Reklama

Reklama

Šovinistické prase proti feministce s chlupatýma nohama, takhle neodolatelná nabídka se nedá odmítnout. Začátkem 70. let je sexuální revoluce v plném proudu, v tomto případě dochází mezi muži a ženami ke vzácnému a oboustranně příjemnému souznění a shodě. Ovšem společenská rovnoprávnost žije často jen v představách žen. A tenis není výjimkou, spíše zářným příkladem. Bobby Riggs je ztělesněný testosteron, představuje vše mužské, proti čemu jakékoliv ženské hnutí vždy bojovalo, bojuje a bojovat bude. Bývalý tenisový šampion, gambler, floutek a velkohubý šoumen je známý větou: „Žena patří do ložnice a do kuchyně. Přesně v tomto pořadí.“ Billie Jean King je moderní žena, která jakoby do příběhu spadla z jednadvacátého století. V tom, co dělá, je výjimečná, angažuje se, prosazuje lepší podmínky v ženském tenise, řeší milostné vztahy s muži i ženami. Dva póly, které se odpuzují, až se nakonec přitáhnou. Bobby totiž v tenisové exhibici poráží ženskou světovou dvojku a zápas je posměšně nazýván „Masakrem na Den matek“. To je moment, kdy Billie Jean King zvedne hozenou rukavici a rozhodne se nakopat mu zadek. V následné monstrózní show už nejde jen o tenis, ten je pouhou zástěrkou. Rozehraje se zábavná bitva mezi mužským a ženským světem, která sice nemůže vyhrát na věky vedený střet... ale každý podařený kopanec do koulí se počítá. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (145)

Looka 

všechny recenze uživatele

80% za jediné mínus pokládám fakt, že ve filmu nebyla uvedena správná pointa. Totiž, že to Bobby cinknul mafii aby zamáznul svoje dluhy. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

30% - komentář 20ti slovy: Herci a "retro" styl bez chyby, ale jinak absolutně nezáživný sportovní film. Kecy, prdy a evidetně prodaný finální zápas. Klasika odpad tenis :) ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Suboj pohlavi miestami pôsoby priliš skratkovito a jednoducho.Ocenit treba herecke vykony,hlavne Steve Carrell podava velmi dobry a presvedčivy vykon v roli šovinistu,zabavača a hazardneho hrača. Tennis samotny nehra v tomto filme taku vyraznu rolu ako by sa mohlo zdat.Ani režiia nie je nijako inovativna,a od režiserov Little Miss Sunshine jednoducho divak očakava viac ako len agitku na genderovu rovnopravnost.Suboj pohlavi je tak len priemerna dramedia s trochu zastaralim posolstvôm,ktoru stači vidiet raz a rychlo vam z hlavy vyšumi.6/10. ()

Mkartaylas56 

všechny recenze uživatele

Souboj pohlaví měl pro mě ještě před shlédnutím velký potenciál a i přes vesměs průměrná hodnocení zde na webu jsem se celkem těšil, až se na něj podívám. Nyní po zkouknutí musím ale přiznat, že má očekávání nebyla tak úplně splněna. Samozřejmě jsem nečekal, že to bude nějaká bomba, ale i tak si myslím, že se zde dalo vytěžit trochu víc. Ono hlavní problém, který s filmem mám, je fakt, že až na ten finální mač je takovej suchej a moc zajímavého nepředvádí. Ne že bych se nudil to ne, ale že by ve mně film vzbudil nějaký větší zájem, to taky ne. A navíc je celý snímek dosti předvídatelný a vlastně aniž byste znali výsledek zápasu dopředu, tak je vám už od začátku jasné jak vše dopadne. Ústřední herecká dvojice byla jinak hodně fajn, i když mně osobně tam i přes kvalitní výkon moc neseděla Emma, ale to je čistě můj názor. To zase Steve mě svými eskapádami bavil hodně a do role seděl úplně skvěle. Ještě takový malinkatý plus pro mě bylo to, že mě filmaři ušetřili od zbytečných feministických keců, které ve filmu sice párkrát zaslechnete (hlavně v úvodních scénkách), ale není jich tam ani zbytečně moc, protože kdyby tomu tak bylo, tak bych byl asi pěkně vytočen. Určitě to celkově není nijak špatný film, ale zároveň nijak nevybočuje z řádky dalších životopisných snímku a momentu nějakého překvapení se zde taky nedočkáte. 60% ()

Sharleen 

všechny recenze uživatele

Je mi fuk, či Bobby Riggs prehral zápas zámerne, o to tu totiž vôbec nejde. Ide o zrovnoprávnenie odmeňovania v mužskom a ženskom tenise a o to, že Billie Jean King ženy v tenise vďačia za veľa. Mohla veľa stratiť, ale išla do toho po hlave a bojovala za to, v čo verila. Emma Stone ako Billie Jean King jednoducho skvelá. Steve Carell dostal úlohu, ktorá mu naozaj sadla.."šovinistické prasa" zahral ľavou zadnou. Celé to stálo predovšetkým na Emme a Stevovi, ale ani zvyšok nebol vôbec zlý, tie 2 hodiny mi pri tomto kúsku ubehli ako nič. ()

knihovna 

všechny recenze uživatele

Takže asi takto - hráčka na vrcholu porazí chlapíka, který o 25 let starší a už moc nehraje. Potom se provalí, že prohrál, aby vyhrál peníze. A to se vydává za úspěch feminismu. Tak holky jděte doprdele. Jo onehdy jsem zateploval barák a marně sháněl zednici. Předtím jsem dával novou střechu a pokrývačky taky nejsou k sehnání. Hergot, tomu říkám šovinismus. ()

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

Misto očekávaný zábavný show se mi dostala hodina vážnýho feministickýho plkání a lesbickýho koketování. Vážně nic extra, až jsem z toho usnul. Druhej den jsem si to dopustil a světe div se, byl to úplně jinej film! Najednou tu bylo to, v co jsem tolik doufal. Provokatérský prase Carel je prostě komik za všech okolností, na toho vola se stačí podívat a hned je vám do smíchu. Přípravy na zápas i samotný finále super. Nevěděl jsem nic o tom, jak to tenkrát bylo, takže až do konce tu pro mě nechybělo napětí a závěrečná scéna dvou čtyřprocentních mě vážně dojala. Dost nevyváženej film, ale nakonec si to ty čtyři zaslouží. 70%. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Sklamanie. Podla trailera to mala byt mega vtipna komedia o suboji dvoch stereotypov, ale samotny zapas je az na uplnom konci a nie velmi zaujimavo natoceny. Tiez sovinista a feministka nebojuju uplne za svoje presvedcenia - je to dohodnuta show. Emancipacia sa riesi len zcasti, viac vidime Billie Jean ako podvadza svojho manzela s inou zenou. Nuda. ()

Cannonball 

všechny recenze uživatele

Je to typ presne toho filmu ktory keby nevznikol tak by svet neprisiel o nic. Ale ked uz vznikol a ja som sa nudil dostatocne na to aby som si to pozrel a prekvapujuco som pritom nezaspal (bolo neskoro). Tak si to zasluzi slusnych 55%. ()

Luckyboy 

všechny recenze uživatele

Místy je film i přes výrazovou jednoduchost hodně hluboký. Emma Stone i Steve Carell zahráli skvěle. Jen to bylo celé asi zbytečně dlouhé, protože těch hlubokých scén zase tolik nebylo. Na filmu tak divák ocení hlavně skutečný příběh, který by si zasloužil hvězd pět. ()

madam.art 

všechny recenze uživatele

Moje očekávání bylo asi příliš velké, zajímavé téma je zpracované řemeslně dobře, ale nezáživně. Odevšad trčí moralistické dialogy, častá jsou klišé, postava manžela Billie Jean obtížně pochopitelná a nesmírně plochá, vyloženě mě rozčiloval. Steve Carell odvedl výborný výkon, Emma Stone též, ale mám dojem, že by zvládli mnohem hlubší psychologický ponor. Nestrhlo mě to ani při závěrečném zápase. Můžu si jen odškrtnout položku v Chci vidět. ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Bravúrny životopisný pohľad na nenapodobiteľnú tenisovú osobnosť, akou Billie Jean Kingová bola. Slušná réžia, herecké výkony a výprava k tomu solídna kamera. Škoda, že dramaturgia neponúkla pravú tvár tenisového zákulisia a nekompromisnej podstaty tohto športu. Ten kto nebol priamo spätý s tenisom si nevie tento, ako sa hovorí biely šport v realite predstaviť. Pre tento fakt naivne strohá dramaturgia laického diváka pripravila o fakt, ako to skutočné v tomto športe to podstatné funguje, čo je rozhodne na škodu záujmu. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Suboj pohlaví, ktorý v konečnom dôsledku vyznieval dosť bezpohlavne. Asi tak sa dá zhrnúť tento snímok. Na hercov nemôžem povedať nič zlé. Emma Stone aj Steve Carrell do ich úloh zapasovali a patrične si ich užívali. Len akosi samotná téma ma veľmi nezaujala, a to mám celkom rád tenis ako taký. Čakal som od toho asi väčší drive a viac emócií. 60 % ()

harycek 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře zfilmovaný životopisný příběh , objasňující některé historické etapy vývoje feministického hnutí nenásilnou a vcelku zábavnou formou!!! ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Výborně natočený sportovní film. Má to napětí, které je u takového druhu filmů nezbytné. Navíc vzhledem k tématu i jistý půvab. Jako bonus parádně vyvedené retro, a to i včetně hudebního doprovodu. Možná to chtělo trochu zatlačit na ostatních postavách, ale i tak se na to příjemně kouká. ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Hodnotím pouze za dobové zobrazení a zrod ženské lásky v kadeřnictví, ale jinak je to hloupoučký propadák. ()

tomino28 

všechny recenze uživatele

Trochu laciné téma v dnešní době, nemyslíte? Ale abych nebyl přehnaně skeptický, je fajn vědět, že tady před pár desítkami let běhal blázen (čti šovinistické a sexistické prase) Bobby Riggs, který prosazoval myšlenku, že žena patří akorát do kuchyně a že na kurtu porazí kteroukoliv a kdykoliv. Jak moc to bral vážně a jak moc to jemu samotnému sloužilo jako promo a zdroj příjmů, to je další otázka. Samotný film je ale víc chladný a daleko méně vtipný, než bych u podobného tématu očekával, i když je velmi kvalitně obsazen. Někdy ovšem ani to nestačí k tomu, aby bylo výsledné dílo bylo něčím zapamatovatelné. A nechci ani myslet na důvody, proč zřejmě snímek vznikal, protože svět se vskutku zbláznil a kecy o rovnoprávnosti a sexismu můžete vidět dnes a denně, zejména pak za velkou louží. ()

hony23 

všechny recenze uživatele

Tenisový zápas mezi lesbickou feministkou a šovinistickym prasetem o to, zda ženská patří ke sporáku nebo na kurty, nám přináší 2 hodinovou podívanou na dvě extrémně nesympatické postavy. No už jsem viděl z tenisového prostředí lepší filmy a s hrdiny, kterým se dalo při troše vůle fandit. ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Príbeh hodný filmového plátna, len škoda že tvorcovia to celé spracovali až příliš chladne a bez väčšieho zápalu. Emma aj Steve si svoje úlohy užívajú a sú veľmi podobný aj svojim skutečným predobrazom. Nedávny snímok Borg/McEnroe bol oveľa lepší. ()

Související novinky

Paul Rudd vs. dvojník

Paul Rudd vs. dvojník

13.08.2018

Paul Rudd (The Fundamentals of Caring) momentálně dobývá kina ve dvojce Ant-Mana a příští rok bychom ho měli spatřit ve čtyřce zatím nepojmenovaných Avengers. Mezitím se ale čerstvě upsal novému… (více)

Reklama

Reklama