Reklama

Reklama

Deadpool 2

  • USA Deadpool 2 (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Připravte se na druhý příchod Wade Wilsona alias Deadpoola (Ryan Reynolds). Možná s ním prožijeme okamžiky, kdy jako kuchař přežívá skoro smrtící hovězí útok a hned poté prahne po splnění svého velkého snu: stát se nejvyhledávanějším barmanem v Mayberry. A zároveň se chce vyrovnat s tím, že zcela ztratil chuť a snaží se tedy znovuobjevit správné životní koření. Pátrá i po nějakém nestabilním kondenzátoru, bojuje s nindži i japonskou jakuzou a vzdoruje smečce sexuálně agresivních čoklů. Deadpool také vyráží do světa, aby objevil pro něj významné životní body: rodinu, přátelství, novou chuť prožívat dobrodružství a také, aby si zasloužil vytoužený hrneček s nápisem „Nejlepší milovník na světě“. Nebo taky ne. Deadpool je zkrátka chlapík mnoha tváří, byť by ta jeho pravá, ukrytá pod maskou, je pěkně hnusná. Ale za to nemůže. Což ovšem neplatí o jeho hodně černém smyslu pro humor a netradičním přístupu k superhrdinským pravidlům fair play. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 6

Recenze (1 001)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi více než první díl - ubylo totiž toho nejjednoduššího pubertálně laciného humoru. Deadpool 2 je přitom až neuvěřitelně utržený ze řetězu, má skvělé spolu- i protihráče (Josh Brolin je jako Cable fantastický, Zazie Beetz si vás v roli Domino stoprocentně získá), opět mu nedělá problém vzbudit uvěřitelné emoce ani neřízené salvy smíchu, děje se v něm mnoho nečekaného (X-Force!!!) a ani na chvíli to není křečovité. Super. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Viac akcie, viac krvi, viac vtipov (nie vždy úplne vydarených, ale to je pri takom množstve pochopiteľné). Hovoríme tu o poriadne šialenej komiksovke, pri ktorej sa tvorcovia dokonca aj oproti jednotke maximálne odtrhli z reťaze. Cable v podaní Brolina je podľa očakávaní skvelý a Domino alias Zazie Beetz milým prekvapením. Komu sa páčila prvá časť, bude určite spokojný aj s dvojkou. A kto považoval prvý diel za prehnanú záležitosť, nedocení ani DP 2. ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Je zpátky. Šílený hrdina Deadpool před 2 roky dobyl kina a byl z toho nejenom velký hit ale především povedená a originální komiksová žánrovka. Nyní se vrací v pokračování, které téměř vůbec nezměnilo tvůrčí vedení až na to, že už nerežíruje Tim Miller ale David Leitch. A nic se nemění ani na stavu filmu jelikož dvojka je téměř jako jednička akorát je jak už to u pokračování bývá vše větší, akčnější, dravější a vlastně celkově větší. Pokud se vám Deadpool 1 nelíbil, dvojkou se nic nemění. Pokud Deadpoola 1 milujete, budete milovat i dvojku. Dvojka jde ale pořád přece jenom o kousek dál. Jednička byla origin story kde jsme polovinu času strávili vysvětlováním toho kdo je Deadpool, proč je Deadpool a teprve druhá polovina času se věnovala tomuto šílenému hrdinovi v akci. Ve dvojce je Wade Wilson Deadpool od začátku a od začátku se šlape na plynu. David Leitch je možná lepší volba než opět Tim Miller. Všechny akční scény nebo střílení totiž strká do kapsy téměř vše co bylo v jedničce ze které stojí za to vypíchnout pouze akční honičku na dálnici a sčítání kulek. A akce ve dvojce je navíc perfektně přehledná a chytře vymyšlená. Hlavní hvězdou filmu je pořád DP a dělá to co minule- zesměšňuje vše od DC Comics po Základní instinkt, utahuje si z pedofilů, hereckých kolegů, rasizmu a sexizmu a vtipy vypouští tak rychle jeden za sebou, že se snad ani pořádně nedají všichni pochytit. Společně s ním má ale film další dvě hvězdy. Jednou z nich je Cable v podání Joshe Brolina který je hodně vydařený drsňák připomínající Arnolda Schwarzeneggera z Terminátora a další superhrdinka Domino je hrdinka pravděpodobně s jednou z nejzajímavějších schopností všech dob která se perfektně zvládla zpracovat na plátno. Deadpool 2 je po čertech povedené pokračování ve kterém snad vše šlape ještě víc než v originálu díky většímu rozpočtu, talentovanějšímu režisérovi a především odvaze rýpat snad do všeho možného. Je to naprosto perfektní blbovina, která jede tak brutálně přes čáru, že je prostě perfektní. I podruhé tedy Deadpoolovi obrovský palec nahoru! PS:Mezititulková scéna je perfektní a především splní jeden vlhký fanouškovský sen! Viděno v kině:2x ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Dlouho po projekci jsem váhal, proč mě to nevystřelilo ze sedačky. Ano, jednotlivé momenty mě uměly odrovnat, ale celek jsem spíše tak prošel, než abych se nechal strhnout. Navíc jsem si po dlouhé době uvědomil, že mám v rámci komiksů své limity, protože mě nástup "tajemného monstra" nechal chladným a ačkoli to zřejmě pro hardcore fandy komiksů bylo něco, jako když pro osmdesátkaře nastoupil v Expendables 2 Chuck Norris, já tu jen pokrčil rameny a řekl si "Aha, a to je všechno?". Pro srovnání jsem si dal o den později jedničku a došlo mi, proč mi dvojka sedla méně - funguje skvěle v jednotlivostech, díky úspěšnému předchůdci si může dovolit více cameo výstupů, ale celek pro mě postrádá zajímavější rámování. Netvrdím, že Cableova motivace není dostatečná, ale zrovna tuhle zápletku využila ne až tak dávno jedna (nebudu spoilerovat) fantastická sci-fi, kde se také cestovalo časem. A netradiční romance v jedničce mi přeci jen přišla živější a zajímavější, než sbližování se s frackem, co nedokáže jinak než vidět rudě. Nemluvě o hrubě nevyužitém potenciálu Davida Leitcha na režijní stoličce. Ne že by odvedl špatnou práci, ale v akci není prakticky cítit. Doufal jsem, že jeho angažování dodá akčním scénám zemitost a syrovost, ale Leitch se ochotně poddal trikům a vesměs tak jeho angažování postrádá smysl. Ale nechápejte mě špatně. Dvojka mě bavila, u několika momentů jsem se smál jako už dlouho ne a Brad Pitt tu má jednu z nejlepších rolí své kariéry. Jen mám pocit, že to funguje hlavně jako sled časově omezených gagů, které už za 10 let vlastně nikdo moc (z nových diváků) chápat nebude. A myslím, že to pro jedničku neplatí. 70% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Je to ľadvinka, nikoho neoklameš.“ Nemám srdce dať tomuto zmrdovi len 3*. Proste nemám, rozpoľte ma za to a zalejte do betónu na stavenisku, ak chcete. Popkultúrne hlášky ma nudili, to áno. Niektoré veci mi pripadali detinské a trápne („Kto si?“ - „Batman“ alebo „Stačilo, Thanos.“) - a to sa mi páčia niektoré diely Kameňáku. Ale treba povedať, že toto je pre komiksových fanúšikov proste to pravé orechové. Plno monumentálnej a osviežujúcimi nápadmi vybavenej akcie. Množstvo skvelých postáv (Domino, Cable). Scenár dokáže na viacerých miestach príjemne zaskočiť (hlavný zloduch zostal v reklamnej kampani utajený, takže som len valil oči, keď som zistil, že je ním nielen Deadpoolom, ale aj mnou milovaný...). K tomu zábavné medzititulkové scény, dojatie (naozaj), nabúchaný soundtrack, viacero mládeži neprístupných momentov (detské nožičky, nie úplne do najmenších detailov naplánovaná padáková akcia) a séria absurdných neviditeľných cameí (Brad Pitt, Matt Damon, osadenstvo Xavierovej školy, ktoré sa MIMORIADNE RÝCHLO zavrie pred Deadpoolovými sprostými kecami skôr, než vôbec zaregistruje, že sú v budove spolu s ním). A mínusy? Mnohé parádne postavy majú ťažko ospravedlniteľný malý priestor (Peter, Negasonic Teenage Warhead, Colossus). Napriek tomu som si tento film (od jedného z dvoch režisérov, ktorý zabil psa Johna Wicka) užil. „Božemôj.“ ()

Galerie (124)

Zajímavosti (109)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v kanadskej provincii Britská Kolumbia. (MikaelSVK)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 324,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových pak 785,9 mil. (NIRO)
  • V době vydání snímku bylo představiteli role Russella (Julian Dennison) 15 let. Nebyl tudíž dostatečně starý, aby si mohl na film zajít na svém domovském Novém Zélandu, protože se tam promítal s ratingem R-16 (pouze od 16 let a výše). (DJDVD)

Související novinky

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Joker na cestě k nejvýdělečnějšímu eRku

Joker na cestě k nejvýdělečnějšímu eRku

24.10.2019

Ať už se vám nový Joker líbil, nebo ne, jedna věc se režiséru Toddu Phillipsovi nedá zapřít. Natočil totiž masivní hit, který je na cestě k tomu, aby se stal nejúspěšnějším eRkovým filmem všech dob.… (více)

Reklama

Reklama