Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jsou hranice světa, v němž Filip žije, totožné se zadrátovanými hranicemi normalizačního Československa? Ale co je za nimi? Jakou cenu musí Filip Marvan zaplatit za svou zradu? (Česká televize)

Recenze (58)

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Popravdě řečeno, čekal jsem víc. Motivů, se kterými se dalo pohrát, nabídly předchozí díly víc než dost, takže ten závěr mi přišel trochu banální. Jistě se nad tím dalo popřemýšlet více. Některé vědomosti získané v kómatu k něčemu byly, některé nikoliv a některé zázraky byly až moc zázračné. A při vzájemném účtování Šejby s Kratěnou jsme se ocitli kdesi ve filmu Kristián. ()

jefff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední díl rozhodně nepatří k nejlepším momentům seriálu a trpí podobnými neduhy jako první díl. Současnost tomuto počinu rozhodně nesluší a poslední díl vyznívá hodně uspěchaně, nesourodě a přitaženě. Přesto je to krásná tečka za jedním z nejlepších seriálů posledních let. Navíc Trojan zahrál jednu ze svých nejlepších rolí a i příběh jeho postavy Plachého patří k tomu nejsilnějšímu, co Svět pod hlavou nabídl. Vlastně je škoda, že je konec a druhá série nepřichází v úvahu. ()

Reklama

MiniMinion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Důstojné zakončení jednoho z nejlepších českých krimi seriálů posledních let. Jak část v osmdesátym třetím, tak ta v současnosti nezklamala. Neužil je fakt skvělej (taky vám občas připomíná Pavla Kříže?). Celkově se to všechno hezky vyřešilo, ikdyž vlastně ne. Byl tam? Nebyl? No, zkrátka a dobře doufám, že podobně kvalitní seriály budou v naší televizi čím dál častěji. Čest, soudruzi. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pomsta je sladká, a ani nemusí byť za studena. Do finále ale musí zahrať jedine ten najväčší hit, každý vie, ktorý. Za plný počet hviezd to tentokrát nebude, pretože prechod z kómy bol trochu chabý. –––– Škrábeš, tyvole! –––– Jaký to tam máš, v tom čase, který přijde? – Složitý. –––– Viděl jsem ho umírat. No, byl jsem se podívat na toho hada, kterýho jsem si tak dlouho hřál na prsou. ()

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šejbiči, kamaráde, seru na tebe! Tak a jsme ve finále! Scéna loučení mezi dráty je velice silná, bohužel návratem do současnosti to ztrácí koule. Řešení je ale docela zajímavé (autoři se nejspíš vůbec rádi koukají na francouzské krimi), i když za každou zodpovězenou otázkou se objevuje nová nezodpovězená. Ale i tak je to dobré. 75%. ()

Zajímavosti (3)

  • Když se současný Klement Kratěna (Jan Vlasák) podívá na zarámované fotky Josefa „Šejbiče“ Šejby (Jan Cina a Miroslav Hanuš), lze si všimnout, že na stolku má i fotku mladého Klementa (Jan Budař) na moskevském Rudém náměstí. (Šéfik)
  • Závěr epizody se odehrává v Berouně – Filip Marvan (Václav Neužil) čeká na Danielu (Judit Bárdos) před berounskou nemocnicí a následně scházejí z kopce nad sídlištěm Hlinky, kde je výhled na město Beroun (v pozadí dálniční most nad Berounkou směr Praha–Plzeň). (nega)

Reklama

Reklama