech ohledech. A kromě fantasy je to lehce říznuté i fantasy a všechno to dohromady pasuje jako máloco. Tahle skvělá televizní partie ode mě přesto nedostane plné hodnocení, protože nevím, jestli se k tomu v budoucnu vůbec budu chtít vracet a protože jsou mnohem lepší věci a tak alespoň velmi silných a naprosto zasloužených a poctivě vydřených 80 nádherných procent. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Obyčejná soap opera ozvláštněná rádoby s-f kulisami, ale any ty nezachrání celkový dojem argentinské telenovely. Pokud chcete, aby vám diváci věřili váš vymyšlený svět, musí ten svět fungovat - v 50. letech by asi černoch nebyl důstojníkem, ženy by nechodily jak z hipísáckých 70. let, muži by neměli metrosexuálně zastřižený vous. A vůbec - ta společnost že by neprošla žádným vývojem? Ani technickým, ani společenským? Skutečně ti vědci na palubě nevymysleli lepší počítače z toho, co měli, barevné obrazovky? A třídní společnost se stále dělí na ty v podpalubí a ty nahoře? Jsme na parníku Titanik, nebo co? Nemluvě o všech dalších dírách v logice, příbězích, chování postav. Někdo je 50 let na palubě lodi, má ji prolezlou odshora dolů, a nikdy nenajde skryté dveře nebo tajné vchody? A asi mi to uniklo, ale co se dělo s těmi, co zemřeli? A kde mají starce, kurnik? Všude běhají jen holky v mini (rádoby v 50. letech!). Z dětí je tu jen malá holčička. Některé generace prostě zcela chybí (třeba puberťáci). Prostě těch WTF je příliš mnoho, a vystačily by na cestu na konec vesmíru a zpátky. A takovému seriálu prostě nevěřím. Když mi navíc předloží vývar z Chicago Hope, Rosamunde Pilcherové a něčeho jako VIP vraždy a Ordinace v růžovce. Detektivní linie je taky pěkně hloupá - navíc v 50. letech už snad věděli, že na důkazy se nesahá a uměli brát otisky prstů, ne? ()

Galerie (52)

Reklama

Reklama