Reklama

Reklama

Téměř sedmdesát let po neslavném odchodu se Adolf Hitler překvapeně probouzí v dnešním Berlíně. A první bilance jeho nové situace není radostná. Válka skončila a to porážkou, jeho politická strana neexistuje a chybí mu i milovaná Eva Braunová. Hitler „své" město sotva poznává. Berlín je plný cizinců a v Německu místo něj vládne žena, jakási Angela Merkelová. Po prvotním a zcela pochopitelném šoku, se Hitler rychle rozkoukává a navazuje kontakt s některými obyvateli dnešního Berlína. Hitler začne novou kariéru v pro něj dosud neznámém světě díky televizi. Sice nikoliv ve funkci vůdce národa, ale jako komik. A to díky tomu, že jej považují za naprosto bezchybného imitátora sebe samého. Protože své názory rozhodně nemění, jsou jeho vystoupení politicky velmi nekorektní. Postupně se stává nejen televizní hvězdou s vlastním pořadem, jeho vystoupení na veřejnosti získávají velkou sledovanost i díky internetu. Na svých cestách po Německu se setkává s mnoha lidmi a některé z nich jeho názory na dnešní situaci nešokují. Spíše naopak. Führer začíná mít jiné ambice, než jen být zábavným kritikem. Jeho ambice byly přeci vždy mnohem vyšší... (CinemArt)

(více)

Recenze (533)

owwidius 

všechny recenze uživatele

Nie som si uplne isty, ako to ohodnotit. Paci sa mi ten napad satiry k stupajucim naladam v spolocnosti, pekna paralela k 30-tym rokom v Nemecku. Dokonca dnes este viac aktualna, ako v dobe napisania knihy (2012). Film osciluje medzi "dokumentom" typu Ali G (sceny natacane na ulici, rozhovory s realnymi ludmi, sledovanie reakcii) ale aj istou dramatizaciou s pribehom (natacanie reportaze)- toto druhe mi prislo zbytocne, nevtipne a o uroven nizsie. K plnym 4 hviezdickam by som vyhodil sceny s tv reporterom a chcel by som, aby to bolo menej polopatisticke. [#22/2016] ()

Pooli 

všechny recenze uživatele

Zaujimalo by ma či by dnes v roku 2016 natočili film rovnako. Niektoré vtipy a náznaky k myšlienkam pochopí len Nemec, no to nič nemení na kvalite snímku. Film búra bariéry. Škoda, že niektoré myšlienky a názory dostavajú priestor len okrajovo alebo v náznakoch. Miestami film prehlbuje pocit historickej viny/zodpovednosti Nemecka, ktorá dávno prekročila mieru užitočnosti a momentálne ich deformuje názorovo. Všetkého veľa škodí, aj politickej korektnosti a tolerancie. Ak ľudia nebudú mocť pomenovať problémy pravým menom, otvorene hovoriť svoje názory a obavy, príde vodca, ktorý bude hovoriť nahlas za nich a strhne masy. To sa netýka len Nemecka ale momentálne celej Európy. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Ze začátku docela bavilo, pak už jen nudilo a nakonec mě z toho mrazilo. Některé hrůzy by nikdy neměly být zapomenuty, ale ani připomínány. Někteří mrtví nechť odpočívají v pokoji navždy a to i bez jakýchkoli vzpomínek na ně. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Slova, která " probuzený" Hitler pronáší vyznívají jako satira, ale mnohé z toho je současná realita Německa i celé Evropy. Na otázku, kterou položil A. H. v závěru filmu: " A víte, proč mě lidé následují"?, odpověď nedostal, ale ta odpověď se nabízí. Už zase lidé nejsou spokojeni s politikou, kterou současné vedení kteréhokoliv evropského státu provádí. Už zase jsou politici odtrženi od skutečného života obyvatelstva a to jen nahrává možnému příchodu dalšího " fýrera". ()

Evander 

všechny recenze uživatele

V první polovině vynikající, svěží komedie, která by lákala k nejednomu zhlédnutí, nebýt poloviny druhé. Ta bohužel celý film značně sráží. Už jsem se chtěl podivovat nad tím, jak výtečnou komedii dokázali Němci natočit. Nakonec nemusím, protože, pokud film hodnotím jako celek, zapadne bohužel v šedi průměru. Po více, než slibném začátku, je to obrovská škoda. 65% ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Tak takhle už jsem se dlouho nezasmála. Překvapilo mě, že měl film i velice vážnou rovinu, čekala jsem, že půjde o ryzí komedii. Ale právě tou vážnější rovinou si mě nejvíce získal, dostal tím pro mě určitý smysl, který jsem v něm zpočátku nebyla schopná najít. Samozřejmě, že určité závěry v něm vyvozené jsou velmi zjednodušené, ale za mě je v nich dost pravdy. A forma podání této pravdy mě velice bavila. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

"Ronaldo z Hitlerjugend, kde je cesta"? - s touhle hláškou začala skoro dvouhodinová skoro geniální satira, která si z problému současného Německa (přistěhovalci, radikální islám apod.) nebrala servítky. Totální dezorientace "probuzeného" Hitlera v moderním Berlíně dodávala filmu to pravé ořechové. Na druhé straně, snímku chyběly vtipné scénky či nějaká dobrá pointa v momentě, kdy z kamery na chvíli zmizel náš hlavní "dobyvatel". V momentě kdy se znovu objevil, a s ním i jeho plány na totální remilitarizaci Německa, skvělý humor se vrátil. Proto jsem se někdy cítil jako "na houpačce". Fakt, že situace je téměř totožná jako před sedmdesáti lety mě moc neuklidňuje, naopak utvrzuje v dojmech, že se brzy objeví další Vůdce. ()

Eluin 

všechny recenze uživatele

Film Už je tady zas vznikl podle stejnojmenné knihy Timura Vermese. Ve zkratce popisuje život nejoblíbenějšího nacistického diktátora - A. Hitlera - v roce 2014. Stalo se totiž něco nemožného, Hitler se ze svého bunkru - krátce před smrtí - jaksi na obláčku mlhy (která teda připomíná hlavně smrdutý pekelný dým) přesunul takřka do současného Německa. A že se nestačí divit. Pryč jsou doby pyšného a rasově unifikovaného Dojčlandu, nebohý Adolf se potácí v krásném, moderním multikulturním městě (kam se poděli všechny ty trosky po Rusácích, kde jsou vidět zbytky řádění židobolševických hord?) a zprvu vůbec nechápe, což je celkem pochopitelné, 70 let je prostě dlouhá doba. Ulice lemují stánky Turků (vůbec těch je tu nějak moc, došlo snad ke spojení s Osmanskou říší...? - klade si Dolfi otázku), nikde není znát patřičná nacionální hrdost a lidé vůbec nezdraví tím správným zvednutím ruky. Podivný svět. Nebyl by to ale Hitler, aby se v něčem takovém po chvíli nezorientoval a nezačal z toho těžit. K filmu jsem přistupoval jako k poněkud zvláštní komedii, což zhruba do její polovičky také tak funguje. Některé momenty jsou skutečně zábavné (Adolf si zřizuje mailový účet, či třeba když je šokován přítomností hloupých pořadů v televizi), ale s postupující minutáží snímku se vkrádají nepříjemné otázky a tak trochu i obavy. Scény, kdy Dolfi potkává na ulicích korzující lidi a vstupuje s nimi do vzájemné interakce totiž nejsou nijak vedeny scénářem. Z řečí kolemjdoucích se určitě vybralo jen to, co bylo zajímavé a šokující, nicméně poznámky některých lidí stran toho, že "té demokracie je u nás až příliš a že by to někdy chtělo někoho silného, kdo řekne stop", to se neposlouchá zrovna příjemně... Adolf Hitler nám tak opětovně vstupuje do světa, v němž jsou lidé do jisté míry rozčarováni z politiky a náchylní k poslouchání nějakého silného vůdce, který rozhodne za ně a vyvede je z krize (ať už se jedná o krizi skutečnou, nebo jen umělou). Jistě, židovská rétorika se už nenosí, ale najít si nějakou jinou menšinu není moc náročné. Závěrečná scéna s pochody neonacistů a z demonstrací Pegidy, jež Adolf glosuje slovy "s tím můžu pracovat" zanechavájí z filmu, který jsme možná neoprávněně považovali za komedii, ztuhlý úsměv na rtech. Kdepak, Hitler se nemusí vracet, on totiž nikdy neodešel. ()

