Reklama

Reklama

Velkolepý biblický příběh o zmrtvýchvstání je vyprávěný z pohledu nevěřícího. Mocný římský vojevůdce Clavius (Joseph Fiennes) a jeho pomocník Lucius (Tom Felton) jsou pověřeni úkolem objasnit, co se opravdu stalo Ježíšovi v týdnech po jeho ukřižování, aby vyvrátili zvěsti o zmrtvýchvstání mesiáše a zabránili povstání v Jeruzalému. (HBO Europe)

(více)

Recenze (157)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Film parazituje na nejsilnějším příběhu lidské civilizace a má kvality, jaké lze očekávat od neumělé kopie. 1) Snímek má příjemný vizuál a 46letému Josephu Fiennesovi (římský velitel Clavius) stejně jako 29letému Tomu "Dracovi" Feltonovi (římský velitel Lucius) s krásnýma modrýma očima to sluší._____ 2) Ovšem jinak je to klasická americká slátanina, kde dominují přihlouplé dialogy. Tvůrci si spletli Poseidona s Neptunem, z Máří Magdalény v souladu se středověkým pojetím udělali prostitutku, z apoštolů bláznivé hippies a Tiberia poslali do Judeje, kde ve skutečnosti nikdy nebyl, abych připomněl jen pár nesmyslů patrných na první pohled._____ 3) Působivý popis umírání ukřižováním doporučuji k podrobnému prozkoumání: Clavius: Imagine having this driven through your arms. And then the same driven through your feet. Your feet. Can you imagine it? That's what you hang from. Nails rubbing on bone. You have to decide what's worse. The agony here [grabbing his arm] or here? [kicks him in the ribs] You choose which torture your own weight will inflict, constantly. And then you discover you can't breathe. And you realize you will never breathe easily again. And that every breath for the rest of your horrific life will be like sucking through wet cloth. Yeshua was lucky, he only hung like that a few hours, most take days - gasping for someone to kill them. And if he still felt anything at the end, he surely felt the spear that thrust up under his ribs to pierce his heart and lungs. I didn't look closely, but they must have had to break bones just getting him down. Sometimes they bury them with nails still in... Bartholomew: Enough! ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Líbilo, a docela dost. Konečně pojaté trochu z jiného pohledu, konečně měl Ježíš správného, snědého, chlapského představitele a ne chcípáka chrastícího kostmi, konečně pojaté dle Starého Zákona, kdy Boha se Hebrejci nebáli nazvat Jahvem a vliv, který Bůh a jeho učedníci na okolí přenášeli. Vynikající Joseph Fiennes, jeho pozvolná změna a touha vidět vše na vlastní oči. Na Římské říši bylo kouzelné a zajímavé to, že ač uctívala spoustu Bohů a Bohyň, nikdo neměl touhu kvůli jejich jménu válčit, všichni se respektovali. Takže skvělé exteriéry, I interiéry, které mě mrknutím oka přenesly zpět do mého milovaného italského jihu a celkově výborný pocit z filmu. Ovšem chápu, že pokud někdo základní starověká infa nemá, bude mu možná film připadat trochu mimo mísu.Já byla spokojena. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

První 2/3 jakožto antická detektivka super, ale jakmile se to změní na křesťanskou propagandu, tak je to docela nuda a o ničem. Hlavní pointou pro mě bylo, že Ježíš se narodil jako Maori a že by si banda z Fear the walking dead měla dávat bacha, páč mezi sebou má dva tisíce let starou zombie. ()

Hanyou 

všechny recenze uživatele

Příjemný film. Jestli od toho někdo čekal racionalizaci Ježíše a počátků křesťanství, tak se měl podívat na trailer. Nevěřícího unudí (nebo možná pobaví, že se jedná o jakýsi buddy cop movie s Římany) a věřícího potěší. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Skoda, ze tu smrdi na prvnim miste dementuv nicnerikajici komentar, ale co se da delat. Nic. Kdyz jsem se behem Stedrovecerniho posezeni chystal zkouknout nejaky film, zcela nahodne jsem skoncil u tematickyho filmu o nanebevstoupeni Jezise Krista. Vetsine lidi u nas to moc nerekne a ja se k filmu dostal omylem, jinak bych si to asi taky nevybral. Videl jsem "Risen" a Rimana a splet si to s Ryse: Son of Rome (hack n slash baby) a myslel jsem, ze to bude akcni oddychovka. Misto toho jsem koukal na biblicky pribeh, ktery byl zfilmovan uz tolikrat, ze ani nevim to cislo.. O filmu samotnym: Fiennes byl v pohode, herec Jezise taky a Felton jakbysmet. Film neni nijak revolucni, zajimavy, akcni - proste bible ve filmu. ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

K tomu, aby to byla napínavá antická detektivka nebo sympaticky mystická, tajemná historická fikce, to má bohužel daleko. Ale i přes ty všemožné kiksy to pořád bylo jakž takž koukatelné, pěkně ozvučené a takové horší tři si to asi zaslouží. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Reynolds se probudil,a vypadá to,že je na smrt nemocen,a stáčí se na víru.Film zpočátku docela funkční,bez přehnanýho bohování,a vlastně to prvních čtyřicet minut je taková historicko-mystická krimoška,zhruba na tři hvězdy,pak se tam ale vyskytnou věčně se usmívající hovádka,Fienes začne blbnout,a celej film sklouzne do kategorie zfilmovanýho návodu,jak přejít na víru,a je to v prdeli.Pak už to je neskutečná táhnoucí se nuda,a já začal klimbat.Kevine,kde si byl těch deset let,že si tak zblbnul.20%. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Na první pohled dobrý nápad. Po technické stránce dobré zpracování. Ale čím dál se děj posouvá, tím je to horší a horší a čím dál tím víc to připomíná Bibli. Jako by si film objednala církev, aby ukázala, jak nevěřící poznávali církev. A celou dobu jsem si říkal, koho mi hlavní hrdina připomíná. Ještě, že jsem si to uvědomil až ke konci, jinak by to byla komedie s Petrem Čechem v hlavní roli. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Režisér Kevin Reynolds podáva film o Ježišovi ako detektívku. Prvá polovica je o niečo lepšia ako druhá, ale ani druhá nie je na zahodenie. Celkovo film nenudí. 6/10 ()

PanZahadnyCZ 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv ke konci již jen doznívala výborná střední část, tak s dávkou shovívavosti klidně čtyři hvězdy dám. Zpočátku detektivní drama se postupně vyklube v zajímavý a ve svém žánru ojedinělý kousek, jehož jedinou slabinou může být to, že minimálně na svůj plakát a český překlad naláká diváky, kteří od toho očekávají římanskou akci typu Král Artuš nebo dokonce Gladiátor, ze kterého film občas nepochybně čerpal inspiraci. Kdo ale překoná své očekávání a pokorně se nechá udolat, dočká se, doufám, zajímavého filmu, který rozhodně není špatný. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Stále si človek myslí, že na túto tému už videl všetko a z času na čas ho stále niečo prekvapí. Aj toto je ten prípad, keď novozákonný príbeh vídíme z trochu odlišného pohľadu. Originálneho pohľadu, aj keď niečo zdanlivo podobné som už asi videl. Hlavne prvá hodinka prináša skvelo napísanú drámu, spolu s mysterióznym zápletkou a pefektným hudobným podmazom vysokoatmosferickú, miestami okorenenú o akciu. Fajn obsadenie a autenticky pôsobiace zasadenie zasa dotvára celkový dojem. Škoda, že pred koncom, keď je už zápletka rozuzlená, ztráca film nielen tempo, ale aj akýsi ťah na bránu a už iba pomaly doznieva. Jasnú chybu by som snáď videl iba v niektorých logických nedostakoch, ako napr. to, že podľa biblie aj učedníci robili zázraky, dokonca už aj počas Ježišovho života zázračne ozdravovali - pritom tu sú vykreslení ako divmy rovnako ohromená bedač. ()

majo0007 odpad!

všechny recenze uživatele

Film pre pánbičkárov a kostolníkov do riťky vzatej. Keď uveríte tomu, že nejaký bradatý ujo uplácal z blata a hliny Adama a Evu, nech sa páči. Ja som za Darwina! Maximálny průser, žiadny drive, a to sa podľa posteru ide s niečím porovnávať... ostuda. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem přesně to, co jsem čekal. A musím říct, že jsem rád, jelikož jsem měl hlavně strach, aby se tvůrci nepustili do nějakých hlubších úvah či nedejbože rovnou nepřepisovali Nový zákon. Tohle se drží přesně na vlně popkultury pro mládež, nejsou tu těžko uchopitelné chvíle. Je to zcela srozumitelné i v případě, že polovinu času divák čumí do kornoutu s popcornem. Odpočinek sám, dobrý obraz, zvuk a mediteránní soundtrack docela fajn. Každý film, kde lidé oblékají starý mundúry potěší. 60% ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

„Tribune opravdu tomu všemu věříš? Věřím, už nikdy nebudu stejný…" Film začíná tam, kde mnohé filmy o Ježíši pomalu končí. Sice jde o hodně spekultivní příběh, který v Bibli (a asi ani v apokryfech) člověk nenajde. Přesto mě zejména ve svém závěru dokázal vcelku vtáhnout do oné velké velikonoční události, kterou má smysl si znovu a znovu připomenínat. ()

LadyPupu odpad!

všechny recenze uživatele

Ve jménu Krista, našeho Pána, vás upozorňuji, že to je dlouhý a nudný, jak cesta po rozkopaný D1 v pátek odpoledne. Ba ne... Kecám. Je to ještě delší a nudnější. Amen. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica filmu ešte ako tak, potom to ale sklzne do kresťanských drístov, ktoré sa nedajú počúvať, začnú sa flákať po nehostinnej krajine a začne to tak nudiť, že by ste radšej išli kopať kanál ako to dopozerať. Výprava žiadna, boj na začiatku smiešny, prerod hlavnej postavy neuveriteľný. Ale tak čo normálne sa dá na túto tému netočiť, povedzme si úprimne. 1 z 5 ()

Reklama

Reklama