Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Edu Součka, jeho maminku a tatínka už známe z filmu Obecná škola. Nyní jsme však v Protektorátu, kdy je rodina osmiletého Edy donucena vystěhovat se z Prahy na venkov k příbuzným. Městečko, kde chlapec dosud trávil jen prázdniny, se nyní stává jeho domovem. Mladá městská rodina se musí přizpůsobit novému prostředí a také soužití pod jednou střechou s tetou a jejími příbuznými, což zahrnuje i velmi přísného dědečka. Eda má před sebou nelehký úkol: najít a obhájit své místo v místní klukovské partě, jejíž svět je naprosto odlišný od jeho městského. Čeká ho cesta k hledání odvahy, ale také k nečekaným rodinným tajemstvím, která vyplouvají na povrch. Svět dětí a dospělých se sbíhá v hledání odvahy a hrdinství. I v nelehkých dnech války může být totiž nejtěžší prokázat odvahu vůči vlastní rodině. (Bioscop)

(více)

Diskuze

JAGODA

JAGODA (hodnocení, recenze)

TominoLa

To zní dobře, nemůžu se dočkat, čekám na to od vydání knížky, tak doufám, že budu spokojen. :)

 

Mimochodem, dali do filmu scénu s holuby? V knížce je krásná scéna s holuby, jeden se jmenuje Petr a jeden Petruška. Podle fotek z natáčení jsem tam žádný holubník neviděl, tak nevím, jestli ji do filmu na konec dali. :)

na příspěvěk reagoval miz.

Uživatel JAGODA smazal svůj příspěvek.

TominoLa

TominoLa (hodnocení, recenze)

miz.

Jana Budaře jsem potkal až po skončení filmu. Čekal jsem u dveří kousek od Jana Svěráka a on vycházel ze sálu a spěchal pryč. Těším se na srpen až to uvidím znovu. :)

na příspěvěk reagoval JAGODA, JAGODA

miz.

miz. (hodnocení, recenze)

TominoLa

Souhlasím  byl jsem tam též. 

Pana Budaře jsem bohužel neviděl, očekával jsem paní Terezu, která se dostavila trochu opožděně. Tak jsme mohli alespoň chvilku poslouchat Jana Svěráka. 

na příspěvěk reagoval TominoLa

TominoLa

TominoLa (hodnocení, recenze)

Dadel

Přesně jak píše Sten2 bylo promítání pro kinaře. Jinak žádné kino mi nepatří. :) Stačí vidět můj profil a je tam, že promítám v kině Lanškroun. To promítání bylo v kině Světozor v Praze a nechyběl Zdeněk Svěrák, Jan Svěrák, Tereza Voříšková a viděl jsem tam i Jana Budaře. A Obecná škola je u mě za plný počet. Zatím je teda lepší. Těžko říci až to v srpnu uvidím po druhé. V každém případě to stojí za to a je se na co těšit. 

na příspěvěk reagoval ibeh, miz.

TominoLa

TominoLa (hodnocení, recenze)

Dnes jsem měl možnost vidět a velké nadšení. Film je rozhodně ještě lepší než ukázka a velký palec nahoru pro Oldřicha Kaisera a dětské role. 4,5*. 

na příspěvěk reagoval JameBond, Dadel, Dadel, helianto

helianto

helianto (hodnocení, recenze)

JAGODA

Bylo hezké, jak o tom Jan Svěrák mluvil v tom duchu, že je nechali umřít. To bylo takové černé, ale trefné :o)

ibeh

ibeh (hodnocení, recenze)

Nechám se překvapit. Trochu se bojím, aby to nesklouzlo do sentimentálního kýče.

pop.z.pop

pop.z.pop (hodnocení, recenze)

konečně český film s opravdu filmovou kamerou....a Voříškové bych už teď odevzdal všechny sošky za ženský herecký výkon. 

JAGODA

JAGODA (hodnocení, recenze)

Vypadá to, že to bude balzám na duši, stejně jako knížka. Jen se modlím, ať je celý film tak krásný, jako tato ukázka!

Uživatel JAGODA smazal svůj příspěvek.

Uživatel JAGODA smazal svůj příspěvek.

Kaufman

Kaufman (hodnocení, recenze)

Z traileru se mi trochu zdá, že tam Tříska bude rušit. Jde přece o prequel Obecné školy:-)

na příspěvěk reagoval JAGODA

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

JAGODA

Vida, to máš pravdu, že rozhodně vypadala mladší. Dle mého ten věkový rozdíl Šafránková - Svěrák "versus" Voříšková - Vetchý vizuálně působí stejně. Mezi oběma dvojicemi to vypadá na rozdíl jedné generace, tedy rozhodně nic výjimečného. Naopak by divně působilo, kdyby tentokrát ten věkový rozdíl nedodrželi.

hrona

hrona (hodnocení, recenze)

Pánové, jděte se prosím handrkovat jinam. Mě, a myslm, že většinu uživatelů zde, zajímají věci o filmu a ne vaše rozpory.

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Není důležité, co hovádko Ištván zaslechlo, ale kde to zaslechlo. Na to už asi hovádko zapomnělo:-D

Píše o něčích názorech a pravdě, ale ani neuvede, o kterých názorech nebo pravdě píše. To je vskutku bystré hovádko.

Parlamentní listy, novinky, troll. Jak je ta argumentace hovádek jednoduchá.

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

Castrator

Ale chlapče, tak se hned nečerti. Já ti přečtu nějakou pohádku, chceš? Nebo nejkraší vtip o Titanicu: "Žbluňk". To byla lekráce, což? No nic, nechám tě tu tvé pravdě a odejdu hovádkovat někam, kde nebudeš. Kam všude chodíš, hošíčku? Abych šel jinam.

 

Omlouvám se všem za zasírání diskuze zbytečným reagováním na trolloidního čtenáře Parlamentních listů a stáčím diskuzi zpět k filmu Po strništi bos. Nedávno jsem totiž zaslechl žhavou novinku, že Castrator je vůl. Ale není to ověřené, jen vypozorované. :D

Související novinky

Zemřel herec Martin Havelka

Zemřel herec Martin Havelka

03.10.2020

V dopoledních hodinách dnes přišla zpráva o úmrtí filmového, televizního a divadelního herce Martina Havelky. Zemřel v Brně ve věku 62 let. Informaci na svém twitterovém účtu zveřejnil režisér Jan… (více)

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

Jan Tříska (1936 - 2017)

Jan Tříska (1936 - 2017)

25.09.2017

Po nešťastném pádu z Karlova mostu zemřel ve věku osmdesáti let herec Jan Tříska, celoživotní oblíbený představitel shakespearovských rolí. Jeho touha stát se tanečníkem vzala za své, když mladého… (více)

43. Letní filmová škola začíná 28. července

43. Letní filmová škola začíná 28. července

18.07.2017

Největší prostor bude věnován švédské kinematografii, na kterou se zaměří blok Fokus. Ze Švédska přijedou také významní hosté: svou retrospektivu na LFŠ uvede Tarik Saleh, k němu se přidá i jeden z… (více)

Reklama

Reklama