Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kuneš se zabydluje v Ústí a současně řeší svoji bezútěšnou finanční situaci. Společně se svými kolegy se snaží proniknout do prostředí ústeckých neonacistů. To, co se původně zdá jako náhodný důsledek hromadné bitvy dvou skupin fotbalových „ultras“, je ve skutečnosti úkladná vražda. I Rohan je zcela ponořen do svojí obsese Željkem. Informátor Željkovi zabaví telefon a tím ho odřízne od světa. Msta na sebe nenechá dlouho čekat. (Česká televize)

(více)

Recenze (57)

WinnJets odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jak se mi líbila první série, tak tohle byla skutečná fraška. Tady bylo odfláknuté snad úplně všechno. Fotbalové scény jsou naprosto tragické a působí spíš jako ze špatné parodie a bohužel ani s ostatními detaily si tady evidentně nikdo hlavu nelámal. Tak si to shrňme - je tady jakýsi imaginární fotbalový klub Spartak Ustí nad Labem, hrající své domácí zápasy zcela nelogicky na stadionu v Příbrami vzdáleném od Ustí cca.150km a navíc do domluvené bitky fanoušků dvou neexistujících týmů měli dle režisérů jít fotbaloví Ultras (ti se přitom starají výhradně o fandění, vyrábějí chorea, atd) do bitek totiž chodí fanoušci z řad Hooligans..Co se týče Skinheads, tak ti kteří nosí trička s Českým lvem rozhodně neuctívají Adolfa Hitlera a udělat z nich konzumenty drog je další perlička, jelikož ty konzumují především skupinky jako jsou obyvatelé kliniky, tedy anarchisté z naší slavné antify. Když už chci něco takového točit, tak by bylo fajn si alespoň něco málo o tomhle prostředí nastudovat... No a to jak si Mácha vesele jezdil na předraženém kole zraněného svědka, už musel vymyslet úplný magor, jelikož to by si nikdo z policistů nikdy nemohl dovolit. Bohužel to tenhle díl celé táhne hodně rychle ke dnu... ()

sorrow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sepp, Sepp, kde jen jsem se s tím Seppem už setkal, no ano, v seriálu Vlak dětství a naděje před 30 lety, kde tohoto nácka ztvárnil Vladimír Javorský. I to jméno pro Viky Cabadaje byl p. Pachl líný vymyslet, až tak to pokračování Rapla odflákl. Myslel jsem si, že ten první seznamovací díl byl snad nějaký úlet a vše se vrátí do správných kolejí, pak zjistím, že druhý díl je ještě větší úlet. Celá jáchymovská kriminálka (Rohan, Kuneš, Lupen, Slepice a Mácha) se jen tak přesune do Ústí (do té doby tam asi kriminálku neměli), dokonce už je tam i jejich patolog. Všichni bydlí na rozpadlé, plesnivé ubytovně, všichni nadávají, ale všichni zůstávají. Rodiny kriminalistů už se zde neobjevují, protože Rohan si od staré potřebuje odpočinout, Krejčíková od Lupena nechce bydlet v plesnivé ubytovně, dcera Kuneše studuje v zahraničí, Ježkovou už Kuneš také zatratil, proč? Aby bylo možné servírovat pořádné případy a nemuseli jsme se zdržovat rodinnými trampotami hlavních hrdinů? To by šlo, ale to by zde musel být ten zajímavý případ, který jsem zatím ani v jednom dílu neviděl. Partička kriminalistů se spíše začíná chovat jako parta totálních imbecilů, kdy Rohan se upíná jen na Željka, Kuneš jen chlastá, hulí a dluží, Mácha má všechno na praku a na místě činu ho nejvíce zajímá, aby si zajezdil na kole (z toho má malé Vánoce). Těch stupidit v obou dílech bylo nepočítaně, ale jedna mě obzvláště pobavila, jak si vykartovaný fotbalista Šlapka sedne po svém vyloučení na lavičku domácích vedle trenéra a začne si přelévat vodku do své lahve. Jo, tohle přece fotbalisté dělají pořád, že si nosí vodku přímo na hřiště na zápas v originálním balení a teprve pak vše maskují přeléváním do své lahve. Scénárista nám to prostě musel ukázat, aby i ten největší hňup pochopil, že ten fotbalista fakt chlastá. Pane Pachle, to opravdu nevidíte, jak moc stupidní to je??? ()

Reklama

CarloRizzi 

všechny recenze uživatele

Režiséru Janu Pachlovi asi došla inspirace, jinak jsi to nedokážu vysvětlit. Zřejmě si rád oblíbil seriál Případy 1. oddělení a díl Klubové barvy (S01E14) a kdo tento díl viděl,tak mi dá za pravdu. Více zítra nebo až budu mít chuť psát. Jinak seriál jde od deseti k pěti. Nebýt Kuneše asi na ten seriál nekoukám. ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

Druhá série Rapla zatím hodně velká slabota. Jako kdyby to psal a točil někdo úplně jiný. S demontrací můžeme začít už otřesnou znělkou, vizuálně to šlo taky znatelně dolů, každý díl provází spousta nelogičností, v tomto díle i hodně blbé herecké výkony (Duchoslav), zápletky působí dost těžkopádně. A v neposlední řadě z detektiva drsné školy, který má v první sérii celkem solidní můžo, udělali zoufalého zřízeného pantátu (chvílema se Kuneš až podobá Čermákově roli z Dabing Street). Škoda přeškoda. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další z řady zcela průměrných krimi případů, bohužel tu tentokrát chybí nějaká ta raplovina. Na druhou stranu Kunešova alergie na plíseň stojí zato. Závěrečná scéna přeci jen dodala celému dílu lepší světlo a navnadila na třetí díl. Druhá série jaksi začíná hned od začátku zaostávat za originalitou jedničky a začíná se řadit mezi průměrné krimi seriály. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (8)

  • Ultras sledují v televizi záběry z dokumentu o Norimberském procesu. (sator)
  • Figurínu, kterou Kuneš (Hynek Čermák) přivlekl na kriminálku z patologie, pojmenoval paní Knechtová. Knecht je patolog (Cyril Drozda). Slovo „knecht“ je však z němčiny a znamená sluha. Figurína měla posloužit k demonstraci toho, jak došlo k vraždě. (sator)
  • Scény fotbalového zápasu, kde měl hrát fiktivní klub Spartak, se natáčel na příbramském fotbalovém stadiónu. Tvůrci využili také domácích aktérů, v záběru lze vidět jako hlavního rozhodčího Michala Patáka, bývalého prvoligového a mezinárodního rozhodčího, a také bývalého ligového hráče Příbrami Daniela Huňu. Tvůrci si trochu pohráli se záběry, když hráč šel po vyloučení směrem k nedokončené boční tribuně, kde nejsou žádné kabiny. Později však vyšel z kabin k autu za jinou tribunou, a opět odjížděl vozem pod nedokončenou tribunu, kde srazil hrozícího nácka. (ydenbroy)

Reklama

Reklama