Reklama

Reklama

Hellraiser IV: Bloodline

  • Česko Hellraiser: Pekelný jezdec (více)
Trailer

Píše se rok 2127. Předurčen k uzavření pekelné brány jednou provždy se Dr. Merchant vydal na misi v boji proti zlu. Ta započala již v 18. století, kdy jeho předek sestrojil ďábelskou schránku, která otevírá bránu do pekel. Celé generace se snažily zlu zabránit, ale až Dr. Merchant nad ním zvítězil. (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Myslel som si, že pri tejto sérii ma už nič neprekvapí. Mýlil som sa. Pokračovanie to dotiahlo až na vesmírnu stanicu, na ktorej sa to nehercami len tak hemží. Ostatné dve dejové línie (17. a 20. storočie) radšej ani nekomentujem, to nestojí za reč. Čudujem sa Barkerovi, že to nezabalil ako producent skôr, zvlášť keď videl, kam až vedú hranice filmárskej j*bnutosti tvorcov. Jediným pozitívom sú peknučké kozy satanovej děvky Angelique a konečne primeraná prítomnosť Pinheada aj s jeho megahláškou "Já jsem bolest.". Inak Hellraiser: Bloodline fakt bolel... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak se dozvíme, kde, jak a proč se vzala na světě kostka. Výlet do budoucnosti a kosmu si mohli tvůrci klidně odpustit, naproti tomu výlet do minulosti ke vzniku kostky a část z tehdejší současnosti (1996) ještě tak nějak drží laťku. Celkově je film kvalitativně sešupem dolů, ale díky charismatické Angelice, která se takřka vyrovná Pinheadovi (který zde opět háže své květnatě filosofické hlášky, které tolik miluji, a řetězy s háky) a je důstojným nahrazením výborné Julie z prvních dvou částí, opět skvělým maskám (Angelika, bratři z ochranky) a jakýsi úvod do Hellraiseří mytologie (kterou mám taky hodně rád), se ten pád naštěstí zastaví ještě někde nad průměrem. Poslední část série, která šla ještě do kin. Ze dvou částí série, která vyžaduje více času. Poprvé jsem tomu dal hvězdičky jen dvě, ale po opětovném shlédnutí jsem nucen (a jsem tomu rád, je to má oblíbená série) ještě jednu přidat. ()

Reklama

KasparekZabijak 

všechny recenze uživatele

Tak se nám Pinhead dostal do vesmíru ! Čekal jsem to teda až tak nejdřív v šestým pokračování týhle kdysi skvěle rozjetý hřebíčkovský série, ale co už. Scénárista tomu dává na prdel už od začátku, na nic se nečeká a už to jede - budoucnost rok 2100 něco > šup zpátečka do 18. století, kde teda jako vzniká kostka > bim současnost ( půlka devadesátek Paříž / New York ) Starý cenobiti fuč, novej páreček vyrobenej z policejních bratří potěšil a ta francouzka nakonec taky nebyla úplně špatná. Až na toho digitálního čokla celkem ucházející díl. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak zatím bych řekl, že nejlepší díl z celé série Hellraiserů. Triky už jsou mnohem vyvedenější, příběh je poutavý (ta rozličnost mezi francouzským předkem, současným předkem a budoucím potomkem byla zajímavá a udržela si mou zvědavost) a Pinhead je tak ďábelský, jako zatím nikdy. Ostatní Cenobiti jsou taky nápadití (ženská s oloupanou hlavou, stostlá dvojčata, pejsek). Místama to bohužel skomírá a herci jsou takoví jako e-e. Kromě Pinheada samozřejmě - u toho se ta topornost předpokládá. S prvním dílem bych to ještě kvalitativně mohl srovnat, ale dvojka a trojka (hlavně trojka) byly fakt mnohem, mnohem horší než tohle. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tento díl byl původně jeden z těch, které jsem chtěl ignorovat. Ale zrovna v tomto případě jsem opravdu rád, že jsem se nakonec přemluvil a kouknul se na něj, protože čtyřka je patrně nejlepší díl celé série hned po jedničce. Výborná atmosféra, fantasticky rozšířená mytologie (a zároveň je zde odhaleno tak nějak všechno o původu kostky v několika časových rovinách - všechny výborné), Doug Bradley tu není příliš, ale naprosto tak akorát, a když je Pinhead na scéně, absolutně ji ovládá, jak je jeho dobrým zvykem. A ta sci-fi linka z budoucnosti tomu vůbec, ale vůbec nevadila. Veliké překvapení, které si opravdu zaslouží lepší hodnocení. Je to krátké, je to zajímavé a hlavně to celou sérii ukončuje. Kdyby byl tenhle díl opravdu poslední, bylo by to výtečné. Překvapivě povedené. Nedoceněný klenot. 75%. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • Film se odehrává v letech 1796, 1996 a 2127. (ČSFD)
  • V rámci reklamní kampaně byla k vidění různá monstra, jako např. Cenobiti s křídly nebo Ďábelští klaunové, ale v konečné fázi filmu se neobjevili, jelikož studio chtělo vydat film co nejdříve. (HellFire)

Reklama

Reklama