Reklama

Reklama

Westworld - The New World

(série)
Trailer 2
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, 2020, 8 h 3 min (Minutáž: 58–68 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Aaron Paul, Jeffrey Wright, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandiwe Newton, Lena Waithe, Katy O'Brian, Tessa Thompson, John Gallagher Jr., Tommy Flanagan (více)
(další profese)

Epizody(8)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (80)

Milky. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Narozdíl od předchozích sérií značně neuspokojivé snad ve všech dějových linkách, nejvíce v té Bernardově. Je otázka zda má smysl pokračovat a trápit se se čtvrtou sérií, která už je potvrzená na příští rok. A u této třetí série jde až bolestivě poznat, jak moc celý Westworld táhla dvojice Anthony Hopkins x Jeffrey Wright, bez Hopkinse je většina atmosféry v tahu a třetí sérií se tak z Westworldu stává jen další tuctové sci-fi. Velká škoda, tahle série už by to měla odpískat a ukončit trápení. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Holt Jonathan není Christopher. Ve třetí sérii mi už úplně připadá, že "malej Nolan" vytahuje zvraty jak kouzelník králíky z klobouku, pořád je něco nového a tváří se to jako zápletka, o které bychom přeci měli již dávno vědět a my si toho přitom nejsme vědomi. Nechápu to a ztrácím se v tom, přísahám, že se budu snažit poctivě přečíst vše, co o třetí řadě najdu a kdybych našel text, který mi tenhle nelogický mišmaš vysvětlí, možná pak změním hodnocení. ()

Reklama

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je jasné, že HBO teď vnímá Westworld jako svojí nejsilnější značku. Do seriálu jsou narvané nemalé peníze a jde to vidět. Také je zcela jasné, že zpětná vazba na druhou sérii byla velmi smíšená a HBO muselo být jasné, že stávající dějová linka to nebyla na více sérií schopná utáhnout. Třetí série je tedy jiná a to naprosto. Dokonce si troufnu říct, že je to v podstatě úplně jiný seriál, který pouze čerpá ze stávajících charakterů, ale naprosto změnil děj, žánr, prostředí. Prostě zcela nová show. Nechť každý posoudí tuto změnu sám, ale já jsem byl celkem pozitivně překvapen. Nejedná se už o chytrou sci-fi, nýbrž o akční epickou jízdu, ale možná je to právě to, co potřebovalo seriál nakopnout. ()

SamVimes

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál má pořád velmi dobré, charismatické herce (letos hlavně Cassel a Harris, ale ani Aaron Paul se neztratil). Dále hezkou kameru i výpravu, která si dala záležet na nalezení nových lokací, jež vypadají futuristicky, a výborný Djawadiho soundtrack, který v motivech pro svět budoucnosti připomíná Jean-Michela Jarreho a dodává i několik nových vynikajících coverů. Ještě v první polovině to celé vypadalo hodně slibně. Ale. Postavám vůbec nevidíme do hlavy, jejich motivace nejsou vesměs nic moc, značná část dialogů spočívá jen v tom, že si něco navzájem vysvětlují. Kvůli tomu působí Westworld poněkud odtažitě, mnohé zvraty nebo emocionální momenty nefungují tolik, jak by měly, a táhnou je spíš herci než scénář. Ač tvůrcům nechci upřít chytrou scenáristickou práci v určitých motivech a některé dobře fungující zvraty a odhalení, jindy zase čím dál tím častěji zabrušují do vod béčkového sci-fi. A nakonec ani prostředí skutečného světa není vytěženo ani zdaleka tak dobře jako parky v minulých řadách. Tehdy divák hltal každý střípek informací o zákulisí parku nebo dokonce o vnějším světě. Nakonec toho z něj ale vlastně zas tak moc nevidíme, zjednodušeně jen jednu mocnou umělou inteligenci a jeden drogový trip. Vlastně bych se nejradši vrátil zpátky do Delosu. ()

Mafiapau 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím jak to napsat ale.. třetí série je pro mě docela dost dobrá náhrada za pokažený Cyberpunk 2077. Třetí série: FuturePunk? ÁÁNO. Skvělá hudba? ÁÁNO. Skvělý charaktery? ÁÁNO. Dává to smysl? Překvapivě..  áno.. avšak je tam pár nelogičností co lze vypíchnout.. avšak.. celková konzistence série? Skvělá! Naprostý refresh po tom fiasku na konci druhé série. Mohu doporučit a rozhodně se na trojku kouknu znovu.. na rozdíl od dvojky.. ()

Galerie (129)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy Maeve (Thandie Newton) ovládne drona, můžeme při útěku vidět, že ochranka má české CZ Scoprion EVO3. (UncleMorty)
  • Natáčení třetí série probíhalo ve španělské Barceloně, Valencii a Gironě. (Epistemolog)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama