Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Meryl Streep v roli závratně bohaté ženy, jejímž jediným snem je zpívat. Bohužel její hudební nadání a hlas jsou jednoznačně příšerné. Když se v roce 1944 rozhodne uspořádat svůj velkolepý koncert v Carnegie Hall, její přítel a manažer Hugh Grant, který ji láskyplně chránil před krutou pravdou o jejím talentu, nyní čelí obtížné výzvě... (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (271)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Scény, kde táto obstaróžna madam spieva, som musel pretáčať, to bolo fakt hrozné. Netuším ani na čo sa tento film natočil, komu má byť poctou, čo tento človek dal svetu? Meryl Strep takéto roly nemusí brať a v konečnom dôsledku je jediným pozitívom filmu Hugh Grant, keď sa tam váľa so svojimi šľapkami. Neviem, kde sa tu zobrali nominácie na oscara. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jestli se Britové v něčem vysloveně rádi rochní, tak jsou to absurdní příběhy. Jeden takovej tu vypráví o božské Florence a nutno dodat, že je radost na něj koukat. Tady se v té absurditě totiž vyžívají a čerpají z ní maximum, což je dobře. Občas jsem si sice říkal, jestli si Meryl Streep nezničila touhle postavou svůj hlas, protože to, jak tady zpívala, bylo fakt příšerný. Což bylo vlastně účel a tím, že jsem to takhle ocenil, jsem vlastně samotnému filmu sklidil poklonu. ()

Reklama

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Krátko pred pozretím filmu som si prečítala meno režiséra a v spojitosti s Philomenou som bola ešte nadšenejšia, bez ohľadu na miestne hodnotenie. Úvod je veľmi príjemný a nasleduje za ním dlhá rada vtipných momentov, ktoré fungujú hlavne na svojej absurdite - teda, ktovie, možno Florence naozaj robila obľúbený zemiakový šalát vo vani. Niekde na konci sa vytráca nadhľad a úplne mi nešmakuje hra na city. Rozhodne nebola zlá, možno iba potrebujem skritizovať aspoň niečo, keď už hercov nemôžem. Dlho som premýšľala, odkiaľ poznám Helberga...nie, fakt nie som fanúšikom Teórie veľkého tresku, no postava pianistu ma mimoriadne bavila, absolútne sa nestratil medzi takými menami ako Grant a Streep. Jej Florence bola naozaj božská, až tak, že ma ani nezaujala hudba od Desplata, to už je čo povedať. Ťažké rozhodovanie...možno sa tu tá štvrtá hviezdička ešte objaví... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Florence na mě zapůsobila jako blesk z čistého nebe a jistě byla božská, to nepopírám, ale to Meryl Streep je taky nebo tedy její herecký výkon. Měla jsem strach o její hlasivky, protože nám několikrát dokázala, že zpívat umí. Tady ten zpěv byl fakt dílo. Musím před Meryl smeknout. Florence do toho šla srdcem. Milovala hudbu, tak si plnila svůj sen. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak túto historickú anomáliu vôbec nechápem a nechápem ju ani po pozretí evidentne značne štylizovaného filmu. Nakoniec je to film o láske a nesmiernej oddanosti a otvára otázku, či to v tomto smere nebolo zo strany pána priateľa a manažéra kontraproduktívne, aby sa aj sama zodpovedala, že teda asi nie. Grant, Streep aj Helberg dokonalí, len ma skrátka tento príbeh nezaujal natoľko, aby som sa do ich postáv dokázal, respektíve chcel vcítiť. 70% ()

Galerie (91)

Zajímavosti (25)

  • Florence Foster Jenkins se ve skutečnosti vzdala snu stát se pianistkou po vážném zranění ruky. (jezurka42)
  • Jako prakticky všechny „true story“ filmy se děj odlišuje od skutečných událostí. Ve filmu je Florence (Meryl Streep) zobrazena jako bláznivá nemohoucí fanynka opery, neuvědomující si své pěvecké nedostatky, kterou ochraňuje věrná ekvipáž a umírá v důsledku konfrontace s realitou. Skutečná Florence však znala své limity. Sama pečlivě organizovala svá vystoupení, vybírala loajální diváky a dlouho odmítala zpřístupnit svá vystoupení veřejnosti. Věděla, že je špatnou zpěvačkou, ale jako milovnice hudby využila svých peněz a společenského postavení, aby si splnila sen. St.Clair Bayfield (Hugh Grant) nebyl intrikánským ochranitelem, ale dlouholetým partnerem (1909–1944). Její smrt pak nebyla způsobena přečtením negativní kritiky. Pět dní po vystoupení v Carnegie Hall dostala infarkt v obchodě s hudebninami a zemřela o měsíc později ve svém manhattanském apartmá hotelu Seymour. (kenny.h)
  • Cosmé McMoon (Simon Helberg) nebyl přijat na základě konkurzu. S Florence Foster Jenkins (Meryl Streep) se seznámil už v průběhu dvacátých letech a práci získal poté, co předchozího klavíristu vyhodila, když ho přistihla, jak k publiku vysílá „chápavý úsměv“. (kenny.h)

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno