Reklama

Reklama

Westworld - The New World

(série)
Trailer 3
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, 2020, 8 h 3 min (Minutáž: 58–68 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Aaron Paul, Jeffrey Wright, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandiwe Newton, Lena Waithe, Katy O'Brian, Tessa Thompson, John Gallagher Jr., Tommy Flanagan (více)
(další profese)

Epizody(8)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (80)

decouble 

všechny recenze uživatele

Po tematické stránce nesmírně bohaté, ale co se týče samotného vyprávění, tak to bylo docela chudé. Oproti strašně hutnému (občas až přehuštěnému) ději 2. série tahle sezona docela strádá. U některých postav se docela šetřilo časem, a tak se jejich příběh zdál ochuzen a jejich motivace občas vyloženě odfláknuté. Taky je škoda, že většina hlavních myšlenek se až příliš často explicitně vyřkne a opakuje dokola (je to hodně "ukecanej" seriál). Přitom je tahle série dost podnětná k analyzování a porovnávání s jinými dystopickými filmy a seriály. Např. ta idea, že celý svět lidí je vlastně vystaven podobně jako svět robotů z Westworldu (akorát jej neřídí lidé, ale algoritmus) a lidi tak celou dobu nosí růžové brýle ideologie (to je skoro jako Carpentorovo Oni žijí). Nebo další velká otázka, která se tak často opakuje v podobných filmech: co je vyšší společenská hodnota, lidská svoboda nebo stabilita a bezpečnost? Nebo otázka, jestli mají lidé právo vědět pravdu a zdali to ustojí. V rukou šikovnějších scénáristů to mohla být událost sezony, takhle spíš promarněný potenciál. ()

Mafiapau 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím jak to napsat ale.. třetí série je pro mě docela dost dobrá náhrada za pokažený Cyberpunk 2077. Třetí série: FuturePunk? ÁÁNO. Skvělá hudba? ÁÁNO. Skvělý charaktery? ÁÁNO. Dává to smysl? Překvapivě..  áno.. avšak je tam pár nelogičností co lze vypíchnout.. avšak.. celková konzistence série? Skvělá! Naprostý refresh po tom fiasku na konci druhé série. Mohu doporučit a rozhodně se na trojku kouknu znovu.. na rozdíl od dvojky.. ()

Reklama

SamVimes

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál má pořád velmi dobré, charismatické herce (letos hlavně Cassel a Harris, ale ani Aaron Paul se neztratil). Dále hezkou kameru i výpravu, která si dala záležet na nalezení nových lokací, jež vypadají futuristicky, a výborný Djawadiho soundtrack, který v motivech pro svět budoucnosti připomíná Jean-Michela Jarreho a dodává i několik nových vynikajících coverů. Ještě v první polovině to celé vypadalo hodně slibně. Ale. Postavám vůbec nevidíme do hlavy, jejich motivace nejsou vesměs nic moc, značná část dialogů spočívá jen v tom, že si něco navzájem vysvětlují. Kvůli tomu působí Westworld poněkud odtažitě, mnohé zvraty nebo emocionální momenty nefungují tolik, jak by měly, a táhnou je spíš herci než scénář. Ač tvůrcům nechci upřít chytrou scenáristickou práci v určitých motivech a některé dobře fungující zvraty a odhalení, jindy zase čím dál tím častěji zabrušují do vod béčkového sci-fi. A nakonec ani prostředí skutečného světa není vytěženo ani zdaleka tak dobře jako parky v minulých řadách. Tehdy divák hltal každý střípek informací o zákulisí parku nebo dokonce o vnějším světě. Nakonec toho z něj ale vlastně zas tak moc nevidíme, zjednodušeně jen jednu mocnou umělou inteligenci a jeden drogový trip. Vlastně bych se nejradši vrátil zpátky do Delosu. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série - (7/10). Třetí série není tolik zmatená a je více přehledná než série druhá, ale za to nedokáže tolik překvapit a ohromit jako první série. Nové prostředí, nový soundtrack a menší počet epizod. To jsou všechno plusy třetí série. Co mi ovšem dost vadilo bylo, že jsem si na ten Westworld zvykl tak, že jsem při poslední scéně, kde je dost silný moment ani nemrkl. Prostě jsem si na to zvykl a tady mě už asi nic nepřekvapí. Ale já se nepřestanu dívat.. Víte proč? Protože i když jsem toho už přemlsaný, tak já těch pár kousků v podobě čtvrté série ještě zvládnu. Protože Westworld za to prostě stojí. Nejlepší díl: The Mother of Exiles (S03E04). ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nějak se mi vůbec nelíbí, kam se Westworld vyvinul a nasměroval: superobří počítač ze shromážděných dat předurčující budoucnost a ovládající společnost, krvavá revoluce "nového druhu", Dolores jako nelítostně vraždící terminátorka (zajímavé, co všechno najednou supersilné výtvory vydrží); za totálně neschopné lidstvo pak není držet palce vůbec komu. Ano, produkčně je seriál stále na špici, ovšem nevýrazné režijní vedení (hlavně, že máme odškrtnuté kvóty na (no-name) režisérky, pff) nedokázalo dodat nic jiného, než líbivé audio-vizuální pozlátko bez života a s veskrze unylou a nepotřebnou akcí, zato se spoustou "vznešených" canců. ()

Galerie (129)

Zajímavosti (4)

  • V tomto díle zazní píseň „Dissolved Girl“ od kapely Massive Attack a „Common People“ od kapely Pulp. (Epistemolog)
  • Natáčení třetí série probíhalo ve španělské Barceloně, Valencii a Gironě. (Epistemolog)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno