Reklama

Reklama

Novinářka Kim Baker (Tina Fey) už má dost své rutinní práce, a tak se rozhodne opustit newyorskou redakci a coby válečná zpravodajka se vydává na nebezpečnou misi do Afghánistánu. Ocitá se daleko od domova i známého pohodlí a zažívá kulturní šok. Zároveň nachází přátele, kteří jí pomáhají se v novém prostředí zorientovat: dobrodružnou australskou korespondentkou (Margot Robbie), pragmatického plukovníka (Billy Bob Thornton) a okouzlujícího skotského fotografa (Martin Freeman). Uprostřed chaosu odhaluje Kim svou skutečnou sílu a riskuje vše, aby přišla s dobrou reportáží - v tomto „chytrém a absurdně vtipném filmu." (Pete Hammond, Deadline) (Magic Box)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (152)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Filmy z prostředí Afghánistánu mám raději ty o vojácích, kde je spousta akce, kdežto ty o reportérech jsou o něco horší. Tenhle snímek mě však celkem bavil, měl sympatickou hlavní hrdinku (Tina Frey), byla tam i docela akce a dějově to také šlo. Nelíbila se mi snad jen Margot Robbie, všichni z ní jsou úplně vycákaní, ale mě ta herečka nějak moc nebere. Filmu dávám 3,5*. ()

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl jako na houpačce, v jednu chvíli si myslíte, že víte, co bude následovat, jindy nikoli. Kim provází diváka válečným Afgánistánem, kdy se pořád snaží ulovit nějaké téma pro skvělou reportáž. Ze třech měsíců se najednou stanou dva roky a jí začíná život tam připadat všední. Potřebuje jak se říká vypadnout a to se jí také povede. Na tomhle filmu mi něco nesedělo, chvilku se na něj dalo dívat a hned nato jsem byla ráda za tlačítko pro posun. Film mi prostě připadal táhlý, místy komplikovaný a zamotaný a nepsala bych o něm jako o nějak výjimečném počinu. Doporučení psát nebudu, sama totiž nevím, jestli film doporučit nebo ne. Vždyť já ani nevím, jaké hodnocení mu mám dát, takže tohle je z mého pohledu asi všechno. ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Velice nevšední snímek, jež těží z nemohoucnosti hlavní herečky zahrát připitomnělou roli v podivně zrežírovaném filmu. Nebál bych se tvrdit, že hlavní herečka je stejně jako novicka v klášteře k ničemu: otčenáše nezná a stravovací návyky abatyše jakbysmet. Proto se musím velice podivovat, že jsem neusnul či nestrčil hlavu do elektrické trouby. 58% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já jsem asi ovlivněná jedním z příbuzenstva, který je nějaká šarže u vojska a právě v tuhle dobu tam byl. Říkal, že tam byl klídek a pohoda, nic se nedělo, což odpovídá i filmu, kde si holky málem vjely do vlasů, když se něco peckovního, co by stálo za to hodit do telky, či do novin, vynořilo. A já jsem tentokrát jsem nebyla kách nesympatickou hlavní herečkou, kterou jsem viděla poprvé, takže na mě nedejte. Jen mi to extra nesedlo, nic víc, nic míň. ()

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Označení "komedie" se moc nehodí a trailer je hodně zavádějící. Zasmějete se - většinou absurditám života ve válečné zóně - ale nikdy to není nucený humor. Parádní a překvapivě pohodovej film. Tina Fey válí, Robbie, Thornton a Freeman jsou taky dobří. Speciální uznání za minimalistický výkon Christophera Abbotta jako Fahima. Příjemné překvapení - škoda že to vypadá, že u nás film nebude uveden. I když čemu se divit, jak je řečeno ve filmu, Afgánistán je zapomenutá válka. S velkým Z a velkým V. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Hlavná predstaviteľka prišla do Afganistanu v roku 2002. Na vojenskom letisku je možné vidieť stroje Bell Boeing V-22 Osprey. V22 je americký viacúčelový vojenský konvertoplán, ktorý však bol v Afganistane nasadený až od roku 2007. (MikaelSVK)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v USA, v Maroku a v Indii. (MikaelSVK)

Související novinky

Margot Robbie bude bruslit

Margot Robbie bude bruslit

27.03.2016

Blonďaté krásce z Vlka z Wall Street momentálně leží u nohou celý Hollywood. A rozhodně potěší vědět, že neusíná na vavřínech. Margot Robbie snad brzy uvidíme v komedii Whiskey Tango Foxtrot, která… (více)

Reklama

Reklama