Folky 

všechny recenze uživatele

Dobrá zábava, výborná satira! Možná to mohlo být lepší (film místy ztrácel dech), ale rozhodně doporučuji. ()

crha 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem víc srandy. Chvílemi to bylo ale dobré. Dal bych rád 88% ale zaslouží si to tak tři říšské hvězdy. SH ()

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Vysoké hodnocení si zaslouží už jen za zpracování od samotných Němců, to je jako kdyby si Norové natočili komedii o výletu Breivika na letní tábor. Námět byl super, pár drsných gagů taky a paradoxně bych se ani nedivil kdyby to bylo možné i v této době. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Tak po velmi dlhej dobe ma Nemecko sklamalo,co sa tyka filmovej tvorby,tesil som sa na komediu,no takmer vobec som sa nesmial,namet skvely,no prevedenie na ho*no,co je skoda,ale ako sa povie,nie su kazdy den Vianoce...:-) ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Takový Borat, kde místo Borata je Hitler. Akorát Hitler je jako postava nemastný neslaný, protože to téma je stále tabu. Když si všichni myslí, že je to komik, žerou jeho řeči i s talířem. Hitler objíždí buranov a je hvězda sítí, kde vražda psa je horší přečin než vyvražďování migrantů. Ke konci přijde povinná katarze, aby dopadlo vše progresivně. Nejvíce se mi líbila scénka, jak neonacisté zkopou Hitlera za to, jak to Německu pokazil. Mají recht. ()

Johny M. 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování Pádu třetí říše, obohacené o humor a aktuální problémy. Film nejen na pobavení, ale i zamyšlení.... a pro mě obrovský překvapení 90%. ()

FanKalEl 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý satirický snímok s objektívnymi názormi s ktorými rozpačito súhlasím a nesúhlasím. Samozrejme ale nemôžem povedať, že som sa nešúlal často od smiechu. Má to veľmi slušný scenár, hercov a dokonca trefnú paródiu na scénu z filmu Pád tretej ríše. (80%) ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Přepálená stopáž a snaha o dějový linky v soukromý televizi nebo natáčení filmu o filmu podstatně rozmělňujou celkem slušnou zábavu v momentech, kdy je Hitler na scéně. Nicméně i potenciál těhlech scén je znatelně nevyužitej. Nekorektních a rasistickejch scén mohlo být rozhodně mnohem víc. Zejména v oblasti přistěhovalců a židů se našlapuje dost opatrně, přitom k tomu bylo příležitostí dost (pár nekorektních vtípků v rámci přípravy show situaci moc nezachrání). A hlavně bych nečekal, že se tvůrci snížej k závěrečný sluníčkový agitce "S tím můžu pracovat". Velká škoda, že se takhle skvělej námět povedlo přetavit v jen průměrnou podivanou bez větší odvahy natočit něco s "drsnějšim" stylem humoru. ()

Dm1tr1j 

všechny recenze uživatele

typiycká nemecká komédia kedy polka vecí nedáva zmysel a ďalšie veci sú zbytočné. Myšlienka asi bola,že hitler je zlý ale doba si ho zase pýta. To je pravda ale môže zato zlá nemecká politika, čo je teda protichodné. ()

Joppo88 

všechny recenze uživatele

Nečakané, odvážne a až desivo reálne... Film, ktorý sa javí ako ďalší kúsok so snahou o napodobenie "vodcu" prináša čosi oveľa viac, keďže s pribúdajúcou minutážou odháľuje vnútro snáď každého človeka... Hoci by sme sa mohli byť všetci hrdo do hrude: ja by som to nikdy neurobil... Film vtipným, i keď jemne rasistickým spôsobom ukazuje, že by sme toho a iného mohli byť schopní úplne všetci... Ako reáguje klasik z The big bang theory Dr. S. Cooper na hlášku, že sa to nikdy nestáva: "To hovoria všetci, a preto sa to stáva..." Už dlho som nevidel taký skvelý snímok, hoci mrazivý... ()

Reklama

Reklama