Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou seriálu televize Nova Policie Modrava je zkušená kriminalistka Jana Vinická, která z osobních důvodů přichází z většího města na venkov a přijme uvolněné místo velitele stanice na Šumavě. Musí se však vyrovnávat s počáteční nepřízní místních policistů, kteří se nemohou smířit s tím, že jim velí žena. Jana má optimistickou povahu se smyslem pro humor a společně se svým týmem řeší v každé epizodě nový kriminální případ. V seriálu Policie Modrava se mísí napětí a tajemství s lidskými osudy, a to vše v autentických reálech a exteriérech Národního parku Šumava. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (97)

DHDV 

všechny recenze uživatele

jestli náhodou tady tu kritiku nepíšou zastánci "Ordinace v růžové zahradě" a mají strach o svůj "nedokonalý seriál"! Jelikož je to asi jediné co dokážou během jediné hodiny pochopit, prostě lehký děj... A mají strach aby místo toho netočily Modravu. Nicméně, netvrdím že je to něco extra ale rozhodně je to natočeno "odlschool" stylem a to poslední dobou chybělo..... pomalé tempo... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nic (moc). Z herců i "herců" se snažila jen rázná Soňa Norisová, po režijní stránce mě to nezaujalo vůbec (i záběrů na šumavská panoramata se člověk přejí, je-li jich příliš a jsou-li zoufale statické) a co si myslet například o postavě policisty, který je podle scénáře rodilým Šumavanem a přitom jej hraje člověk s velmi silným slovenským přízvukem? Na tenhle seriál se rozhodně dívat nebudu, a tak hodnotím jen jeho chabý pilotní díl. Těm, kterým se líbil, ale bez jakékoliv škodolibosti doporučuji Soukupovu starší Drsnou planinu - s pohraničníky místo policistů. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvodnímu pilotu k seriálu Policie Modrava chybí drajf. Jde tak skutečně o obyčejnou televizní detektivku, kterých se natočilo mraky a ještě mraky natočí. Napětí nikde, jen sbírání důkazů a klasické detektivní ježdění sem a tam s pár výslechy. První případ se točí kolem nesvéprávné 25ti leté dívenky, kterou někdo sbouchnul a "udělal" jí dítě. Otec dívky je pak nalezen oběšen. Pravda je však daleko a hlavní hrdinové mají co rozplétat. I přes mnohé proti to není zas tak špatné, uvidíme, zda seriál rozkvete z poměrné pochmurnosti. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Achjo. Policie Modrava má prakticky stejné problémy jako nedávná Expozitura. Děj je strašně předvídatelný a místy až příliš připitomělý. Hlavní hrdinka je vysoce nesympatická a navíc zde z jejího hereckého umění (pokud nějaké existuje) není nic vidět. Záporáka a falešného záporáka rozeznáte na první pohled a navíc tu neni skoro nic originálního. Opět špatný pokus o zajímavý krimifilm. Aspoň to prostředí je pěkné, ale od toho tenhle snímek natočen nebyl. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ségry Norisovy jsou kočky, ale jak se mi dříve více líbila Zuzana, tak teď je to Soňa. Na ní se nějak neprojevuje stárnutí. Zuzka v Rebelech a dnes, to je halt rozdíl. Soňa ve Václavovi a dnes to je pořád stejná liga... Eh ale hodnoťme seroš. Seriálu škodí především četnost seriálů z policejních prostředí. Když už se i dopolední divák přesytil v šech těch námořních, podvodních, leteckých, armádních a já nevím jakých ještě vyšetřovacích služeb.. vrhla se naše tvorba na seroše z ryze domácího prostředí. Jenže i zločiny v Hostivaři a jinde asi už nejsou to pravé a tak zde evidentně padl nápad spojit přírodu, jistou odlehlost a svéráznost místních lidiček na Šumavě s krimi serošem. Zatím jsem z toho trochu rozpačitý. Na koho jsem alergický je pan TUC Tomsa, takže mám obavy, že i přes hezkou přírodu a Soňu mi tam bude křenit tahle sušenka... Zatím za tři policejní placky. * * * ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se především na Modravě a v Srní. (M.B)
  • V roce 2013 se TV Nova rozhodla pokračovat v natáčení a navázat na události pilotního filmu. V létě 2013 se natočilo 8 epizod, v létě 2014 pak dalších osm. (PayTrack)
  • S výběrem lokalit pomáhal šumavský znalec Emil Kintzl. Jeho jméno vyslovil na konci filmu Jaroslav Satoranský. (M.B)

Reklama

Reklama