Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 1

(série)

VOD (1)

Epizody(8)

Ve městě Hawkins, ve kterém se dějí podivné věci, se sice po jednom chlapci slehne zem, ale objeví se dívka, která vládne silami, které jako by byly z jiného světa. (Netflix)

Recenze (191)

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to jako skvěle zfilmovaná skvělá kniha... Jen s tím rozdílem, že žádná předloha neexistuje. O to víc je třeba obdivovat práci scenáristů a režisérů, kteří měli nejen kopu nápadů, ale také soudnost, vystačili si s osmi epizodami a podařilo se jim vytvořit seriál, ve kterém nebylo slabé místo a chvilka k zívání. Z herců mě velmi mile překvapil David Harbour (na nového Hellboye opravdu dobrá volba, když už to muselo být) a potěšila Winona Ryder. Děcka byla perfektní. ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

9/10. - Kurde JO! Jsem uchvácen a vrním blahem jak nejvíc můžu. Nebojím se to říct, ale je to jeden z nejskvělejších seriálů, co byl natočen a takový kult se jen tak nevidí a to víc, udělal ho právě Netflix. Miluju naprosto bravůrně sepsaný scénář, miluju na tomto to mysteriózno. Částma je to horror, částma je to drama, někdy thriller, či fantasy nebo sci-fi a přitom se tu krásně prolíná strach a dobrodružství našich hl hrdinů / dětí který zde mají hl roli. Do toho krásné hudebné ozvučení a miluju jak je seriál zasazen do krásných 80 let a strašně tomu víc buduje atmosféru. Strašně mi seriál celou dobu nevím proč připomínal film To nebo ET Mimozemšťan asi těmi dětmi. Když už sme u dětí, měl sem rád po celou dobu jak jsem s nimi sympatizoval, obyčejní nerdi jako já, bavící se o hrdinech, čtou komiksy a hrajou dračák. Strašně sem se od počátku do tohoto seriálu zažral a miluju ho a ani sekundu sem se u něj nenudil. 1 série je třeba nehorázně taky napínavá nenechávás nadechnout se a prostě vás zajímá v co to vyvrcholí ne o to kdo s kým bude chodit atd. Určitě bych třeba do dalších sérií chtěl nějaký doplňující oblouk okolo dalších našich hrdinů. No to je asi vše, WOW už chci rovnou další sérii! :D Určitě doporučuji a povinnost vidět! ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím říct, že fiasku u Hře o trůny jsem se bál, že u dalšího vysokohodnoceného seriálu budu se svým hodnocením vypadat jak mimoň, ale tady se s radostí připojuji k nadšenecké většině. Stranger Things mě svou vyprávacé strukturou naprosto ohromil. Je tam spousty velmi silných, emotivních i romantických momentů, ale přitom snad ani na jednu minutu neztratí seriál ohromující tempo a poutavost vyprávění. O retro atmosféře už to mluví mnoho kolegů, takže jen podepisuju. Tohle je opravdu topka i když mě v posledním díle trošku píchlo u srdce u jedný postavy, kterou jsem si maximálně možně oblíbil. Trošičku mám obavy z druhé a třetí série, protože moc nevěřím, že takovou super kvalitu je možný udržet, ale uvidíme. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Docela mě to bavilo a udrželo si to mou pozornost. Vedle mě seděl fish a dělal si své věci, ale jak mi to hrálo nahlas, tak ho děsila jen ta hudba, čili z hlediska ozvučení je seriál velmi kvalitní. Dětští herci nebyli otravní, ano, bezzubka přemoudřelý jako nikdo, ale nakonec mě bavil asi ze vše děcek nejvíc. Postupně to gradovalo a já jsem ráda, že to nemělo víc dílů, protože by stačilo jen o díl navíc a celé to napětí by se rozplynulo. Zajímavě podány mezilidské vztahy i nadpřirozeno. Nakonec to byl poměrně svižný seriál a jsem zvědavá, co přinese druhá série, která prý stojí za prd. Tak uvidíme. Slabší 4*. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hmmm. Tenhle kříženec X-Files a Stand by me se dost povedl. V první řadě cast, kde sqwěle ladí dětská parta. Pak Winona, která se pro tyhle hysterický role snad narodila a příjemné překvapení David Harbour. K tomu 80ky včetně Dračáku a toulání venku, což je i část mýho mládí, ikdyž v 90kách :-). Snad jen až stoický klid rodičů jimž se dítka toulají venku v době kdy mizí jejich kamarádi by se dal vytknout. The Truth Is Out There. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (52)

  • Na začátku hraje píseň „Sunglasses At Night“ od zpěváka Coreyho Harta. (Duoscop)
  • Než Jonathan (Charlie Heaton) odejde hlavním vchodem ze školy, kde předtím na nástěnku pověsil plakát s oznámením o zmizení svého bratra, můžeme v momentě, kdy se zapne školní rozhlas, zaslechnout nezřetelný hlas, jak říká: „Mommy“ („Mami“). (HellFire)
  • Pan Clark (Randy Havens) sleduje se svou přítelkyní film Věc (1982), na který tvůrci odkazovali několikrát v předchozích dílech. (HellFire)

Reklama

Reklama