Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou seriálu televize Nova Policie Modrava je zkušená kriminalistka Jana Vinická, která z osobních důvodů přichází z většího města na venkov a přijme uvolněné místo velitele stanice na Šumavě. Musí se však vyrovnávat s počáteční nepřízní místních policistů, kteří se nemohou smířit s tím, že jim velí žena. Jana má optimistickou povahu se smyslem pro humor a společně se svým týmem řeší v každé epizodě nový kriminální případ. V seriálu Policie Modrava se mísí napětí a tajemství s lidskými osudy, a to vše v autentických reálech a exteriérech Národního parku Šumava. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (97)

FireTight 

všechny recenze uživatele

Dobře, možná se to vhledem k mému hodnocení nebude tak úplně zdát, ale vážně mě mrzí, že z tohohle televizního filmu nakonec nevznikl seriál (jak totiž původně měl). Více než kde jinde je totiž cítit doslova na každém kroku, že všechny tyhle spletité vztahy a otázky nelze vyřešit za 66 minut, ale minimálně za "několikrát 66 minut". Vážně mě mrzí, že Nova nakonec od tohohle projektu z důvodu vysoké ceny upustila, protože po dlouhé době tu mohl vzniknout kriminální seriál v příjemném prostředí, se sympatickou hrdinkou a co je na kriminálky posledních let neobvyklé, krom hlavního případu (vražda) se řeší i několik dalších věcí (třeba se hledá otec). ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako detektivní příběh nic moc, tahle záležitost má ovšem velmi velké plus a to je krásná šumavská příroda kolem Kašperských Hor a velmi sympatická Soňa Norisová. Musím tedy dohromady říct, že to skřípe skoro všude a jako krimi to opravdu není příliš kvalitní, ale na pár nudných večerů to jako kulisa stačí, mně jako milovníka Šumavy, potěší každý záběr z této překrásné části naší republiky a k tomu trocha krimi je pestré zpestření. ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Koukám jako blázen,že hlavní herečka je právě Soňa Norisová - a to z toho důvodu, že mi neustále někoho připomíná a pak mi došlo, že jde o sestru Zuzany Norisové. Abych se dostala k tématu tak těhle 66 minut života by se mi celkem hodilo zpátky, ovšem co bych asi tak chtěla od nováckého televizního filmu s béčkovými českými herci(bez urážky).Bohužel to na mě působilo jako Kriminálka Anděl spolu se vztahovými situacemi podobnými s Ulicí a hudbou na stejné brdo jako se vyskytuje v Nemocnici na kraji města. Příběh byl vykreslený málo do hloubky a vůbec ty dialogy mladé slečny,která měla jakousi vadu a nechala se zbouchnout jsem vůbec nepochytila a hrozně mě rozčilovalo jak opakuje neustále hladit a pařez a podobně( i když za to nemůže).Takže tohle byla naprostá smůla, ale mě se to prostě moc nelíbilo - odůvodnění jedné hvězdy je prosté : jsou zde i horší věci. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Achjo. Policie Modrava má prakticky stejné problémy jako nedávná Expozitura. Děj je strašně předvídatelný a místy až příliš připitomělý. Hlavní hrdinka je vysoce nesympatická a navíc zde z jejího hereckého umění (pokud nějaké existuje) není nic vidět. Záporáka a falešného záporáka rozeznáte na první pohled a navíc tu neni skoro nic originálního. Opět špatný pokus o zajímavý krimifilm. Aspoň to prostředí je pěkné, ale od toho tenhle snímek natočen nebyl. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvodnímu pilotu k seriálu Policie Modrava chybí drajf. Jde tak skutečně o obyčejnou televizní detektivku, kterých se natočilo mraky a ještě mraky natočí. Napětí nikde, jen sbírání důkazů a klasické detektivní ježdění sem a tam s pár výslechy. První případ se točí kolem nesvéprávné 25ti leté dívenky, kterou někdo sbouchnul a "udělal" jí dítě. Otec dívky je pak nalezen oběšen. Pravda je však daleko a hlavní hrdinové mají co rozplétat. I přes mnohé proti to není zas tak špatné, uvidíme, zda seriál rozkvete z poměrné pochmurnosti. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu se na policejní stanici objevil policista s hodností major. Na podobné stanici by však ve skutečnosti mohla být nejvyšší hodností nadporučík. (Indy21)
  • S výběrem lokalit pomáhal šumavský znalec Emil Kintzl. Jeho jméno vyslovil na konci filmu Jaroslav Satoranský. (M.B)
  • V roce 2013 se TV Nova rozhodla pokračovat v natáčení a navázat na události pilotního filmu. V létě 2013 se natočilo 8 epizod, v létě 2014 pak dalších osm. (PayTrack)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno