Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krátce poté, co Japonci 7. prosince 1941 zaútočili na Pearl Harbor, přihlásil se tehdy třiadvacetiletý Američan Desmond Doss, tak jako mnoho jiných mladíků, do služby vlasti. Z hloubi svého přesvědčení však odmítal nosit jakoukoliv zbraň a zabíjet. Stal se zdravotníkem 307. pěšího pluku 77. pěší divize. Skutečnost, že Doss odmítal zbraň, se nesetkávala s pochopením u jeho spolubojovníků. Jen blázen by chtěl, aby mu v boji kryl záda chlapík, vyzbrojený pouze odhodláním a lékárničkou. Často musel čelit nevraživosti a útokům ostatních vojáků. Přesto, jako jediný americký voják ve 2. světové válce, bojoval v první linii neozbrojený. V březnu 1945 vypukla krvavá bitva o Okinawu. Dossova rota měla za úkol dobýt 120 metrů vysoký útes. Když vojáci vyšplhali s pomocí lan na vrchol, dostali se do těžké dělostřelecké, minometné a kulometné palby. Vojín Doss se odmítl ukrýt a zůstal uprostřed krvavého pekla. Snášel jednoho zraněného po druhém z útesu do bezpečí. Během vyčerpávajících 12 hodin, za stálého ostřelování, zachránil životy 75 mužů... (Bioscop)

(více)

Diskuze

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Její autor je evidentně zaujatý. Přestal jsem to číst asi po pátý větě. Ztráta času, ale co bys čekal od Hovínek.Cz...

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

nehledej důvody proč na to nejít, prostě na to jdi, já tohle naopak brát jako důvod přežít den v práci 

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

hele, já to teď budu mít taky drsný, od zítřka až do dvacátého, budu mít dvanáctky, takže přijdu domů, najíst a spát a zase vstávat práce, no a přesto si najdu jeden den kdy, na tohle vyrazím, takže tak 

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Stallone

Stallone (hodnocení, komentáře)
Čuně ohodnotí zase tak, jak ho známe. Jako absolutní filmový amatér. Nakonec se o filmu potvrdilo to, co jsem psal před premiérou. Klišé!

 

Jack Reacher: Nevracej se (2016) *** 02.11.2016

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

No, já poukazoval na ten rozhovor. Tam dotyčný sám říkal, že měli dost omezené zdroje :) A s těmi vozidly to bylo vskutku zajímavé, že jich měli tak málo.

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Tak 45 milionů není vůbec málo. Většina filmů by nebyla tak drahá, když by známý herce nepřepláceli. Údolí stínů stálo 75 milionů, z čehož 25 milionů byl Gibsonův honorář. Takže po odečtení dalších honorářů jim na film zbylo tak 45 mega. Jasně, můžeme se bavit, co se dalo pořídit za podobný peníze tehdy a dneska, ale 45 mega na válečnej film je myslím slušnej rozpočet.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Od Mela očekávám hodně, v roli rejži. Samozrejme je známek svými drastickymi záběry, takže tento film by měl být na podobne urovni

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

makám, makám, kšeftíčky se musejí hýbat, čím víc peněz, tím rychlejší důchod 

na příspěvěk reagoval Stallone

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Překvapilo mě, že má film rozpočet pouze 40-45 mil., v rozhovoru říkali, že na natáčení měli k dispozici pouze 3 džípy, 2 náklaďáky a jeden tank a museli z toho dělat velké válečné scény (samozřejmě ani na CGI peníze nebyly, takže spíše praktické věci). Tak to v rámci mezí zřejmě zvládli hodně obstojně :)

na příspěvěk reagoval KASUGI, vegetol.mp

Související novinky

Pátou Smrtonosnou zbraň natočí Mel Gibson

Pátou Smrtonosnou zbraň natočí Mel Gibson

16.11.2021

Těsně před tím, než nás nadobro opustil legendární režisér Richard Donner (Superman, Maverick), chystal on, jeho žena producentka Lauren Shuler Donner a scenárista Richard Wenk (16 bloků, The… (více)

Mel Gibson se vrací do války

Mel Gibson se vrací do války

01.05.2018

Určitě si pamatujete, jak Mel Gibson před dvanácti lety upadl v hollywoodskou nemilost. Jeho kariéra byla 10 let prakticky v limbu, v roce 2016 ale natočil Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny a téměř vše… (více)

89. Oscary - výsledky

89. Oscary - výsledky

27.02.2017

Letošní nejprestižnější filmové ceny byly uděleny. Americká Akademie umění a věd rozhodla o tom nejlepším, co bylo v Hollywoodu i jinde ve světě natočeno. Filmem roku se navzdory očekávání stalo… (více)

Zlaté maliny 2016

Zlaté maliny 2016

25.02.2017

Známe letošní vítěze Zlatých malin. Nejhorším snímkem se stal dokument Hillary's America: The Secret History of the Democratic Party, který si odnesl i další tři Zlaté maliny za nejhorší režii,… (více)

Reklama

Reklama