Reklama

Reklama

Vzkaz v láhvi

  • Dánsko Flaskepost fra P (více)
Trailer 3

Po osmi letech strávených v Severním moři doputuje tajemný vzkaz v láhvi až na stůl kriminálního Oddělení Q, které se specializuje na staré nevyřešené případy. Detektiv Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas) a jeho asistent Assad (Fares Fares) jsou vtaženi do temného případu vraždícího psychopata, sektářské víry a unesených dvojic sourozenců, jejichž zmizení nikdo nehlásil. Jen co detektivové začnou záhadu rozplétat, věci se dají do pohybu v ďábelském tempu. Třetí díl krimisérie podle bestsellerů Jussiho Adler-Olsena navazuje na to nejlepší z tradice severských detektivek a díky režii Hanse Pettera Molanda tentokrát dojde i na černý humor. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (440)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Napotřetí tým šlape ještě lépe. Funguje už i Carl a Rose, nikoli jen Asad. Co se tentokrát opravdu povedlo, to je perfektní padouch. Nicméně, proti knize je film značně přeoraný a dějově slabší, měkčí, a vedení příběhu mě nefascinovalo zdaleka tolik, jako v prvních dvou filmech. Stejně se mi ale severské depky neště nepřejedly. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Bravurně zvládnuté žánrové řemeslo. Flaskepost fra P funguje na všech myslitelných frontách, přičemž zanechává velmi depresivní dojem, který je navíc barvitě podkreslený pochmurnými reáliemi Dánska. Jen je škoda té předlouhé stopáže, která "nabízí" několik hluchých a zbytečných scén, což výsledný dojem z filmu lehce kazí. Skvělá práce! ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Možno je to tak nakoniec v poriadku.“ Hoci sa na prvý pohľad môže zdať, že to Nikolaj Lie Kaas pekne odflákol, v skutočnosti si myslím, že je to prvý raz v rámci série, čo podáva kvalitný herecký výkon. Jeho parťákovi potom bez problémov stačí byť znova „len“ pohodičkovým sympaťákom z minula, ktorý nikoho a nič neodcudzuje, no občas má čo robiť, aby ho nenaštvali kolegove svojské povahové črty. Odkaz vo fľaši sa dlho rozbieha. Prvých 30 minút ma nudilo. Našťastie, potom sa dej rozbehol a hrdinovia začali dostávať takú sódu a objavilo sa toľko drsných úmrtí a kontroverzných nápadov, že som si miestami až hovoril, či to tvorcovia neprehnali. A to som kedysi namiesto programov pre tínedžerov pozeral Kanibalov od Deodata. Nakoniec to nie je dokonalé. Hlavne počínanie polície ma v niekoľkých momentoch fascinovalo. A síce netvrdím, že utopený sa nedá zachrániť ani po tak dlhej dobe, ale tu to proste pôsobilo fakt zvláštne. Napriek tomu kvalitná záležitosť a zatiaľ asi najlepší (v zmysle najkonzistentnejší) diel ságy. Oceňujem výrazné lokácie (žlté wallanderovské polia s repkou olejnou, chata s mostom uprostred mora). ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet DKK 39,5miliónaTržby Celosvetovo $9,396,000▐ miestami priam delikátna atmosféra, napätie, ale ako celok to má rovnaké neduhy ako predošlé diely, niekedy sa to fakt bije zo strašnou naivitou, režisér nedokáže tomu dať lepší dejoví prechod bez toho aby nepoužíval klasické obohrané klišé, herci fajn /videl v kine: 60%/ ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Ano, nejvýstižněji zde "pasuje" slovo RUTINA a to ve smyslu, že se vesměs a po 1999krát potvrzuje...prožitá dětská traumata prolínající se do dospělosti a ne každému stačí tehdejší pomsta, jejíž přesah se tímto automaticky dostává do hrůzostrašné a morbidní patologie...Proto celkově slabší 3,5, ale s radostí přihodím za skvělé zúčtování Assada v závěru...tady nejde než souhlasit, fandit a hluboce si oddychnout! ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Od roku 2010 išlo o najväčšiu účasť na otváracom víkende dánskeho filmu - 154 251 kusov predaných lístkov. (Astonko)
  • Film se natáčel v oblasti Romo, v Dánsku. (herr_carter)

Reklama

Reklama