Reklama

Reklama

Ready Player One: Hra začíná

  • USA Ready Player One (více)
Trailer 4
USA / Indie, 2018, 140 min

Děj filmu legendárního režiséra Stevena Spielberga je zasazen do roku 2045, kdy se svět ocitá na pokraji chaosu a kolapsu. Lidé však nalezli spásu v OASIS, rozsáhlém světě virtuální reality, který vytvořil geniální a excentrický James Halliday (Mark Rylance). Když Halliday zemře, odkáže své nesmírné bohatství prvnímu člověku, který najde Velikonoční vajíčko ukryté někde v OASIS. Odstartuje tak zběsilý závod, který pohltí celý svět. Když se k závodu o nalezení Velikonočního vajíčka rozhodne přidat nenápadný mladý hrdina Wade Watts (Tye Sheridan), je vržen do šílené, realitě na hony vzdálené honby za pokladem ve fantaskním světě mystérií, nečekaných objevů a nebezpečí. (Vertical Entertainment)

(více)

Diskuze

KASUGI

KASUGI (hodnocení, recenze)

Mr.Apache

=D)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

KASUGI

Myslím, že nikdo, kdo knihy opravdu čte, by o sobě neřekl, že "miluje magii stříbrného plátna víc, než knihy". Nikdo. Bohužel.

na příspěvěk reagoval KASUGI, KASUGI

KASUGI

KASUGI (hodnocení, recenze)

Eduardo

A stejně tak se u knihy lekneš, jak se snažila argumentovat jedna kravka? To že miluju magii stříbrného plátna víc, než knihy, ze mne dělá člověka, který nikdy nečetl knihu? Dementní dedukce.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune, Mr.Apache

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Eduardo

Á, dík za ten odkaz na "knižný soundtrack", hneď to aj posúvam svojmu potomkovi. Väčšinu z toho doma máme, nebude musieť ani veľa kradnúť... :-P

Eduardo

Eduardo (hodnocení, recenze)

KASUGI

Áno, v knihe je tiež kopec odkazov na všetko možné z 80tych rokov a áno, v knihe sa takmer neustále píše aká pesnička hrá počas nejakej pasáži. Je k tej knihe dokonca aj soundtrack s vyše 30 songami, ktorý som si postupne počas čítania púšťal a práve vďaka tomu patrí diskotéková pasáž z knihy medzi moje najobľúbenejšie ;) http://www.ernestcline.com/blog/2011/09/21/the-official-ready-player-one-soundtrack/ Miesto Shiningu je tam iný film. Takže áno, počas čítania to všetko môžeš počuť a svojím spôsobom aj vidieť (predstavivosť počas čitania knihy ti často "natočí" lepšie scény ako ti poskytne hocijaký film) v písmenách knihy... Inak správne odhadujem podľa predposlednej vety, že si ešte v živote neprečítal žiadnu knihu?

na příspěvěk reagoval mm13, KASUGI, Nevka

Uživatel Eduardo smazal svůj příspěvek.

KASUGI

KASUGI (hodnocení, recenze)

Skripi

Aha, takže v knize najdu skryté easter eggs? U bitvy mi bude hrát Twisted Sister?  A je tam taky remastrovaný Shining a ve 3D? Tohle všechno uvidím a uslyším v písmenách? Snažíš se zbytečně. Knihu mi nad film nikdo nepřechválí. Tento obzvlášť ne.

na příspěvěk reagoval Eduardo, Eduardo

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

Skripi

Knihu momentálně čtu a je super. Nicméně sdílím názor autora i Spielberga, že většina věci, nebo principů by ve filmu prostě nefungovala.

Skripi

Skripi (hodnocení, recenze)

Pre mňa trochu sklamanie. Spielberg dosť pomenil knihu ale zmeny urobil skôr k horšiemu podľa mňa... :( Pre všetkých, ktorí si chcú vychutnať toto dielo, odporúčam viac knihu a najlepšie nahovorenú. 

na příspěvěk reagoval Nevka, mm13, KASUGI

Uživatel Skripi smazal svůj příspěvek.

remy

remy (hodnocení, recenze)

Po druhém zhlédnutí je to o dost lepší, než po tom prvním, pořád mi ale zdějších prozatimních 86% přijde moc :D

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

DaViD´82

Druhé dítě by se mnou rádo šlo, ale asi to nevyjde. V každém případě se na to jednou podívám. A muziku, tu máme doma dobrou pořád i bez Ready Playera.

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

DJ_bart

Zvlášť po poslednom Thorovi, kedy Immigrant Song ježil chlpy a dvíhal zo sedadla, toto gule nemalo. Ale inak fajn, snáď to na DVD a blu-ray napravia...

DJ_bart

DJ_bart (hodnocení, recenze)

mm13

Taky si myslím. Např. u prvního úkolu byla škoda, že žádná skladba vůbec nezazněla. A ve finální bitvě jich mělo zaznít alespoň tři... ale skladba od Twisted Sisters mě doslova odrovnala - ta tam sedla jak prdel na hrnec... Čekal jsem lepší a výraznější soundtrack, ale jinak jsem spokojen.

na příspěvěk reagoval mm13

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Sylviiii

no jasně že neznají, ale o to větší mají důvod je poznat, mohou se jim líbit, můžou je si je zamilovat, ty písničky se můžou stát pro ně stejným mezníkem, jako kdysi pro jejich rodiče. 

Uživatel Sylviiii smazal svůj příspěvek.

Uživatel Sylviiii smazal svůj příspěvek.

Související novinky

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Spielberg, DiCaprio a generál Grant

Spielberg, DiCaprio a generál Grant

20.05.2018

Steven Spielberg se rozhodně nefláká. Loni vytasil novinářské drama Akta Pentagon, letos dorazila jeho sci-fi Ready Player One a příští rok se pochlubí Indiana Jonesem 5. Co režisérská legenda chystá… (více)

Spielberg se vrátí do druhé světové?

Spielberg se vrátí do druhé světové?

19.04.2018

Steven Spielberg nám v březnu dodal Ready Player One a momentálně chystá pátého Indiana Jonese. Po Indym, jehož comeback proběhne 9. července 2020, se režisérská legenda vrhne na remake West Side… (více)

Reklama

Reklama