Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 3

(série)
Trailer 1
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2019, 7 h 29 min (Minutáž: 50–78 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Nová láska. Nové obchodní centrum. A vzteklé krysy, které běží za nebezpečím. Prostě léto roku 1985 ve městě Hawkins. I jediné léto ale může změnit úplně všechno. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (338)

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// "It's just not how life works. It's moving. Always moving, whether you like it or not. And, yeah, sometimes it's painful. Sometimes it's sad. And sometimes... it's surprising. Happy. So you know what? Keep on growing up, kid. Don't let me stop you. Make mistakes, learn from 'em, and when life hurts you, because it will, remember the hurt. The hurt is good. It means you are out of that cave. But, please, if you don't mind, for the sake of your poor old dad, keep the door open three inches." Víte co? Tohle byla suverénně nejsmutnější řada. A možná právě proto i nejlepší. Dospívání je dost těžký i bez toho, že vám jdou po krku hladoví demogorgoni, o to víc jsem ale rád, že se tvůrci na ty dětské hrdiny nevykašlali a dopřáli jim dost prostoru na to, aby se s tím životem mohli porvat. Od druhé série to pak byl navíc i výrazný posun co se týče zápletky samotné, inspirace desítkama kultovních filmů byla přitom jasná, scénář ale zůstal svědomitej v práci s odkazy, a přitom pořád dost fresh na to, abych neměl pocit, že jsem tohle už někde předtím viděl. Hlavně jsem si ale potvrdil, že se tohle léto nejvíc bavím u těch návratů do dětství, nebo pozdějšího dospívání. Ať už to jsou první lásky, či opouštění klukovských fantazií o tom, jak se život nikdy nezmění (Stranger Things), nebo pak školní výlety a komplikované způsoby, jak říct vpravdě sice strašidelnou a dost vzácnou, přitom ale paradoxně strašně jednoduchou a krásnou věc (Spider-Man). Je to prostě Never Ending Story. 10/10 :) ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

*ehm...* Mám otázku. Pakliže má být Hawkins malé město, jakto že má i velký obchoďák či starostu, co musí nosit kravatu a dělat si kampaň v podobě ultimátních poutí? Já osobně bydlím v malém městě, v životě jsme tu pouť asi neměli (a už vůbec ne z důvodu voleb, které probíhali vcelku nedávno), a jediný větší obchod zde má jeden *ehm* nečech. Teď nevím, zda to má být ze strany tvůrců seriózní myšlenka či opět dobře míněná sebeparodie. Ale to asi můžeme nechat být.  -  Se třetí sérií Stranger Things mám asi největší problém. A to mi to vychází na pět hvězd. Můj celkový problém spočívá v celkové podobnosti se sérií první, které jak možná známo, jsem napálil pouhé čtyři hvězdy. Opět to má naprosto skvělé vyznění jednotlivých epizod, které těch pět hěvzd ze mě zkrátka ždímají, ale i tak se tam vyskytuje strašná hromada klišé, který mi prostě vadí. Což je samozřejmě občas účel kvůli nostalgii (i když já tu dobu nezažil, actually), ale občas mi to tam zkrátka vadí moc. A do toho občasné škodlivé originální prvky, které taky občas ubírají na dokonalosti. A navíc se celý příběh vlastně odehrává mezi dvěma třema dny, což trochu ubírá na vážnosti kvůli uspěchanému tónu, ve kterém se navíc naprostá většina postav mezi sebou ani nepotkají. Jinak to je samozřejmě opět skvěle natočená zábava, která ale prostě občas zaškobrtne v nečastých slabších chvilkách. 8/10 ()

Reklama

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série už nebyla tak vážná, tak neotřelá, tak svá jako v první sérii. Hodně toho bylo podle filmových šablon, pokusů o přirovnání ke známým klasikám, které se více jak z poloviny nepodařily, také se vše linkovalo podle Marvelovských hodnot o vtipnosti s vážností. A ani poslední 2-3 díly nemohou zachránit celou třetí řadu. Což nechci říct, že by byly úžasné, jen byly lepší než zbytek dílů... ()

Coleator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série s opravdu hloupou ruskou zápletkou, která nesahá těm předchozím ani po kotníky jak po stránce napětí, tak ani humoru... Jasně, snažili se držet osvědčeného receptu (např. Steve a Dustin v izolaci od zbytku party), jenže to bylo všechno zabalené tak mizerně, že mě na další návrat Stranger Things úplně přešla chuť... ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po 100% první sérce přišla 70% druhá, která se mi líbila o hodně méně, a teď 150% 3. sérka, ke které nemám absolutně žádné výhrady! Mělo to humoru nasoleného jak ne za předchozí dvě série, spoustu fakt povedených hlášek, skvělé hlavní monstrum a hezky vyšperkovaný děj i akci. Povedené po všech stránkách. ()

Galerie (240)

Zajímavosti (53)

  • Auto, ukradené na benzínce, je Cadillac Eldorado Biarritz Convertible z roku 1984. (J.F.B.)
  • Když je Eleven (Millie Bobby Brown) se zavázanýma očima v supermarketu, sedí přímo před mrazákem plným vaflí Eggo. Jde o odkaz na scény z 1. a 2. série, kde vafle Eggo hrají velkou roli. (Kacitr)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Stranger Things: Temný experiment

Stranger Things: Temný experiment

18.06.2019

Vedle očekávané 3. řady mysteriózní retro série Stranger Things, by si měl každý fanoušek seriálu do kalendáře zapsat ještě jedno důležité datum – 8. července. Tento den se totiž na pultech objeví… (více)

Reklama

Reklama